Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Köfteler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.05.12, 19:02   #1
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri ve Tarifleri



"Hazırlanan bu iştah açıcı konu için ufak bir giriş yazısı yazmam istendi Lale ve Rukia tarafından. Köftesevengillerden olduğum hepinizce olduğu gibi onlar için de malum. Biraz mırın-kırın etmek ve naz yapmak geçmedi değil içimden. Ama nerede ben de o yürek...

Çiğ, yassı, sulu, kuru, içli, renkli, patlıcanlı, bölge isimli ne kadar çok çeşidi vardır aslında ama bazıları bir başka özel oluyor.

Örneğin Bursa da yiyemediğim pideli köfte hala rüyalarımı süslemekte ve Bursa'ya bir kez daha yolum düşünce yapacağım ilk şey iki porsiyonu mideye indirmek olacak. Ama bence en özel köfte anamın İçli köftesidir. Benden tarif falan beklemeyin, belki sizin analarınızın veya eşlerinizin yaptığı, anamın içli köftesinden çok daha güzeldir. Lafı uzatmayayım da bir içli köfte nelere kadir okuyun...

Anam içli köfteyi yapacağını günler öncesinden duyururdu bize. O akşam için yemekte hazır olmamız gerektiğini bilir ve her şey o güne göre planlanırdı. Gündüz başlayan hazırlık akşam biz geldiğimizde son demlerinde olur ve köfteler kaynayan suya atılmaya başlanırdı. Aile bireyleri masanın etrafında yerini alır ve köfteler servis edilir, şen-şakrak neşeli bir sohbetle beraber köfteler tabaklarda eksilirken herkesin gözü bir diğerinde olurdu masada. Nasıl olmasın ki?

Onlarca köfteden sadece birinin içine yerleştirilmiş bozuk bir paranın kime çıktığını görmek en büyük eğlencemizdi. O talihli talihsizimiz mevsimin ve şartların durumuna göre baştan kesilmiş cezaya çarptırılacaktır çünkü. Bu ceza, yemekten sonra alınacak dondurma, karpuz, baklava vb. şeyleri gidip almak ve ödemekti. Bir anda birinin yüz ifadesi değişir, elini ağzına götürür ve saklanmış parayı ağzından çıkarırdı. O an atılan kahkahalar, yapılan şakalar, yemeğe verilen bu neşeli mola anamın İçli köftesinin en leziz yeri olurdu...

Hala telefonum çalar arada ve bir gün sonra pişecek içli köfte haberini alırım. Umarım bu daha uzun yıllar boyunca sürer. Masa etrafındakilerden eksilen oluyor veya yeni yüzler ekleniyor.

Ama ne olursa olsun o havayı teneffüs edebilmek her şeye değer...

Banemin"
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:09   #2
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Sebzeli Çiftlik Köftesi









Malzemeler

250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı un

Sebzeli karışım için

30 gr tereyağı
2 soğan 1 kereviz
2 havuç
Tuz 1 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates püresi
Kekik
1.5 litre su
2 patates
1su bardağı haşlanmış bezelye

Hazırlanışı

Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup re deleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş ekmek içini, unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğün parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda biraz bekletin. Maydanozu kıyın. Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Köfteleri ekleyip yaklaşık 1 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edin 5 dakika daha pişirin Ocaktan indirmeye yaklaşık kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tar karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.

yemektarifleri.info


Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:11   #3
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart İzmir Köftesi








Malzeme

500 gr. orta yağlı koyun kıyması
3 adet domates
3 – 4 adet patates,
3 kaşık sade yağ
2-3 dilim ekmek içi Maydanoz,
tuz,
karabiber

Yapılışı

1) Izgara köftedeki gibi köfteleri hazırlayınız.
2) Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde 1/2 cm. inceliğinde dilimlere ayırınız.
3) Kızartıp bir tepsiye diziniz.
4) Aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine
koyunuz.
5) Tavada kalan yağ kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça koyup 1 . 2 dakika kavurunuz.
6) 1 çay bardağı su koyup kaynatınız.
7) Tepsideki köftelerin üzerine dökünüz
8 ) Kapak örtüp 5 – 10 dakika pişiriniz.
9) Servis tabağına köfteler patateslerin üzerinde olarak çıkarıp servis yapınız.

Not :Et çok yağlı olursa yumurta kırınız, «tutması için».

yemektarifleri.info


Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:14   #4
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Kuru Köfte








Malzeme

1 kg. koyun kıyması
300 gr. patates
150 gr. soğan.
Bir demet maydanoz
Bir baş soğan
2-3 yumurta
Tuz,
biber.

Hazırlanışı

Patatesler yıkanarak haşlanır. Kabuklan soyularak püre makinesinden geçirilir. Kıymaya ilâve edilir, iki defa et ma kinesinderr geçirilir. Veya iyice yoğurulur. Bir bas soğan suyu, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve yumurta ilâve edilir. Biraz daha yoğurulur. 2 – 3 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek ıslak avuç içersinde silindir şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Gametür olarak patates kızartması ilâve edilir.

yemektarifleri.info



Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:16   #5
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Salçalı Köfte








Malzeme

500 gr. orta yağlı dana kıyması,
1 baş soğan
3 adet domates
2 – 3 dilim ekmek içi.
Maydanoz,
tuz,
karabiber,
Kimyon,
1 yumurta.

Yapılışı

2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu çok ince kıyarak koyunuz. Et yağlı olursa 1 tane yumurta da kırabilirsiniz. Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz. Tavada kalan yağa kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bardağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz. Kapak örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızarmış patatesle servis yapınız.

yemektarifleri.info



Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:21   #6
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Patlıcanlı Köfte








Malzemeler

500 gr yağsız dana kıyma
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Avuç maydanoz yaprağı
1 – 2 soğan
1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
Tuz
5 – 6 patlıcan
1 Bardak zeytinyağı
2 Domates
Yarım kaşık salça
4 – 5 sivri biber

Yapılışı

1— Rendelenmiş soğan,kıyma,ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,kimyon iyice yoğrulur.
2— Küçük yassı köfteler yapılır.
3— Patlıcanların baş tarafı kesilip boydan boya ince dilimlenir.
4— Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır.Yıkanıp kurulanır.
5— Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
6— Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
7— Biraz yağ ve salçalı su ilâvesiyle yavaş yavaş pişirilir.

e-tarifler.com


Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:23   #7
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Top Top Köfte







Malzemeler
  • 750gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek içi
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
  • 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
Hazırlanması
  1. Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
  2. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
  3. 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
  4. Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.

portakalagaci.com


Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:26   #8
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Şiş Köfte








Malzemeler

300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon
Yeteri kadar galeta unu, çeri domates, yeşilbiber

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine kıymayı koyun ve içine kuru soğanı rendeleyin.Bir yumurtayı kırıp maydanozu ince ince doğrayın.Üzerine tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ekleyin ve karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı 10 dakika boyunca yoğurun.Hazırladığınız köfte harcından köfte büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak toplar yapın.Yeşilbiberleri parmak eninde doğrayın ve şişe geçirin.Ardından çeri domatesleri olduğu gibi şişe geçirin ardından bir köfteyi şişe geçirin.Bu sıra ile malzemeleri şişlere doldurun.5 dakika öncesinden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Yanında patates kızartması veya marul salatası ile servis edebilirsiniz.

yemektarifi.name




Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:28   #9
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Adıyaman Patlıcan Köftesi








Malzeme Listesi
  1. Patlican
  2. Kiyma
  3. 1 sogan
  4. 3 dis sarmisak
  5. Bayat ekmek veya galeta unu
  6. 1 yumurta
  7. Maydanoz,tuz
  8. Karabiber,kirmizibiber,kimyon
Yapılışı
  1. Kiymayla diger malzemelerin hepsini karistirin.
  2. Kiymayi cok iyi yogurun ki dagilmasin.
  3. Patlicanlari firnda kabuklu sekiilde közleyin.
  4. Saplarini kesmeden soyun.
  5. Kiymayla, patlicanlari sapi disarida kalacak sekilde sarin.
  6. Tepsiyi yaglayin.Patlicanlari dizin ve 180° firina verin.

neyemekpisirsem.com
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.12, 19:32   #10
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Pratik Mercimekli Köfte








Malzemeler

1 kase mercimek
1,5 kase ince bulgur.
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
yeşil soğan
maydanoz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber,kırmıı toz biber

Yapılışı

mercimek haşlanır.haşlanınca suyu üzerinde çok hafif kalacak şekilde süzülür.aynı tencerede üzerine ince bulgur konulur.tahta kaşıkla karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.suu gibi görürseniz biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.Biraz dinlenip soğuduktan sonra diğer bütün malzemeler,ince kıyılmış yeşillikler beraber yoğrulur ve köfte şeklinde servis edilir.

pratik-yemek-tarifleri.com



Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adıyaman patlıcan köftesi, akhisar köfte, arap köftesi, ayva köftesi, dalyan köfte, harput köftesi, hasanpaşa köfte, içli köfte, izmir köfte, kadınbudu köfte, kuru köfte, meksika köftesi, patlıcanlı köfte, pratik mercimekli köfte, salçalı köfte, sandal köfte, sarımsaklı misket köftesi, sebzeli çiftlik köstesi, silindir köfte, sulu köfte, terbiyeli ekşili köfte, top top köfte, zeytinli köfte, şiş köfte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Millî Mücadeleye Karşı Olan Cemiyetler OkyanusunKalbi Türk Tarihinde Yer Alanlar 7 10.01.16 21:13
Kıbrıs'la İlgili Bütün Belgeler, Bütün Gerçekler Kartal Türk Tarihi 8 03.02.14 12:03
27 Mayıs 1960 Devrimi oneyouu Türk Tarihi 0 25.01.09 02:11


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.