Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Köfteler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.05.12, 21:02   #1
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 493
Mesajlar: 11,603
Ettiği Teşekkür: 43949
Aldığı Teşekkür: 75337
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Şef Banemin'den...


Evettttt sayın forumdaşlarım. Bugün benim menüde olanı sizlerle paylaşmak istedi canım. Sayemde mutfak kültürünüze bir katkım daha olsun dedim yine, çok iyiyim...


Gerekli malzemeler; Patlıcan, biber, domates, köfte, kekik, nane, 2 diş sarmısak, tuz, zeytinyağ ve elinden herşeyin yenebileceği benim gibi bir aşçı...





Öncelikle malzeme listesindeki köftenin nasıl elde edileceğiyle başlıyorum...

Bir gün önce gelen köfte davetini reddederken "Benimkileri ayırmayı unutmayın, ben yarın gelirim" denecek. Daha sonra aç karnına daveti yapan eve gidilecek ve direkt mutfağa girilip kızartmanın olduğu tepsi kontrol edilecek.

O da ne? Tepside patates, patlıcan, biber var ama köfte yok. Anında "Babaaaaaaaaaa! Benim köfteleri sen mi yedinnn" diye bağırılmaya başlanacak. Mehmet beyin kem-kümleri arasında cankurtaranı Emel hanım "tamam oğlum kızma. Seninkiler hazır ama pişirmedim, hemen pişiririm" diyecek. Siz afra ve tafraya devam ederek "gerek yok, ben kalanlarla idare ederim ama sen benim hakkımı paketle akşam kendim pişiririm" denilecek. İşte size hazır köfte...

Uğranılan manavdan 3 patlican, 8-10 biber alınacak. Patateslere elinizi uzatırken çamurlarına takılın önce. Sonra onun yıkanması, soyulması, doğranması ve kızartılmasını düşünün ve vazgeçin patates almaktan. Ben tembelim öyle yaptım...

Eve gelince birilerine artizzlik yapmak istiyorsanız işe başlamadan yapın bence. İşe başladıktan sonra zor oluyor.

Patlıcanları yıkayıp, zebra kıvamında soyun. Daha sonra hepsini aynı şekilde kesmeye çalışın ve olmadığını görünce kafanıza göre doğrayın. Kararmaması için doğranmışları tuzlu suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Patlican doğrama işi bitince yağı ateşe koyun ve yağ kızana kadar artizzzlik işini halledin yine. Yağ kızınca patlıcanları sallayın içine ve hemen biberleri kızartmaya hazır hale getirin. Onlarda bitti mi, kızartma işi sürerken 3-4 domatesin kabuğunu soyun ve serçe parmağı kalınlığında dilimleyin. Daha sonra diğer domatesleri rendeleyip, içine pul biber, kekik, nane, ve doğranmış sarmısakları ilave edin.

Patlıcan, biber, domates ve köfteler kızardıktan sonra onların yağından başka bir kaba biraz alıp sosu pişirin.

Sonrada resimde görüldüğü gibi bir tabak hazırlayın kendinize, resmini çekin ve tarifi bizimle paylaşın... Hani birazdan gelip laf edecekseniz ya bu güzelim yemeğe ve tarifine, o nedenle sizin yaptığınızı da bir görelim de bu hakkınız var mı yok mu karar verelim değil mi?

Valla güzel olmuştu.... Afiyet olsun...

Şefiniz Banemin, lezzet garantili tariflerine devam edecek...

Kalın sağlıcakla...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 07.05.12, 21:23   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2660
Mesajlar: 31,085
Ettiği Teşekkür: 171137
Aldığı Teşekkür: 184895
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Yahu yapa yapa bu kadar mı yaptın? Yarına da var dimi...

Neyseki karnım tok, ama yine de canım çekmedi değil...

Ellerine sağlık, afiyet olsun...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 21:39   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,138
Ettiği Teşekkür: 52813
Aldığı Teşekkür: 25537
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Amma büyütmüşsün yahu,alt tarafı iki biber iki patlıcan kızartmışsın

Görüntü fena değil,köfteleride anne yaptığı için kesin güzel olmuştur

Şef olmak için daha çoook çalışman lazım Banemin efendi,bu kadarcık yemekle şef olunmaz
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 21:40   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87865
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Kizartma tarifi deyince, ben de aman aman birsey sandiydim. Megerse hazira konmus Banemin efendi.

Simdi sen dersin ki "patlicanlari zebra gibi kesip dogramak, biberleri yikamak bana düstü ama". Eh, o kadarini da yap tabii

Patateslerin camurunu bile yikamaya üsenip almaktan vazgecmissin ya, bravo sana

Canim cekmedi dersem yalan olur. Domatesleri, patlicanlari ve biberi tek tek o sarimsakli sosa bandirip, hüüüüp diye mideye indirmek kadar güzel birsey var mi?

Umarim afiyetle yemissindir Banemin. Yarasin... Löp löp et olsun... Önümüz yaz, göbeginin etrafinda can simidi olussun...

Tüm temennilerim seni düsündügümden

Ellerine saglik.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 22:08   #5
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,810
Ettiği Teşekkür: 26452
Aldığı Teşekkür: 23113
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

İlahi Banemin hazır yemeğe konmuş
Şef Banemin hee, yemezler
Mideme dokunduğu için çok düşkün değilim kızartmaya, yoksa oooooooo
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 22:15   #6
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 493
Mesajlar: 11,603
Ettiği Teşekkür: 43949
Aldığı Teşekkür: 75337
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Bu kadar emek ve mutfakta birikmiş dağ gibi bulaşığa rağmen hala "hazıra konmuş" diyorsanız size diyecek bir şeyim yok benim.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 22:20   #7
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,810
Ettiği Teşekkür: 26452
Aldığı Teşekkür: 23113
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Bu kadar emek ve mutfakta birikmiş dağ gibi bulaşığa rağmen hala "hazıra konmuş" diyorsanız size diyecek bir şeyim yok benim.
Kızma bize ya seni sevdiğimizden yerden yere vuruyoruz işte
Bulaşıkları yıkayalım
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.12, 22:33   #8
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 808
Mesajlar: 6,576
Ettiği Teşekkür: 29939
Aldığı Teşekkür: 35280
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Tuzlu suda beklet , serçe parmak kalınlığında doğra.
Bütün püf noktalarını da vermişsin Banemin
Çok zor, yapımı meşakkatli bir yemek tarifi olmuş ayrıca

Ellerine sağlık, teşekkürler
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 06:19   #9
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,204
Ettiği Teşekkür: 9640
Aldığı Teşekkür: 15720
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Alıntı:
Hani birazdan gelip laf edecekseniz ya bu güzelim yemeğe ve tarifine, o nedenle sizin yaptığınızı da bir görelim de bu hakkınız var mı yok mu karar verelim değil mi?


Şimdi ben bu yemeğe birsürü bahane bulacaktım fakat bu sözden sonra vazgeçtim.

Şimdi bu saatlerde o yemekten eser kalmadığını düşünürsek kıskançlık çayım demlendi denilebilir.

Şef Banemin bir dahaki sefere o yaptığın kızartmaları bizden ayrı yersen: tavanın sapı kopsun, patlıcanların patlasın, biberlerin acı olsun, köftelerin sana kalmadan bitsin emi.

Şaka tabi, ellerine sağlık.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 11:59   #10
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 70
Mesajlar: 1,089
Ettiği Teşekkür: 5608
Aldığı Teşekkür: 6833
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Şef Banemin (Mütevazılık ta tavan yapmış bu arada)
Yapılmış yemeği ısıtamayan kocamla kıyaslarsak, müthişsin!

Şu anda çok ta açım, nassıııııı canım çekti yaaa....
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baneminden, kızartma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 12 01.05.15 02:07
Aşkın Tarifi Umutgüneşi Duygularımız 26 26.07.13 10:22
Erman Toroğlu'ndan Pastırma Tarifi ReaL Komik ve İlginç Videolar 1 23.02.09 09:55
şal modeli yapılışı ve tarifi Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 16:52
Yemek Pişirme Metodları Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 11 25.01.09 01:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.