Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 31.12.15, 00:24   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav


Malzemeler
  • 4 adet uzun patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet yumuşak domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 bardak sıcak su

Tarifi

  • İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın.
  • Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün.
  • Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin.
  • Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin.
  • Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edin.
  • Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin.
  • Üstüne tavuğu dökün.
  • Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edin.
  • Onu da tavuğun üstüne dökün.
  • Patlıcanı üstüne kapatın.
  • En üste düz bir tabak ve tuz koyun. Bu tuz patlıcan ve pirinç için.
  • Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok az su kalacak şekilde pişirin.
  • 1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın.
Yemektarifleri.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
patlıcanlı, pilav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.