Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.02.2016, 01:45   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Limonlu Tavuklu Pilav

Limonlu Tavuklu Pilav




  • Limonlu Tavuklu Pilav Malzemeleri
- 4 adet tavuk kalça – kemikli, derili
- 2 diş sarımsak
- 10 dal taze soğan
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet limon
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 4 dal taze kekik
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber


Limonlu Tavuklu Pilav Tarifi:

Bir tencereyi ateşin üstüne alıp ısıtın, tavuk kalçalarınızı tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun, tavuk kalçalarının derili kısımları tavaya gelecek şekilde yerleştirin.

Derili kısımlarını 8-10 dakika pişirin, diğer taraflarını çevirip ateşi kısın ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirip tabağa alın.

Aynı tencereye ince doğradığınız sarımsakları ve taze soğanları ilave edip iki dakika soteleyin.

Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinç, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın.

Tavukların derileri üstte kalacak şekilde tencereye pirinçlerin üstüne yerleştirin.

Tavuk suyunu ve limon dilimlerini tencereye ilave edin, kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Pilavınız hazır olduğunda taze kekik yapraklarını ilave edip 10 dakika kenarda dinlenmeye bırakın.
Arda'nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.2016, 13:10   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Çok tavuk eti sevmem. Ama görüntüsü güzel. Ellerine sağlık Suzim.

ReaL düzenleme için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.02.2016, 00:53   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Düzenleme için teşekkürler ReaL

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.2016, 17:09   #4
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Güzel bir tarif. Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.2016, 22:31   #5
Çevrimdışı
KaRaaNKa
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Şimdi var mı bilmiyorum
ama
eskiden, herhangi bir tarif verilirken, malzemeler hazırlanır, pişme süresi vakit alacağı için, buyrun pişirilmişi var... denirdi.

Bu konuda da öyle yapılsa,

Alın pişirilmişi burada dense
  Alıntı ile Cevapla
KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
limonlu, pilav, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.