PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222
Limonlu Tavuklu Pilav - Forum Gerçek

Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.02.16, 00:45   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21643
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Limonlu Tavuklu Pilav

Limonlu Tavuklu Pilav




  • Limonlu Tavuklu Pilav Malzemeleri
- 4 adet tavuk kalça – kemikli, derili
- 2 diş sarımsak
- 10 dal taze soğan
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet limon
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 4 dal taze kekik
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber


Limonlu Tavuklu Pilav Tarifi:

Bir tencereyi ateşin üstüne alıp ısıtın, tavuk kalçalarınızı tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun, tavuk kalçalarının derili kısımları tavaya gelecek şekilde yerleştirin.

Derili kısımlarını 8-10 dakika pişirin, diğer taraflarını çevirip ateşi kısın ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirip tabağa alın.

Aynı tencereye ince doğradığınız sarımsakları ve taze soğanları ilave edip iki dakika soteleyin.

Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinç, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın.

Tavukların derileri üstte kalacak şekilde tencereye pirinçlerin üstüne yerleştirin.

Tavuk suyunu ve limon dilimlerini tencereye ilave edin, kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Pilavınız hazır olduğunda taze kekik yapraklarını ilave edip 10 dakika kenarda dinlenmeye bırakın.
Arda'nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.16, 12:10   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1743
Mesajlar: 9,998
Ettiği Teşekkür: 53977
Aldığı Teşekkür: 37852
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Çok tavuk eti sevmem. Ama görüntüsü güzel. Ellerine sağlık Suzim.

ReaL düzenleme için teşekkürler.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.16, 23:53   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21643
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Düzenleme için teşekkürler ReaL

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.16, 16:09   #4
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,793
Ettiği Teşekkür: 32089
Aldığı Teşekkür: 44692
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Güzel bir tarif. Teşekkürler...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.16, 21:31   #5
Tam Üye

KaRaaNKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 14
Mesajlar: 232
Ettiği Teşekkür: 42
Aldığı Teşekkür: 362
Rep Derecesi : KaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerdeKaRaaNKa Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Tavuklu Pilav

Şimdi var mı bilmiyorum
ama
eskiden, herhangi bir tarif verilirken, malzemeler hazırlanır, pişme süresi vakit alacağı için, buyrun pişirilmişi var... denirdi.

Bu konuda da öyle yapılsa,

Alın pişirilmişi burada dense
KaRaaNKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
limonlu, pilav, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.