Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.02.2016, 01:36   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Perde Pilavı

Perde Pilavı




  • Hamuru için Malzemeler
350 gr. un
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 tutam tuz
4-5 yemek kaşığı soğuk su
Bütün soyulmuş badem içi

  • İçi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuş üzümü
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su

  • Hazırlanışı;
Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.

İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin.

Ardından fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin.

Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin.

  • Not:
Kenarlarından sarkacak şekilde büyük bir hamur olmasına özen gösterin, içerisine pilavı yerleştirdikten sonra üstünü kenarlardan sarkan hamurla kapatacaksınız.

  • Pilav için;
Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin.

Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.

Suyu ilave edin, kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.

  • Not:
Pilavı nemli bırakmamızın sebebi, hamurun içinde pişmeye devam edeceğinden, pilavın kurumamsını sağlamak.

  • Birleştirmek için;
Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın.

Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin.

Tersyüz ederek servis edin.

Ard'nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2016, 02:14   #2
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perde Pilavı

Offff...Bu saatte yaaaaa....
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2016, 02:22   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perde Pilavı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Offff...Bu saatte yaaaaa....


Gündüz eklesem daha offfffff çekersin @CadII

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2016, 02:37   #4
Çevrimdışı
StorMAnqeL
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perde Pilavı

Ben pilav seviyom yah ayran yanında turşu
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
  Alıntı ile Cevapla
StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 17.02.2016, 02:39   #5
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perde Pilavı

Hadi bakalım sana göre bir yemek bulduk

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 17.02.2016, 02:43   #6
Çevrimdışı
StorMAnqeL
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perde Pilavı

Evet ablam et olmasın yerimki herşeyi..
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
  Alıntı ile Cevapla
StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
perde, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.