Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.12.16, 19:16   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,513
Ettiği Teşekkür: 73474
Aldığı Teşekkür: 67714
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Ayvalı Pilav






Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy ayva
  • 1 adet havuç
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (isteğe bağlı)
  • 1 baş fırınlanmış sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 adetl imonun suyu
Üzeri için:
  • 1/2 adet küçük boy ayva
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı

Pişirme Önerisi
Sarımsak ya da tavuk eti olmadan da pilavınızı pişirebilirsiniz. Pirinç-su oranını 1 su bardağı pirince, 1 su bardağı su biçiminde ayarlayın.

Nasıl Yapılır?
  • Pirinci bir kabın içine alın ve üzerine ılık su ilave edin. Suyun içinde yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
  • Pirinci sudan çıkarıp süzdürün ve bekletin.
  • Ayvanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Kararlamalarını önlemek amacıyla üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenarda bekletin.
  • Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Soğanun kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
  • Pilav tenceresinin içine zeytinyağını ve tereyağını alın.
  • Hafifçe kızdırdıktan sonra soğan, ayva ve havucu ekleyin. Sotelemeye başlayın.
  • Soğan saydamlaşıp, ayvalar hafifçe yumuşadığında yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri içine alın ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinç tanelerin de rengi saydamlaştığında suyu ilave edin. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Bu sırada dilerseniz haşlanmış tavuk göğüslerini ve sarımsağı ekleyin. Dilerseniz bunları eklemeden pişirme işlemine devam edin.
  • Kapağı kapalı bir biçimde suyu çekene kadar pilavınızı pişirin. Suyunu çektiğinde demlenmesi için bir kenara alın.
Sunum süslemesi için:
  • Ayvaları iri dilimler halinde doğrayın.
  • Bir tavanın içine şeker ve tereyağını alın. Üzerine dilimlediğiniz ayvaları ilave edin.
  • Hafifçe karamelize olmasını sağlayın.
  • Demlenmiş pilavınızın üzerine karamelize olmuş ayvaları dizerek servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi
Servis ederken bir baş sarımsağı içerisinde süs amacıyla bırakabilirsiniz.

Afiyet Olsun....



__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.16, 19:28   #2
Yasaklı Üye

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,660
Ettiği Teşekkür: 79431
Aldığı Teşekkür: 37485
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Ayvalı Pilav

Gercekten güzele benziyor, denemekte fayda var. Tesekkürler Redwine ellerine saglik.
CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.16, 19:59   #3
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,699
Ettiği Teşekkür: 58112
Aldığı Teşekkür: 8863
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ayvalı Pilav

Daha neler...yakında turşulusu da çıkar...almıyayım...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.16, 21:46   #4
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1630
Mesajlar: 9,503
Ettiği Teşekkür: 57185
Aldığı Teşekkür: 35765
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ayvalı Pilav

Nefis görünüyor. Yapımı da kolay. Ellerine sağlık teşekkürler Redwineciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayvalä±, ayvalı, pilav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.