Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.08.09, 19:18   #1
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19940
Aldığı Teşekkür: 26225
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Çin Pilavı



Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kase(yaklaşık 100 gr.) bezelye içi (haşlanmış)
- 10-12 adet mantar
- 8-10 adet yavru mısır (yanlış anlamayın küçük mısır koçanları demek istiyorum)
- 1 adet havuç
- 5 adet taze soğan
- 4 yumurta
- 5 yemek kaşığı mısır yağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz, şeker ve karabiber.

Yapılışı ;

Bir kere bu yemek kesinlikle kilo yapmaz, sağlıklıdır, güzel gözükür ve çok lezzetlidir. Bu sebeple denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, belki haklısınız başta insana alışık olmadığı bir tat hoş gelmeyebilir ama alıştıktan sonra da bırakamazsınız. Çin yemeklerinin ana ilkesi sebzelerin ya da hemen hemen tüm malzemelerin neredeyse çiğ bırakılmasıdır, yüksek ateşte kısa sürede pişirilen yemeklerin vitaminleri de kaybolmamış olur. Ama ilk kez yiyen insanlarda, acaba çok aceleye geldi de çiğ mi kaldı gibi bir düşünce oluşur. Ama siz bunu biliyorsunuz ve böyle düşünmeyeceksiniz...

Tarifi
Yemeğin yapımı yaklaşık 15 dakika sürüyor, son bir not eklemek istiyorum, lütfen Çin yemeklerinizi yaptıktan sonra hemen yiyin. Ya da yiyeceğiniz kadar yapın çünkü ikinci sefer ısıtıldığında aynı lezzeti vermezler...

Pirinçleri ayıklayın, sonra da sıcak su ile yıkayın. Süzdükten sonra kaynayan suda 7-7.5 dakika kadar haşlayın, ama kesinlikle daha fazla değil. Pirincinizin cinsi çok sertse belki fazladan 1 dakika daha o kadar... Haşladığınız pirinçleri süzün ve bir kaba alın.


Pirinçler beklerken (pirinçlerin haşlanma aşamasında da yapabilirsiniz) derince bir tavaya (tercihen wok tava) 2 yemek kaşığı mısır yağı koyun. Ocağın ateşini en yüksek seviyesinde tutun, yağ kızdığında yumurtaları kırın ve hızlı bir şekilde tahta bir kaşık ya da ıspatula yardımıyla karıştırın. Yumurtalar pişmeye başladığında (ne çok cıvık olacak ne de kaskatı olacak) ocaktan alıp bir tabağa koyun.


Yumurtadan sonra pilavımızın kalan malzemelerini de hazırlayalım. Sona doğru yaklaştıkça insanın içi bir hoş oluyor değil mi? Havuç, mantar, yavru mısır koçanları ve taze soğanları mümkün olduğunca ufak bir şekilde doğrayın.


Tavaya tekrar bu sefer 3 yemek kaşığı (bu arada yemek kaşıkları 2.5 tatlı kaşığından büyük olmasın oldu mu? ) mısır yağı koyun ve yine yağ kızdığında küçük küplere böldüğünüz havuçları ve dilimlediğiniz yavru mısır koçanlarını kavurun. Yaklaşık 3-4 dakika kadar sonra üzerleri pembeleşecektir, ya da kahverengi olacaktır ama lütfen siyah olana kadar beklemeyin. Daha sonra çok ince dilimlere böldüğünüz mantarları da buraya ekleyin, yaklaşık 2 dakika kadar daha kavurduktan sonra


pirinçleri ekleyin ve 1 dakika da hepsini birlikte kavurun. En son olarak ta yumurtayı ekleyin ve çok iyi karıştırın, ancak burada hızlı ve haşin olmanız gerekiyor. Yumurtaların bir yerde birikmemesine ve homojen dağılmasına özen gösterin.


Artık yemeğimiz pişti, tavayı ocaktan alın ve çok ince dilimlenmiş taze soğanları, haşlanmış bezelyeleri, soya sosunu, şekeri (1 tatlı kaşığından biraz az), tuzu (çok az çünkü soya sosu zaten tuzlu) ve isteğe göre karabiberi ekleyin bu sefer daha nazikçe karıştırın


ve tavsiye ettiğimiz gibi sıcakken servis yapın.

Umarım beğenirsiniz.


Afiyet olsun!


Kaynak:Resimlerin üzerinde yazıyor..
__________________

Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.09, 19:28   #2
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5442
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Pilavı

İnanmıyorum..malzeme resimleri bile minnacık..
Güzele benziyor denemek lazım..Teşekkürler kartal..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.09, 02:34   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Çin Pilavı

Tadi cok güzel oluyor, muhakkak deneyin...

Tesekkürler Kartal.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 20.08.09, 03:06   #4
Gerçek Üye

denise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 93
Mesajlar: 931
Ettiği Teşekkür: 1336
Aldığı Teşekkür: 2887
Rep Derecesi : denise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmededenise muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Pilavı

Eline saglik Kartal34.. Birde bunu buradaki elemanlar sabahin korunde yemiyormu, tilt oluyorum ben... Hadi oglen aksam neyse de..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
denise isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.