Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.03.11, 13:07   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 76
Konular: 107
Mesajlar: 294
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1267
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
cavidann - MSN üzeri Mesaj gönder cavidann isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Salçalı İtalyan Makarna

Salçalı İtalyan Makarna



Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayrıca;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin veya 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı


Yemeğin Tarifi

Domates salçası, yumurta, tuz ve 1 kaşık sıvıyağ karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip çok sert bir makarna hamuru tutun. Hamuru 20 dakika naylon torbanın içinde bekletin. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0, 5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım.


♠ ♠ ♠



Fırında Kıymalı Makaroni




Malzemeler


İçindekiler (4 kişilik):
  • 350 gram macaroni makarna
  • 4 bardak donmuş çok amaçlı kıyma sosu, buzu çözülmüş
  • 1/2 bardak fesleğen yaprağı, kabaca doğranmış
  • 1.5 bardak Rendelenmiş esmer makarna


Yapılışı

Fırını önceden 180 Dereceye ayarlayın. 6 santimetre derinliğinde 18cm x 26cm 8 bardak kapasiteli ısıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Pakette yazanlara göre kaynayan tuzlanmış suda makarnayı pişirin.Süzün ve tekrar tencereye koyun. Kıymalı sosu ve fesleğeni ekleyin. İyice karışana kadar çırpın. Yağlanmış kaba dökün. Üzerine peynir rendeleyin. 35-40 dakika fırında pişirin ve servis edin.


Not ve İpuçları:
Kıyma sosununu çözmek için mikrodalga fırının düşük çözme ayarında 15 dakika beklet.
__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.03.11, 15:50   #2
Üye

mertmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 35
Konular: 0
Mesajlar: 86
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 298
Rep Derecesi : mertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Salçalı İtalyan Makarna

Görünüşünü beğenmedim, ama tadı çok güzel gibi duruyor
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
mertmaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
mertmaster'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.03.11, 16:07   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87865
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Salçalı İtalyan Makarna

Teşekkürler Cavidan.


Ellerine sağlık.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
italyan, salçali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Angelico Fra (1395- 1455) | İtalyan Ressam ReaL Yabancı Ressamların Biyografileri 9 24.10.18 02:03
Cane Corso İtalyan Köpeği Slower Hayvanlar Alemi 18 17.03.15 14:44
Andrea del Sarto (1486 - 1530) | İtalyan Ressam ReaL Yabancı Ressamların Biyografileri 12 02.05.14 09:32
Mini İtalyan: Alfa Romeo MiTo Kartal Araç Tanıtımları 1 06.03.09 05:36
Cocuk Beslenmesi hakkinda hersey Mausi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 11 06.02.09 01:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.