Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 31.01.12, 16:13   #1
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,426
Ettiği Teşekkür: 48876
Aldığı Teşekkür: 15664
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Bir Rumeli Klasiği
Büryan
(Rumeli Yemeği)






Malzemeler:
* 1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz



Yapılışı



1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.


3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.


4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.


__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.12, 16:43   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83923
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Bunda illaki koyunun etinin mi kullanmak gerekiyor ki? Kokar yahu koyun eti.


Dana dan olmaz mı?

Aslında etli pilava da benziyor.




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.12, 18:26   #3
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,426
Ettiği Teşekkür: 48876
Aldığı Teşekkür: 15664
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Bunda illaki koyunun etinin mi kullanmak gerekiyor ki? Kokar yahu koyun eti.








Tabiki dana eti kullanılabilir, daha güzel oluyor. Benim pilavlarla aram yoktur. Büryanı seviyorum. Pişirilmeden önce bolca kuru nane ilave edilirse üzerine iyi olur. Düzenleme için teşekkürler Başakçam.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.12, 20:01   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87865
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Arada görünen kemikler insanın aklına yamyamları getiriyor


Pilavın her türlüsünü severim ama Büryan bence de dana eti ile olsun.


Teşekkürler Öykü.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 16:01   #5
...Az İnsan Çok Huzur...

Lion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 670
Mesajlar: 5,513
Ettiği Teşekkür: 11700
Aldığı Teşekkür: 23055
Rep Derecesi : Lion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Yöremizin meşhur yemeklerinden... Bir diğer adı da ''Mişoriz'' (Biz öyle diyoruz.)
Ve bence Dana etiyle daha bir güzel oluyor.
Lion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 18:17   #6
Tam Üye

Herhangi_Biri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 34
Konular: 0
Mesajlar: 247
Ettiği Teşekkür: 710
Aldığı Teşekkür: 1037
Rep Derecesi : Herhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerdeHerhangi_Biri Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Konya, Kayseri yemeği sanırdım büryanı.
__________________
imza mimza yok
Herhangi_Biri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Herhangi_Biri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 18:36   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87865
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Vikipediye göre Büryan Bitlis yemeği, bazı bilgilere göre de Siir yemeği

Yani Büryan herkezin yemeği imiş anlaşılan.

Fakat bu illerde yapılanlar pirinçli değil, kuyuda yapılan cinsten.

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 18:53   #8
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 808
Mesajlar: 6,576
Ettiği Teşekkür: 29939
Aldığı Teşekkür: 35280
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Büryan Kebabı ismiyle bilirdim ben de. Bu tarifi ilk kez gördüm. Bence de dana eti daha makbul olur.

Teşekkürler Öykü.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 19:03   #9
...Az İnsan Çok Huzur...

Lion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 670
Mesajlar: 5,513
Ettiği Teşekkür: 11700
Aldığı Teşekkür: 23055
Rep Derecesi : Lion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Vikipediye göre Büryan Bitlis yemeği, bazı bilgilere göre de Siir yemeği

Yani Büryan herkezin yemeği imiş anlaşılan.

Fakat bu illerde yapılanlar pirinçli değil, kuyuda yapılan cinsten.

Sizin bahsettiğiniz Büryan kebabı.
Hiç unutmam Askerdeyken operasyon dönüşü yemiştim. Ama ne yemek.
Ki normalde etin yağlı kısımlarına asla dokunmam ama açlık iyi terbiye ediyor...

Bu arada unutmadan Büryan Dana eti dışında Tavuk etiyle de güzel oluyor...
Lion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 19:31   #10
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,713
Ettiği Teşekkür: 18776
Aldığı Teşekkür: 20507
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Bir diğer adıda Kapama'dır..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
büryanı, rumeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.