Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.05.2012, 18:11   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri








Sebzeli Makarna


Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 3 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 kaç dilim peynir
  • 1 avuç zeytin (yeşil veya siyah doğranmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 3-5 tane kornişon turşu(küçük küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı)
  • Üzerine isteğe göre yoğurt, pul biber
Hazırlanışı

Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır (çok fazla pişirmemenizi öneririm). Biraz ılınması beklenir (5dk). Ardından diğer malzemeler eklenir ve güzelce harmanlanır. İstenilirse servis sırasında yoğurt eklenebilir. Afiyet olsun..






Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna

Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( yarısı biber salçası da olabilir)
  • Nane, tuz
  • Biber salçası koymadıysanız biraz pul biber

Hazırlanışı

Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın,sarmısağı ezin ve karıştırın.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ama çok haşlamayın biraz diri kalsın. Yoğurda katıp iyice harmanlayın. Servis tabağına alın. Tavada erittiğiniz tereyağına salçayı katın kavrulsun.Ocaktan indirmeden nane ve pul biberi katın kapatıp makarnanın üstüne dökün. Servise hazır.


  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 13:59   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Akdeniz Soslu Makarna

Malzemeler
  • 1 Paket Spagetti
  • 4 Domates
  • 5 Sivribiber
  • 200 gr Zeytin
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 1 Kaşık Domates Salçası
  • 3-4 Dal Maydanoz
  • 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, Kekik
  • Bir Tutam Nane
Hazırlanışı

Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.

Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.

Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.






Sütlü Makarna

Malzemeler

  • Yarım paket makarna(çeşidi fark etmez)
  • 100-150 gram kaşar peyniri (evde kalan peynirleri de kullanabilirsiniz ben biraz tulum biraz kaşar koydum.)
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kase süt
  • tuz

Hazırlanışı

Makarnayı haşlayıp,süzün. Tepsiye alıp kaşar peynirle veya başka bir peynirle karıştırın. Süt,tuz ve salçayı çırpın. Makarnanın üstüne dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Makarna tamamen sütle pişiyor ve evdeki peynirlerde değerlenmiş oluyor.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:02   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Ceviz Soslu Makarna


Malzemeler


  • Yarım paket makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sos malzemesi:
  • 1 Su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım taze ekmek içi
  • 1 çay kaşığı pul biberi
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı


Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.






Garnitürlü Makarna
Malzemeler

  • yarım paket küçük düdük makarna
  • yarım kavanoz garnitür
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • tuz

Hazırlanışı

Makarnaı bir miktar tuz ile haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek bir kaba alalım. Üzerine yarım kavanoz garnitürü dökelim ve iyice karıştıralım. İsteyen mısırda ekleyebilir. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştırarak makarnanın üzerine dökelim. Tuzunu da ayarlayarak tekrar karıştıralım. Afiyet olsun…


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:04   #4
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Sosisli Makarna


Malzemeler

  • 3-4 adet sosis
  • 1/2 paket makarna
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanışı

Makarnayı haşlıyoruz. Sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine uzunlamasına ikiye böldükten sonra ince kıydığımız sosisleri ilave edip sosisleri kavuruyoruz. En son olarak nanesini ekliyoruz. Haşlanan makarna ile karıştırıyoruz. Afiyet olsun.






Fesleğenli Makarna
Malzemeler

• 1 paket makarna

• 1 demet taze fesleğen
• 5 diş sarımsak
• 1 çay bardağı çam fıstığı
• 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı esmer şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı


Makarnayı haşlayalım. Diğer tarafta fesleğeni, sarımsağı, dövdüğümüz fıstığı, parmesan peynirini ve baharatları mikserde ufalayalım. Tencerenin içine tereyağını koyup kızdırdıktan sonra karışımı iyice kavuralım, şekerini ve baharatlarını da ekledikten sonra makarnaya karıştıralım. Sıcak olarak servisini yapalım. Kiraz domatesler ile süsleyelim.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:21   #5
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Patlıcanlı Makarna



Malzemeler

  • Patlıcan (2 adet),
  • Kalem makarna -panne (1 paket),
  • Kırmızı biber (1 adet),
  • Soğan (1 adet),
  • Maydanoz(1/2 demet),
  • Tuz (1 tatlı kaşığı),
  • Limon suyu (yarım adet),
  • Sarımsak (2 diş),
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

Hazırlanışı

2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem makarna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.

Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 1 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.






Köfteli Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
  • 250 gr Dana Kıyma
  • 1 Paket Yumurtalı Spagetti
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 2 Su Bardağı Domates Ezmesi
  • 2 Çorba Kaşığı Et Suyu
  • 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz
  • 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
  • 3-4 Dal Maydanoz
  • 1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi

Hazırlanışı

1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin.Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin.Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Izgarada kızartın.

2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin.Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.


3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın.Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.



  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:25   #6
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Kabaklı Makarna


Malzemeler

1 paket erişte
1 adet taze soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon
1 bardak chedar peyniri
6 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kabartma tozu
½ bardak sıvıyağ
5 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı


Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.







Renkli Makarna


Malzemeler

1 paket renkli makarna
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
4 dilim salam

Hazırlanışı

1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.


Tencereye yağ koyup eritin. Erittiğiniz yağın içine makarnayı atın, karıştırın. Salamları zar şeklinde doğrayın. Makarnayı mayonez, ketçap ve salamla süsleyip servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:33   #7
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri






Kaymaklı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı hazır çiğ krema veya 2 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz


Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine krema ilave edip karıştırın. Makarnayı koyup 2-3 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.





Makarna Tora Bora

Malzemeler

  • 200 gr. tavuk ciğeri
  • 1 paket midye makarna
  • 4 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın.


Tavuk ciğerini iri parçalar halinde doğrayıp yıkayın. Ciğeri tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısağı ekleyip kavurun. Karabiber, tuz ve ince doğranmış domates koyup 10 dakika karıştırarak sosu kaynatıp makarnayla karıştırın.


Varsa Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:39   #8
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Ton Balıklı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet limonun suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin. Makarnaları kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın. Doğranmış dereotu, ton balığı ve makarnayı üstüne ekleyip, karıştırın. Haşlanmış yumurtaları doğrayıp servis yapın.







Safranlı Ufo Makarna

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 1 paket renkli makarna
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 4 diş sarmısak
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.


Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:44   #9
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Ispanak Soslu Makarna


Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • Yarım kilo ıspanak yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayarak süzün. Tereyağını tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembeleşince içerisine sütü ilave edin. İspanak yapraklarını yıkayıp ince kıydıktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamlı karıştırarak pişirin. İçerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin.

Makarnayı servis tabağına alıp üzerine ıspanak sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabağına aldıktan sonra da sıcak olarak servise sunun.







Kıymalı Makarna

Malzemeler

  • 500 gr Makarna
  • 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
  • 1 Büyük Soğan
  • 1 Diş Sarmısak
  • 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
  • 1 Çorba Kaşığı Havuç
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
  • 1 Defne Yaprağı
  • 150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
  • 3 Çorba Kaşığı Salça
  • 12 Su Bardağı Su

Hazırlanışı

Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.


Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.


Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.


Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 14:47   #10
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri




Enginar
Kalpli Makarna


Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 kutu enginar kalbi
  • 3 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Maydanoz

Hazırlanışı

Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Enginar kalplerini enlemesine 3'e bölün. Kırmızı biberi közleyin.

Tavaya tereyağ koyun, enginar ve biberi soteleyin. Kremayı, parmesan peynirini ve tuzu ilave edin.

Sosu makarnaya karıştırıp 5 dakika süreyle pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.






Ispanaklı Ev Makarnası

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 demet ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin.


5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.


Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin.


Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ançuezli makarna, brokolili makarna, enginar kalpli makarna, kalamarlı makarna, kavrulmuş makarna, kaymaklı makarna, köfteli makarna, kuşkonmazlı makarna, kıymalı lazanya, kıymalı makarna, makarnalar, oduncu makarna, renkli makarna, salkım söğüt makarna, sebze dolgulu makarna, sebzeli kepek makarna, sebzeli kuskus graten, sebzeli makarna, toro bora makarna, van peynirli makarna, yeşil soslu makarna, yumurtalı burgu makarna, ıspanaklı ev makarnası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.