Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.08.2012, 20:55   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Piruhi

Piruhi

Peruhi ya da Pierogy şeklinde de bilinen piruhinin ismi yöreden yöreye değişiyor. Peynirli mantı anlamına gelen piruhinin hamuru yumurta süt ya da su ve undan oluşuyor.

Özellikle kalabalık sofralarda tercih edilen bu yemek, hazırlanması zahmetli olsa da ramazan sofralarının en geleneksel ana yemeklerinden biri. Piruhiyi patatesli de yapabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 tane yumurtanın akı
  • 6 su bardağı su
  • Yarım kahve fincanı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Tuz

H
arcı için:

  • 150 gram tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane orta boy soğan

Y
apılışı:



Unu bir kaba alın, ortasını iyice açarak 2 yumurtayı, 1 kaşık sıvıyağı, yarım kahve fincanı suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyip homojen bir hamur görüntüsü alana kadar yoğurun. Daha sonra nemli bir bezle hamurun üstünü örterek 20dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölerek yufka şeklinde açın. Ufaladığınız tulum peynirini, kıydığınız maydanoz ve piyazlık şekilde doğradığınız soğanla bir kasede karıştırın. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp açtığınız yufkanın üzerine aralıklı şekilde dizin.

Ayırdığınız yumurta akını çırptıktan sonra yufkanın boş kalan kısımlarına dizin ve diğer yufkayı tam üzerine gelecek şekilde kapatın. Hamuru kare kare nazikçe kesin, parçalanmamasına özen gösterin. 6 bardak suyu tuz ve sıvıyağın kalan kısmıyla beraber bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya hamurları ilave edip haşlayın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üstüne tercihe göre sarımsaklı yoğurt dökün, onun da üstüne tereyağında kavurduğunuz pul biberi gezdirin.

Sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun!






  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.2012, 21:25   #2
Çevrimdışı
Zümrüd-ü Anka
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piruhi

Resimde gayet lezzetli lezzetli göz kırpıyo
__________________





Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim; öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim

Albert Einstein


  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Zümrüd-ü Anka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.2012, 22:43   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piruhi

Daha önce hiç tatmadım, yumurtayı biraz azaltırsam damak tadıma uyar diye düşünüyorum.


Teşekkürler Basakca.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.2012, 23:52   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piruhi

Başakça... Çok güzel görünüyor.

Bana tulum peyniri yerine başka bir alternatif önersen daha çok seveceğim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.2012, 01:59   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piruhi

Yapan olursa bol sarımsaklı, yoğurtlu yerim. Hem de iki tabak
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.2012, 08:49   #6
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piruhi

Bende Lale'ye eşlik ederim, yalnız kalmasın canı sıkılır yerken.

Tarifi veren Başakça olduğuna göre ondan yapmasını ve bizi davet etmesini beklesek
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
büyüklüğü, çay kaşığı, çorba kaşığı, fındık, hamur, kare kare, kaynayan su, kaşık, limon suyu, maydanoz, nemli bez, ortasını, peynirli mantı, piruhi, su bardağı, sıvıyağ, tereyağ, tulum peyniri, yarım demet, yöre, yufka, yumurta akı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.