Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.08.12, 13:18   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8915
Mesajlar: 31,068
Ettiği Teşekkür: 105403
Aldığı Teşekkür: 162791
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Dane-i Sarı



Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr. kuşbaşı tavuk but eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 gr. safranı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı

1) Öncelikle renk vermesi için; 1 gr. safranı 3 yemek kaşığı gül suyu ile karıştırarak 2-3 saat kadar bekletin. 1 su bardağı bademi kabuklarının kolayca soyulması için sıcak suda bekletin.

2) 500 gr. kuşbaşı tavuk but etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini üç parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ve ½ çay kaşığı tuz ilave ilavesiyle tavuk etini yumuşayana kadar haşlayın.

3) 2 su bardağı pirinci ayıklayıp nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını yanmaması için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte eritin. Ardından pirinci ilave edin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

4) Kavurduğunuz 2 su bardağı pirinci ikiye ayırın. Bir tencerede 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu ve ilavesiyle sade pilav pişirin. Pirinçlerin diğer yarısını ayrı bir tencerede gül suyunda erittiğiniz safranı, kalan 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ve ½ çay kaşığı tuzu ilave ederek safranlı bir pilav pişirin.

5) Çukurca bir kasenin tabanına hazırladığınız safranlı pilavı yerleştirin. Üzerine haşlanmış 1 su bardağı nohudu serpiştirin. Haşladığınız kuşbaşı tavuk but etini dittikten sonra nohutların üzerine ekleyin. Kasenin üst kısmını tavuk suyu ile pişirdiğiniz sade pilavı tahta bir kaşık yardımıyla düzelterek yayın. Pilavı, geniş bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

6) Sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademleri bir tavada kavurun. Pilavın üzerine yerleştirdikten sonra servis ediniz. (Bademsiz de yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.12, 13:36   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,972
Ettiği Teşekkür: 79776
Aldığı Teşekkür: 77705
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Malzemeleri okumaya başlamıştım ki; tavuk eti olduğunu gördüm devamını okumaktan vazgeçtim.

Kanatsız gelin be







Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.12, 13:43   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8915
Mesajlar: 31,068
Ettiği Teşekkür: 105403
Aldığı Teşekkür: 162791
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Sen onu, tazecik kuzu eti olarak oku Başakça
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.12, 13:46   #4
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2671
Mesajlar: 31,043
Ettiği Teşekkür: 166558
Aldığı Teşekkür: 186034
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Görünüm mükemmel..

Sapsarı çok güzel ya..

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.12, 15:05   #5
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15484
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Adını daha önce duymuştum, sondaki sarı ne anlama geliyor diye düşünmüştüm. Sanırım renginden dolayı...

Denemek gerek, teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.12, 21:20   #6
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Osmanli mutfagi adami oldurur...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.12, 09:51   #7
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,096
Ettiği Teşekkür: 5345
Aldığı Teşekkür: 6896
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Gülsuyunu çıkarırsak iyi olur bence...
Maklubeyi anımsatmış şekliye...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.12, 11:43   #8
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12324
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Gül suyu ve tereyağı olmasın .. Leziz gözüküyor
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Limon'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.12.12, 14:13   #9
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 846
Mesajlar: 7,598
Ettiği Teşekkür: 33678
Aldığı Teşekkür: 38972
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kabadayi
Standart Cevap: Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı

Tavuk butları ve tavuk suyunu çıkarırsak denemeye değer.

Teşekkürler Canancım.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
danei


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Savaşı (1915 - 1916) ReaL Türk Tarihi 70 18.03.20 13:25
Osmanlı Bankası Müzesi | Bank-ı Osmanî-i Şahane Basakca Müzeler 12 19.05.19 05:58
Balkanlar'da Osmanlı Fethi Ekin Türk Tarihi 2 07.03.16 22:00
19.y.y Osmanlı Temaşa Sanatının Başlangıcından 1946’ya Ermeniler oneyouu Sinema Haberleri 1 25.01.09 18:55
Osmanlı Devletinde Yenileşme Hareketleri oneyouu Türk Tarihi 0 25.01.09 01:30


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.