Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.03.13, 17:21   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7775
Mesajlar: 29,058
Ettiği Teşekkür: 107265
Aldığı Teşekkür: 155242
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Red face Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan

Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan




Malzemeler


* 3 adet patlıcan
*Yarım su bardağı yerfıstığı
* 2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
* 1 çorba kaşığı susam
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
* 1 çorba kaşığı hazır acı biber sosu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* Yarım demet maydanoz, tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Pilav için:
*1 su bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar sıcak su, tuz

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Arzunuza göre ikiye ya da üçe bölün.
Daha sonra uzunlamasına yarım cm kalınlığındadilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup, patlıcanları önlü arkalı kızartın.

Kızartma sırasında üzerlerine sirke gezdirin. Kalan patlıcanları da aynı şekilde, sirke ekleyerek kızartın.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarı ve tuzlayın. Diğer taraftan pilav için tereyağını bir tencereye alıp, üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin.

Pirinç beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu iyice çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın.

Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, rengi dönene kadar kavurun.

Yer fıstıklarının kabuklarını temizleyip ikiye ayırın.
2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarmısak ve zencefil ilave edip rengi dönene kadar kavurun.

Üzerine patlıcan, acı biber sosu, tarçın ve kişniş katın.
Daha sonra susam ve fıstığın yarısını ilave edin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
İnce kıyılmış maydanoz ilaveedip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Demlenen pilavı servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız patlıcanlı harcı yerleştirin. Kalan susam ve fıstığı serperek servis yapın.

Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.13, 18:03   #2
Tam Üye

Apple - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 8
Mesajlar: 219
Ettiği Teşekkür: 1191
Aldığı Teşekkür: 1003
Rep Derecesi : Apple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmedeApple muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan

güzelmişşş daha yeni yemek yemiş olsam da canım çekmedi değil
__________________
Apple isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Apple'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çorba, fıstıklı, kadar, kaşığı, patlıcan, pilav, üstü, Üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar Rukia Makarna | Pilav 48 04.11.16 20:34
Yoğurtlu Patlıcan Sarması Canan Sebze Yemekleri 3 03.07.15 02:39
Lale'nin Patlıcan Musakka Tarifi:)) LaLe Et Yemekleri 112 16.05.13 08:39
Patlıcan Oldu 'Tatlıcan'.. DarkAngeL İlginç Haberler 6 25.01.11 12:20
Domates, Biber, Patlıcan | Barış Manço LoDoS Türk Pop Müziği 3 10.02.10 20:27


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.