Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.03.2013, 13:18   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Renkli Pilav







Malzemeler: (15 kişilik)
  • 5 su bardağı baldo pirinç
  • 400 gram kuzu eti
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar su
  • 2 adet havuç
  • 5 adet orta boy kabak
  • Bir tutam safran
  • 7-8 dal dereotu
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
Eti kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp bir tencereye alın.

Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar (ocaktan almaya 5 dakika kala tuz ve karabiber ilave ederek) haşlayın. Havuçları temizleyip küp doğrayın.

Bir çorba kaşığı sıvıyağı küçük bir tencereye alıp, havuçları soteleyin.

Kabakları temizleyip, sebze soyacağı ile boydan boya ince dilimler çıkarın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kalan sıvıyağla arada sırada yağlayıp, kabak dilimlerini önlü arkalı hafifçe kızartın. Safranı yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp pirincin yarısını üzerine ekleyin.

Rengi beyazlaşana kadar karıştırarak kavurun.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı kapatın.

Kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.

Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alın ve kalan pirinci ilave edip beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın.

Eti ve 2 çorba kaşığını kenara ayırdığınız havucu ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Kelepçeli bir kabı suyla ıslatıp safranlı pilavı elinizle bastırarak kabın dibine yerleştirin.

Kabaklardan 5- 6 dilimini ayırıp, kalanlarını safranlı pilavın üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin.

Etli pilavı kabakların üzerine koyup düzeltin. Kalıbı servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Ayırdığınız kabak ve havuçla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yemekustası.com
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.03.2013, 13:25   #2
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Eminim görüntüsü kadar tadıda güzeldir...

Paylaşım için teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 13:40   #3
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Tam bir şölen yemeği olmuş, teşekkürler Canancım
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 14:37   #4
Çevrimdışı
ŞimâL
ڪے aşk-ı derun ڪے

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Biraz zahmetli ama görünüş güzel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 14:52   #5
Çevrimdışı
Ayshe
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Canan
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Ayshe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 14:53   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

5 su bardağı baldo pirinç çok fazla yahu. Bir restorantın günlük pilav ihtiyacı.

Görünüm çok güzel tabi içinde kuzu eti de var. Ana yemek gibi..

Teşekkürler Canan...


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 14:56   #7
Çevrimdışı
ŞimâL
ڪے aşk-ı derun ڪے

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Evet Real haklısınız ama bu zaten kalabalık misafir geldiğinde yapılır bence, o kadar emek verilecek yani Biraz takdir toplamak lazım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 15:06   #8
Çevrimdışı
Apple
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Çok doyumcul gözüküyor. Görüntü şahane Ama işin ucunda kilo almak da var ben yemeyeyim en iyisi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Apple'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 15:19   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
5 su bardağı baldo pirinç çok fazla yahu. Bir restorantın günlük pilav ihtiyacı.

Görünüm çok güzel tabi içinde kuzu eti de var. Ana yemek gibi..

Teşekkürler Canan...



Kişi sayısını ekledim ReaL.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 15:27   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renkli Pilav

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster

Kişi sayısını ekledim ReaL.
20 yap anlaşalım Canan..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ilave, kadar, pilav, renkli, tencereye, Üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.