Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.04.13, 12:19   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7775
Mesajlar: 29,058
Ettiği Teşekkür: 107268
Aldığı Teşekkür: 155242
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Meyhane Pilavı


Meyhane Pilavı





Malzemeler

  • 250 gram kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Üç buçuk su bardağı sıcak su
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ve nane
  • 150 gram tereyağı, tuz.

Yapılışı


Kuzu etini yıkayıp süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Soğan, sarmısak ve sivri biberi ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine eti ilave edin.
Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.
Üzerine soğan ve sarmısağı ilave edin.
Soğanın rengi dönünce, domatesi ekleyip bir-iki dakika pişirin.
Su ve tuzu ekleyip et yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra tencereye bulgur, nane ve kekiği ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak bulgur yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirip ocaktan alın.
Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Harmanlayıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra, istediğiniz et cinsi yemeklerle servis yapın.



Kaynak

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.13, 15:39   #2
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 35
Konular: 1381
Mesajlar: 4,038
Ettiği Teşekkür: 19943
Aldığı Teşekkür: 19613
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Nasıl canım çekti yaa..

Akşam yapsam mı acaba?

Teşekkürler Canancım
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.13, 15:45   #3
Tam Üye

Leyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 3
Mesajlar: 281
Ettiği Teşekkür: 3583
Aldığı Teşekkür: 1459
Rep Derecesi : Leyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Nefis,nefis,nefis
Teşekkürler Canan.
__________________
Gerçekçi ol ve imkansızı iste
"Che Guevara"
Leyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Leyl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.13, 22:55   #4
Tam Üye

Kafka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 5
Mesajlar: 379
Ettiği Teşekkür: 256
Aldığı Teşekkür: 1786
Rep Derecesi : Kafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmedeKafka muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Bunun müptelasıyım. Öyle böyle değil, cidden müptelasıyım. Enfes bir tadı vardır. Hele annem bir yapar ki evlere şenlik
__________________
Geçenlerde ilk defa intiharı düşündüm. sonra direk bu düşünceyi kafamdan sildim. çünkü benim intiharım annem ve babamı yıkacaktı. tabi böyle bir şeye sebebiyet vermemek için önce onları öldürmek zorunda kalacaktım. sonra onların ölümüyle teyze ve amcalarımın da hayatı kararacağından, onları da öldürmem gerekecekti, ve basit intihar girişimim sonunda bir toplu katliama dönüşecekti..
Kafka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Kafka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.13, 23:15   #5
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,713
Ettiği Teşekkür: 18776
Aldığı Teşekkür: 20507
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Kuzu eti..... bulgur..... sivri biber... oy oyy oyyy... Tam da rakı içerken... offfffff
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.13, 23:21   #6
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 808
Mesajlar: 6,576
Ettiği Teşekkür: 29939
Aldığı Teşekkür: 35280
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Off nasıl yutkundum anlatamam.

Görüntüsüne hayran kaldım, tadı zaten harika. Bu saatte de yemek yenmez ki.

Teşekkürler Canancım.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 11:01   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7775
Mesajlar: 29,058
Ettiği Teşekkür: 107268
Aldığı Teşekkür: 155242
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kafka Mesajı göster
Bunun müptelasıyım. Öyle böyle değil, cidden müptelasıyım. Enfes bir tadı vardır. Hele annem bir yapar ki evlere şenlik

Ben bu pilavı ne yaptım, ne de yedim. Şimdi sen beni pilavı yapmaya teşvik ettin Kafka

Annen eğer tariften farklı yapıyorsa, buraya bir yazıver lütfen
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 12:16   #8
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,138
Ettiği Teşekkür: 52813
Aldığı Teşekkür: 25537
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Emeğine sağlık Canancım tarif çok güzel, çokta lezzetli bir pilavdır, mutlaka yap ve ye.
Ben bu tarifte bir tek sarımsağı kullanmıyorum, Pilavın tadını ağırlaştırdığını düşünüyorum.
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 12:30   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7775
Mesajlar: 29,058
Ettiği Teşekkür: 107268
Aldığı Teşekkür: 155242
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Meyhane Pilavı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Emeğine sağlık Canancım tarif çok güzel, çokta lezzetli bir pilavdır, mutlaka yap ve ye.
Ben bu tarifte bir tek sarımsağı kullanmıyorum, Pilavın tadını ağırlaştırdığını düşünüyorum.

Bulgur pilavında sarımsağın olmaması taraftarıyım ben de Duayenciğim; ancak, pilavı yoğurtla yediğim zamanlar sarımsak kullanıyorum.


Ben de yaparım artık, hem bir değişik pilav katmış olurum mutfağıma.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, ilave, meyhane, pilavı, pişirin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar Rukia Makarna | Pilav 48 04.11.16 20:34
Çoban Pilavı Canan Makarna | Pilav 12 03.11.13 16:55
Dane-i Sarı l Bir Osmanlı Pilavı Canan Makarna | Pilav 8 13.12.12 14:13
" Meyhane Arak-nûş " Bekriya Benim Bölümüm | Yazarlarımız 0 22.02.12 19:00
Balıkların Efendisi Lüfer | Lüfer Pilavı - Lüfer Yahnisi Sibel Deniz Ürünleri 15 04.11.10 02:11


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.