Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.04.16, 12:14   #11
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,700
Ettiği Teşekkür: 58116
Aldığı Teşekkür: 8863
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Basakca; paylaşımınız için teşekkürler..
Ancak;
1-) 2 kaşık tereyağı diyor...( çay kaşığımı, yemek kaşığımı)
2-) Su diyor...Kaç bardak su ve hangi bardak kullanılacak .
Bende güzel pilav yaparım..İçerisine tereyağı koyduktan sonra yemeğin kalitesi hakkında kalitede bir sıkıntı olmaz...Afiyet osun..
Not: Ben Pirinci kavurmada yaparım...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.16, 13:05   #12
Her Şey Güzel Olacak

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,505
Ettiği Teşekkür: 73438
Aldığı Teşekkür: 67668
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilavım her zaman on numara olur... İster bulgur olsun, isterse pirinç...

Kıvamı tadı hiç şaşmaz...

Teşekkürler Başakça...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.16, 13:30   #13
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24011
Aldığı Teşekkür: 21397
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Her türlü princi tuttururum. Pilav pişirmeye başlama sürecinden bitimine kadar ince detay var.

Yıkarken princin kırılmamasına dikkat edilmeli, güldür güldür akan su princimizin kırılmasına neden olabilir. Çeşmeyi yıkarken az açalım.

Kavurma aşamasını tuzuyla yaparsak o da kırılmayı önler.

En önemli nokta yağ miktarı, yağsız pilav asla lezzetli ve güzel olmaz.
Ben de bunlara da dikkat ederim.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 00:01   #14
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22107
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Her türlü princi tuttururum. Pilav pişirmeye başlama sürecinden bitimine kadar ince detay var.

Yıkarken princin kırılmamasına dikkat edilmeli, güldür güldür akan su princimizin kırılmasına neden olabilir. Çeşmeyi yıkarken az açalım.

Kavurma aşamasını tuzuyla yaparsak o da kırılmayı önler.

En önemli nokta yağ miktarı, yağsız pilav asla lezzetli ve güzel olmaz.
Ben de bunlara da dikkat ederim.

Teşekkürler Başakça.

Aha sende bendensin Gülce
Yağı bol olacak


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 00:10   #15
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24011
Aldığı Teşekkür: 21397
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Yağsız pilav olmaz, Suzim. Kavururken dibinde yağı görmem gerek. Göz kararı.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 00:15   #16
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22107
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Yağsız pilav olmaz, Suzim. Kavururken dibinde yağı görmem gerek. Göz kararı.

Aynen öyle , tencerenin dibi tereyağından parlayacak





__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 01:09   #17
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2658
Mesajlar: 31,038
Ettiği Teşekkür: 170685
Aldığı Teşekkür: 184618
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

@Gülce doğru konuya temas etmiş.

Pirinç ve patates çok nişaşta içerir, mutlaka bol suda bekletildikten sonra yıkanma aşamasında pirince hor davranılmamalı. Yoksa kırılırlar.

Et suyunu unutmamak lazım.

Lokantalar en iyi malzemeyi haliyle kullanmaz, aksi taktirde maliyet artar. En kötü pirinçten bile çok lezzetli pilav yapıyorlar. İçerisinde kemik suyu kullanıyorlarmış. İşkembe gibi sakatat çorbalarında da mutlaka kemik suyu kullanılır.

Valla şu an dumanı tüten sıcak sıcak nohutlu pilav olsa oyyyy
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 01:17   #18
Gerçek Üye

Maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2013
Konular: 80
Mesajlar: 769
Ettiği Teşekkür: 1590
Aldığı Teşekkür: 3845
Rep Derecesi : Maviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura about
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Forumda bir pilav yarışmasımı düzenlesek acaba.. Benim pilavım hepiniznkini yener..
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


Maviş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 01:20   #19
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22107
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Maviş Mesajı göster
Forumda bir pilav yarışmasımı düzenlesek acaba.. Benim pilavım hepiniznkini yener..


Benim pilav seninkini döver


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.16, 01:21   #20
Gerçek Üye

Maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2013
Konular: 80
Mesajlar: 769
Ettiği Teşekkür: 1590
Aldığı Teşekkür: 3845
Rep Derecesi : Maviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura about
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Benim pilav seninkini döver

Öyle demekle olmaz yarışmamız lazım suzim.
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


Maviş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadar, noktaları, pilav, suda, tane, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar Rukia Makarna | Pilav 48 04.11.16 20:34
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 20:23
Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan Canan Makarna | Pilav 1 17.03.13 18:03
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları Rukia Börek | Çörek 9 28.06.12 22:47
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 02:39


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.