Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.06.2013, 22:22   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları



Geleneksel mutfağımızda çok önemli yeri olan pirinç pilavı, sofralarımızda sürekli bulunan bir yemektir. Et yemekleri, tavuk yemekleri yanına çok yakışan pilavı tane tane yapmak belirli bir maharet ister. Hatta, pilavı iyi yapıyorsan tüm yemekleri yapabilirsin derler. İşte pilav yapmanın püf noktaları ;



İyi pilav yapmak için öncelikle pirincinizi iyi seçmelisiniz. Genelde en iyi pilavlar baldo pirinçler ile yapılır. Pirinci soğuk suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletmek nişastasını dışarıya atacak ve daha iyi sonuç verecektir.


Malzemeler ; 1 su bardağı baldo pirinç, 2 kaşık tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ,bir kaç damla limon, tuz ve su.


Pirincinizi soğuk suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra akan suda yıkayın. Teflon tencerede tereyağınızı eritin içine sıvı yağ ekleyin. Yıkanan pirinçlerinizi yağda kavurun. Pirinç tane tane oluncaya kadar kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzunuz ekleyin ve üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin.



Kaynar suyun üzerine bir kaç damla limon suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe alın. yaklaşık 15-20 dakika kadar sonra pirinciniz suyu çekmiş ve pilavınız olmuştur. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve tencereyi ters çevirerek yaklaşık 10 dakika kadar bekletin ve normal hale alıp yarım saat sonra servis yapın.




Pirincinizi pişirirken içine eklediğiniz bir kaç damla limon suyu pilavın daha parlak ve beyaz olmasını sağlayacaktır. Kısık ateşte pişen pilav daha lezzetli olur. Pilavın pişmesi sonrası ters çevrilmesinin sebebi, içindeki yağın ön tarafa doğru akması ve homojen dağılmasını sağlar. İyi pilav yapmanın püf noktası, soğuk suda bekletmek, kısık ateşte pişirmek ve kaliteli pirinç kullanmaktır.


Kaynak
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2013, 22:32   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Güzel bilgiler Başakça sağol

Bende ufak bir ayrıtı vereyim, kendi tespitlerimdir.
Eğer şehriyeli yapılacaksa, şehriyelerin iyi kavrulması gerekir.
İyi kavrulmamış şehriyenin ham ve çiğ kokusu tadını bozabiliyor.

Eşim aynı pirinci, aynı malzemeleri kullandığı halde tatlar farklı olabiliyordu, neden kaynaklaıyor diye araştırınca yukarıdaki sonuca ulaştık.
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2013, 23:24   #3
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilav yapmak kolay iş tembel ötesi ben bile tek üşenmediğim şey diyebilirim yani.Yalnız şehriyeli sevmem tadını bozuyor bana göre çünkü farklı koku ve tat oluyor prinçin kendisine özgü tadı bence daha güzel.
Limon suyu olayını bilmiyordum üşenmezsem denerim , paylaşım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2013, 23:26   #4
Çevrimdışı
Boray
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Genelde ben işin yeme kısmıyla ilgilendiğim için öğrenme ihtiyacı duymuyorum
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Boray'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.2013, 00:04   #5
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Annem bazen tutturur bazen tutturamaz pirinci. Hele ki yanındaki yemek sevmediğim bir şeyse vay halime.
Neyse ki artık pek pirinç yenmiyor evde.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.2013, 01:30   #6
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Vallahi arkadaşlar, çok özel gunler olmadıkca asla baldo pirinc almam...

En ucuzu hangi pirincse o pirinci kullanırım...

Pilav yaparkende öle teferruatlarla uğrasmam ..

Pilavın sehriyesinide az avursammı çok kavursammı demem...

Ama Pilavımı herkes beğenir,Pilavımın tutmadığı çok nadirdir dane dane dökülür...

Bence iş el becerisinde

Çok marifetliyim ben yaf
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.2013, 01:35   #7
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Benim de tek farklı tekniğim tencereyi ters çevirmek yerine, ateşi söndürdükten sonra kağıt havlu sermek üstüne buhardan oluşan nemi emsin diye. Dinlenmeye bırakırım 10 dakika kadar.
Ters çevirmeyi deneyeceğim, teşekkürler (:
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2016, 15:46   #8
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları



Pirinç ya da bulgur farketmez.

11 numara pilav yaparım.


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2016, 16:11   #9
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Tencereyi ters çevirmek benim için sıkıntılı.

Her prinçle yaparım. Ama durunun princiyle yapamam. Hiç tuturamam...

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2016, 01:46   #10
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilavımla yarışmaya katılırım , birincide olurum
Öyle böyle değil anlayacağınız
Oğlum her kaşıkta annem aşmışsın yine kendini der



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadar, noktaları, pilav, suda, tane, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.