Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Makarna | Pilav


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 22.06.13, 22:22   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83923
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları



Geleneksel mutfağımızda çok önemli yeri olan pirinç pilavı, sofralarımızda sürekli bulunan bir yemektir. Et yemekleri, tavuk yemekleri yanına çok yakışan pilavı tane tane yapmak belirli bir maharet ister. Hatta, pilavı iyi yapıyorsan tüm yemekleri yapabilirsin derler. İşte pilav yapmanın püf noktaları ;



İyi pilav yapmak için öncelikle pirincinizi iyi seçmelisiniz. Genelde en iyi pilavlar baldo pirinçler ile yapılır. Pirinci soğuk suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletmek nişastasını dışarıya atacak ve daha iyi sonuç verecektir.


Malzemeler ; 1 su bardağı baldo pirinç, 2 kaşık tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ,bir kaç damla limon, tuz ve su.


Pirincinizi soğuk suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra akan suda yıkayın. Teflon tencerede tereyağınızı eritin içine sıvı yağ ekleyin. Yıkanan pirinçlerinizi yağda kavurun. Pirinç tane tane oluncaya kadar kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzunuz ekleyin ve üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin.



Kaynar suyun üzerine bir kaç damla limon suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe alın. yaklaşık 15-20 dakika kadar sonra pirinciniz suyu çekmiş ve pilavınız olmuştur. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve tencereyi ters çevirerek yaklaşık 10 dakika kadar bekletin ve normal hale alıp yarım saat sonra servis yapın.




Pirincinizi pişirirken içine eklediğiniz bir kaç damla limon suyu pilavın daha parlak ve beyaz olmasını sağlayacaktır. Kısık ateşte pişen pilav daha lezzetli olur. Pilavın pişmesi sonrası ters çevrilmesinin sebebi, içindeki yağın ön tarafa doğru akması ve homojen dağılmasını sağlar. İyi pilav yapmanın püf noktası, soğuk suda bekletmek, kısık ateşte pişirmek ve kaliteli pirinç kullanmaktır.


Kaynak
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.13, 22:32   #2
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19940
Aldığı Teşekkür: 26225
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Güzel bilgiler Başakça sağol

Bende ufak bir ayrıtı vereyim, kendi tespitlerimdir.
Eğer şehriyeli yapılacaksa, şehriyelerin iyi kavrulması gerekir.
İyi kavrulmamış şehriyenin ham ve çiğ kokusu tadını bozabiliyor.

Eşim aynı pirinci, aynı malzemeleri kullandığı halde tatlar farklı olabiliyordu, neden kaynaklaıyor diye araştırınca yukarıdaki sonuca ulaştık.
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.13, 23:24   #3
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,280
Ettiği Teşekkür: 7941
Aldığı Teşekkür: 12306
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilav yapmak kolay iş tembel ötesi ben bile tek üşenmediğim şey diyebilirim yani.Yalnız şehriyeli sevmem tadını bozuyor bana göre çünkü farklı koku ve tat oluyor prinçin kendisine özgü tadı bence daha güzel.
Limon suyu olayını bilmiyordum üşenmezsem denerim , paylaşım için teşekkürler.
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.13, 23:26   #4
Gerçek Üye
Boray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Yaş: 24
Konular: 109
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 392
Aldığı Teşekkür: 3017
Rep Derecesi : Boray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmedeBoray muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Bulutlarda
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Genelde ben işin yeme kısmıyla ilgilendiğim için öğrenme ihtiyacı duymuyorum
Boray isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Boray'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.13, 00:04   #5
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,295
Ettiği Teşekkür: 33653
Aldığı Teşekkür: 11787
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Annem bazen tutturur bazen tutturamaz pirinci. Hele ki yanındaki yemek sevmediğim bir şeyse vay halime.
Neyse ki artık pek pirinç yenmiyor evde.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.13, 01:30   #6
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Vallahi arkadaşlar, çok özel gunler olmadıkca asla baldo pirinc almam...

En ucuzu hangi pirincse o pirinci kullanırım...

Pilav yaparkende öle teferruatlarla uğrasmam ..

Pilavın sehriyesinide az avursammı çok kavursammı demem...

Ama Pilavımı herkes beğenir,Pilavımın tutmadığı çok nadirdir dane dane dökülür...

Bence iş el becerisinde

Çok marifetliyim ben yaf
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.06.13, 01:35   #7
Alea İacta Est
ZeZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 219
Mesajlar: 1,886
Ettiği Teşekkür: 10533
Aldığı Teşekkür: 9392
Rep Derecesi : ZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyor
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Benim de tek farklı tekniğim tencereyi ters çevirmek yerine, ateşi söndürdükten sonra kağıt havlu sermek üstüne buhardan oluşan nemi emsin diye. Dinlenmeye bırakırım 10 dakika kadar.
Ters çevirmeyi deneyeceğim, teşekkürler (:
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
ZeZe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.16, 15:46   #8
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,713
Ettiği Teşekkür: 18776
Aldığı Teşekkür: 20507
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları



Pirinç ya da bulgur farketmez.

11 numara pilav yaparım.


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.16, 16:11   #9
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1198
Mesajlar: 9,574
Ettiği Teşekkür: 32649
Aldığı Teşekkür: 43398
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Tencereyi ters çevirmek benim için sıkıntılı.

Her prinçle yaparım. Ama durunun princiyle yapamam. Hiç tuturamam...

Teşekkürler...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.16, 01:46   #10
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilavımla yarışmaya katılırım , birincide olurum
Öyle böyle değil anlayacağınız
Oğlum her kaşıkta annem aşmışsın yine kendini der



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadar, noktaları, pilav, suda, tane, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar Rukia Makarna | Pilav 48 04.11.16 20:34
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 20:23
Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan Canan Makarna | Pilav 1 17.03.13 18:03
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları Rukia Börek | Çörek 9 28.06.12 22:47
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 02:39


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.