Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Buram Buram Türkiye'm > Marmara


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.03.2015, 16:13   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kınalıada'nın Gezilecek Yerleri (İstanbul)

Denizin Kucağında Kınalıada



Sanatçılara ilham veren kuytu köşeleri, gösterişli köşkleri, salaş balık lokantaları, şarkılara konu olmuş günbatımları ve sonbaharın en güzel renklerini Kınalıada’da hissedeceksiniz.






Sirakyan
Evleri

İskelenin sol çaprazında yükselen ikiz Sirakyan evleri 1900’lü yılların başında ticaretle uğraşan Sirakyan ailesi tarafından yaptırılmış. Simetrik biçimde inşa edilen, dik çatılı, üçer katlı ahşap yapıların her biri 634 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş. L şeklinde ve 11’er odası bulunan evler, merdivenle çıkılan taş bir veranda üzerinde yükseliyor.






Plajlar
Vapur İskelesi’nin sağında uzanan çakıllı sahil adanın en büyük plajı. İskeleden itibaren Su Sporları Kulübü’nün bulunduğu Yarbaşı mevkiine kadar olan bölgenin adı Flamingo Yolu. Buradan adanın arkasına devam ettiğinizde bir kaç küçük kumsal göreceksiniz. Adanın arka yüzünde Yassıada ile Sivriada manzaralı Ayazma Koyu var.




Çınaraltı Meydanı
İskelenin sol yanında ada çarşısına çıkan Jarden mevkii, sağ yanında ise plajlara ulaşan Akasya Caddesi uzanıyor. Henüz kahvaltı yapmadıysanız iskele çevresindeki pastanelere uğrayabilirsiniz. Dükkânların çevrelediği İskele Caddesi’nden Jarden yoluna döndüğünüzde küçük bir meydan göreceksiniz. Adalıların en önemli buluşma mekânlarından biri olan Çınaraltı Meydanı, koyu gölgesiyle konuklarını ağırlıyor.





Kınalıada Camii
Çınaraltı Meydanı’nın karşısında ilginç mimarisiyle dikkat çeken bir cami çıkacak karşınıza. Üçgen çatısı, kesik yivli minaresi ve zikzaklı yedigen bir poligon oluşturan ana binasıyla Kınalıada Camii, İstanbul’da örneği bulunmayan modern bir mimari üslup taşıyor. Deniz kenarındaki 450 metrekarelik bir alan üzerine kurulu ibadethanenin avlusunda, şadırvan, cemaat odası, sağlık merkezi, gasilhane ve su sarnıcı mevcut.


Jargden
Camiden itibaren sola devam ettiğinizde Jarden mevkiine çıkacaksınız. Mahalle, adını bir zamanlar burada bulunan ünlü Jarden Gazinosu’ndan almış. 1900’lü yılların başında şemsiyeli şık hanımların ve kibar İstanbul beyefendilerinin popüler gezinti alanlarından biri olan Jarden, gösterişli sokak eğlenceleriyle anılırmış.



Manastır Tepesi
803 yılında yaptırılan manastır, keşişler için bir inziva merkezi olmasının yanında, din eğitiminin verildiği bir kurum işlevi görmüş. U harfi şeklinde yapılmış iki katlı yapının odaları iki koridor üzerinde sıralanıyor. 1900’lü yılların başında kız yetimhanesi olarak kullanılan manastırın avlusundaki kilise 11. yüzyıl tarihli.





Su Sporları Kulübü
Türkiye’nin ilk olimpik yüzme havuzuna ev sahipliği yapan tesis, tarihi boyunca pek çok ünlü sporcu ve şampiyon yetiştirmiş. Günümüzde ise olimpik havuzun dışında, kapalı havuz, seyirci tribünleri, yat marinası, restoran, kamp odaları, lojmanlar, sauna ve kondisyon merkezi ile dev bir tesis görünümünde.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.2015, 16:14   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kınalıada'nın Gezilecek Yerleri (İstanbul)

Kınalıada Genel Görünümü





Kınalıada İskelesi



Kınalıada' ya Bizanslılar, İstanbul'dan gelişte ilk ada olduğu için birinci anlamına gelen Proti demişlerse de: Türkler daha sonra, topraklarının üzerindeki bitki örtüsü renginin kızıla çalmasından dolayı, Kınalıada olarak değiştirmişlerdir.


Kınalıada'nın ışıkları yanmaya başlarken Bostancı sahilinden görünümü



Manastırın kurucusu Bizanslı İmparator Romanos Diogenes IV (Romen Diyojen) dir. Romanos Diogenes 1071’de Selçuklu hükümdar Alpaslan’a yenilerek ülkesine geri döndüğünde, tahtan indirilerek gözlerine mil çekilmiş ve ömrünün sonuna kadar burada esir tutulmuştur.










Kınalıada Çarşısı





Kınalıada Sokakları




















__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.05.2015, 12:29   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kınalıada'nın Gezilecek Yerleri (İstanbul)



























__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.05.2015, 21:31   #4
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kınalıada'nın Gezilecek Yerleri (İstanbul)

Ah birde adaları istila eden yozlaşmış, şehir adabı bilmeyen, toplu yaşamın güzelliklerinin içine eden magandalar olmasa, adaların tümü harika!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gezilecek, istanbul, kınalıadanın, yerleri, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.