Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Messenger ve Mesajlaşma Programları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.10.2011, 17:04   #1
Çevrimdışı
KaLiNKa
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Google+ Nedir? Nasıl Üye Olunur? (Davetiyeli-Davetiyesiz)




Başlangıçta belirli sayıda kimseye ve sadece davet üzerine katılım esasına dayalı açılan Google+ çoğu kimseyi Facebook’a karşı rakip bir yazılım geliştirdiği için heyecanlandırdı. Ama ne kadarımızın Google+’nın imkanlarından haberi var?


GÜNCELLEME: 21 Eylül 2011 itibariyle Google+ davetiye ile değil, doğrudan kayıt yöntemiyle üye alımına başlamıştır. Üye olmak için tıklayın.

Geçtiğimiz iki hafta, yazılım devi Google’ın ilk sosyal ağ projesi olarak hayata geçirilen Google+ incelemeleriyle geçti. “Sınırlı alan deneme sürümü” aşamasındaki Google+ 5 temel özelliğe sahip: Çevreler, takılanlar, anında upload, Huddle ve Sparks. Demo site size bu bileşenlerin nasıl çalıştığını anlatmaya çalışıyor.

Çevreler size arkadaşlarınızı kendi oluşturduğunuz sayıda “çevre”ye konumlandırmanızı sağlıyor. Bu özellik arkadaşlarınızı gerçek hayattaki gibi iş, mahalle, tatil vb gruplarına ayırmanız için dizayn edilmiş.

Takılanlar (hangouts) ise arkadaş bağlantısına sahip olduğunuz tüm çevrelere o an için çevrimiçi “takıldığınız” uyarısını göndererek plansız ve önceden belirlenmeksizin sizinle yüz yüze konuşmak isteyen kimselerin size anında ulaşabilmelerini sağlıyor.

Anında upload size fotoğraf ve videolarınızı otomatik olarak yükleyip yayınlanmaya hazır oldukları bilgisini veriyor.

Huddle grup halinde iletişim kurabileceğiniz bir yazışma ortamı. Özellikle 5-6 kişi bir film üstünde konuştuğunda ya da bir tartışma yaptığında yararlı olabileceği düşüncesiyle hazırlanmış.

Sparks ise sevdiğiniz şeyleri sizin için yayabilen bir RSS beslenmesi mantığıyla işliyor. Siz ona sevdiğiniz şeyleri söylüyorsunuz o da sizin için bağlantılarınıza bu konuları yayıyor.

Nasıl Üye Olunur?

GÜNCELLEME: 21 Eylül 2011 itibariyle Google+ davetiye ile değil, doğrudan kayıt yöntemiyle üye alımına başlamıştır. Üye olmak için tıklayın.

Google şu anda (+) hizmeti için resmi hiçbir yolla başvuru almıyor. Ama siz aşağıdaki yöntemleri kullanarak üye olmak için şansınızı deneyebilirsiniz.

1. Yol: Google+ hesabı olan birini bulun.
Arkadaşınızın yeni bir “çevre” oluşturarak e-posta adresinizi (Gmail olmalı) bu çevreye eklemesi yeterli. Bu çevreyi yayınlamayıp gizli statüsünde tutması gerekiyor.

2. Yol: Chrome ve Plus uygulamasını kurun.
Öncelikle Chrome’u kurun. Bu adresten indirebilirsiniz. http://www.google.com/chrome/

Daha sonra Google’ın Chrome için resmi olarak yayınladığı Google+ uygulamasını indirin. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bunu da yaptıktan sonra Chrome’u baştan başlatın. Yeni bir sekme açarak bütün kurulu uygulamalarınızı listeleyin. Google Plus yazana tıklayın.


Bu adımdan sonra Google+ sitesine yönlendirilecek ve kayıt formunu göreceksiniz. İlgili yerleri doldurun ve işte içerdesiniz!!



Not: Bazı ziyaretçilerimiz artık bu metodun çalışmadığını bildirdiler. Bu Google’ın kayıt limitini aştığı yönündeki açıklamasıyla ilgili olabilir. Siz yine de şansınızı denemekten çekinmeyin.
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz KaLiNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
google, nasıl, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.