Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.01.2015, 14:43   #1
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gülce'nin Mutfağından | Fava



Acil olarak yaptığım, fava'yı paylaşmak istedim. Öncelikle malzemelerimizi verelim.



Malzemeler

250 gr. favalık bakla (iç bakla)

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tuz (sizler artırabilir veya azaltabilirsiniz)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Su (üzerini 3-4 parmak geçecek kadar)


Sosu

Zeytinyağ

Limon

Bir tutam yeşillik veya zeytin(arzuya kalmış)


Yapılışı

Yukarıdaki belirttiğim malzemeler hepsi tencereye konur. Bakla, tuz, zeytinyağı, soğanı parçalara ayırıp tencereye ilave edin. Dediğim gibi suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.




Favalar ezilip, püre kıvamı almaya başlayınca pişmiş, demektir.
Şimdi sıra, merhem kıvamına getirmeye kaldı. El blendırı varsa onunla, yoksa süzgeçle bu kıvamı buldurabiliriz.




Pişmiş favanızı kaşık yardımı ile süzgeçten geçiriniz. Süzdüğümüz favamızı hemen kayık tabağımıza alıyoruz, donmasını bekliyoruz.

Donunca, çatal yardımı ile süslüyoruz. Üzerine zetinyağı ve limon döküp, yeşilliğimizi konduruveriyoruz.




Yanında rakı olmazsa olmazı ama . İşte hazır buyrun, afiyet olsun.






__________________
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:32   #2
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava



Ablam, bu nasıl bir güzelliktir böyle?

Üfff harika görünüyor yaa ... Ellerine sağlık vallaha, çok güzel olmuş..

Bizlerle paylaştığın için teşekkürler ablam, devamını da bekliyorum şahsen


Forumdaki diğer hanımlar; ben daha güzelini yaparım, diyen varsa buyrun bakalım. Sanmıyorum ya, neyyseee






__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:39   #3
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Bize ne gerek var Dilaver usta sen daha güzelini yaparsın

Ellerine emeğine sağlık Gülce.

Rakısız yenirse deneyebilirim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:41   #4
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsın
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:45   #5
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Görüldüğü gibi ilk tabaktakiler, donmadan sofraya konulduğu için süsleyemedim.

Son resim donduktan sonraki hali. Çatalla yamuk mu süslemişim, ne?

Eeee! ne de olsa ilk, konum. Heyecan diyelim.

Teşekkür ederim, Dilaver kardeşim.

Eminim, forumda da benden daha güzel yapacak arkadaşlar çıkacaktır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:49   #6
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Mesajı göster
Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsın
Evet, Cansuyu. Bildiğimiz iç bakla. Favalık bu.

İç baklanın kurumuş hali. Ne kadar küçük bulursanız baklayı, kadar lezzetlidir.. İri tanelisi de oluyor ama. Lezzet açısından küçük taneliler tercih edilmeli.

Canım, teşekkür ederim.

Eminim, Dilaver kardeşimde deneyecektir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 15:58   #7
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Emin ol uğraşıp hazırlayıp sunacak insan çıkmaz
Çıksa çıksa Dilaver usta çıkar.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 16:06   #8
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Mesajı göster
Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsın


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Emin ol uğraşıp hazırlayıp sunacak insan çıkmaz
Çıksa çıksa Dilaver usta çıkar.

A aaa; gökten benim kadar taş düşüyor, dikkat edin kafanıza

Yukarıda alıntı yaptığım iki hanım; şu favanın güzelliğine bakın da feyz alın, nasıl meze hazırlanırmış, öğrenin.. Yarın beyleriniz sizden meze isterse, mahçup olmayasınız..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 16:10   #9
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Sevgili Gülce bu size özel bir tarif olmuş. Sunumda harika sanmıyorum bundan daha güzel bir sunumla sunacak birisini

Dilaver hani bizlere forumda sundun da hatta en ince ayrıntısına kadar tarif ettinde bizmi yapmadık peh
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2015, 16:30   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Fotoğraflamada ışık fazla mı gelmiş ne, fava beyaz çıkmış..

Favanın bir de "tekmillisi" var. Kırmızı soğanı ince ince kıyıp, dereoto ile iyice karıştırıp, pişmiş olan favaya eklenir, güzelce karıştırılır. Üzerine bol zeytinyağı olmazsa, olmaz.

Allam ya, diğer konuda kuru fasulye, burada fava. Yutkundumm.


* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Gülce, artık diğer maharetlerini de peyder pey görmek isteriz.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakla, fava, gülcenin, mutfağından, veya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.