Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.01.15, 13:43   #1
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,073
Ettiği Teşekkür: 23886
Aldığı Teşekkür: 20860
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Gülce'nin Mutfağından | Fava

Click here to enlarge


Acil olarak yaptığım, fava'yı paylaşmak istedim. Öncelikle malzemelerimizi verelim.



Malzemeler

250 gr. favalık bakla (iç bakla)

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tuz (sizler artırabilir veya azaltabilirsiniz)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Su (üzerini 3-4 parmak geçecek kadar)


Sosu

Zeytinyağ

Limon

Bir tutam yeşillik veya zeytin(arzuya kalmış)


Yapılışı

Yukarıdaki belirttiğim malzemeler hepsi tencereye konur. Bakla, tuz, zeytinyağı, soğanı parçalara ayırıp tencereye ilave edin. Dediğim gibi suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.

Click here to enlarge


Favalar ezilip, püre kıvamı almaya başlayınca pişmiş, demektir.
Şimdi sıra, merhem kıvamına getirmeye kaldı. El blendırı varsa onunla, yoksa süzgeçle bu kıvamı buldurabiliriz.


Click here to enlarge


Pişmiş favanızı kaşık yardımı ile süzgeçten geçiriniz. Süzdüğümüz favamızı hemen kayık tabağımıza alıyoruz, donmasını bekliyoruz.

Donunca, çatal yardımı ile süslüyoruz. Üzerine zetinyağı ve limon döküp, yeşilliğimizi konduruveriyoruz.

Click here to enlarge


Yanında rakı olmazsa olmazı ama Click here to enlarge . İşte hazır buyrun, afiyet olsun.Click here to enlarge
Click here to enlarge





__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:32   #2
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 406
Mesajlar: 3,628
Ettiği Teşekkür: 18617
Aldığı Teşekkür: 19807
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava



Ablam, bu nasıl bir güzelliktir böyle?

Üfff harika görünüyor yaa Click here to enlarge ... Ellerine sağlık vallaha, çok güzel olmuş..

Bizlerle paylaştığın için teşekkürler ablam, devamını da bekliyorum şahsen Click here to enlarge


Forumdaki diğer hanımlar; ben daha güzelini yaparım, diyen varsa buyrun bakalım. Sanmıyorum ya, neyyseee Click here to enlarge






__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:39   #3
Moderator

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1163
Mesajlar: 8,867
Ettiği Teşekkür: 30534
Aldığı Teşekkür: 40064
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Bize ne gerek var Dilaver usta sen daha güzelini yaparsın Click here to enlarge

Ellerine emeğine sağlık Gülce.

Rakısız yenirse deneyebilirim Click here to enlarge
__________________



Click here to enlarge
Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:41   #4
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,733
Ettiği Teşekkür: 20108
Aldığı Teşekkür: 34482
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsınClick here to enlarge
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



Click here to enlargeClick here to enlarge
Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:45   #5
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,073
Ettiği Teşekkür: 23886
Aldığı Teşekkür: 20860
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Görüldüğü gibi ilk tabaktakiler, donmadan sofraya konulduğu için süsleyemedim.Click here to enlarge

Son resim donduktan sonraki hali. Çatalla yamuk mu süslemişim, ne?Click here to enlarge

Eeee! ne de olsa ilk, konum. Heyecan diyelim.Click here to enlarge

Teşekkür ederim, Dilaver kardeşim.Click here to enlarge

Eminim, forumda da benden daha güzel yapacak arkadaşlar çıkacaktır.Click here to enlarge
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:49   #6
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,073
Ettiği Teşekkür: 23886
Aldığı Teşekkür: 20860
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Click here to enlarge
Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsınClick here to enlarge
Evet, Cansuyu.Click here to enlarge Bildiğimiz iç bakla. Favalık bu.

İç baklanın kurumuş hali. Ne kadar küçük bulursanız baklayı, kadar lezzetlidir.. İri tanelisi de oluyor ama. Lezzet açısından küçük taneliler tercih edilmeli.Click here to enlarge

Canım, teşekkür ederim.

Eminim, Dilaver kardeşimde deneyecektir.Click here to enlarge
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 14:58   #7
Moderator

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1163
Mesajlar: 8,867
Ettiği Teşekkür: 30534
Aldığı Teşekkür: 40064
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Emin ol uğraşıp hazırlayıp sunacak insan çıkmaz Click here to enlarge
Çıksa çıksa Dilaver usta çıkar.Click here to enlarge

__________________



Click here to enlarge
Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 15:06   #8
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 406
Mesajlar: 3,628
Ettiği Teşekkür: 18617
Aldığı Teşekkür: 19807
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Click here to enlarge
Gülce bu bildiğimiz baklamı.. Bitmiş hali sunumdaki tabak tam mezelik harika gözüküyor..

Emeğinize sağlık Gülce..

Dilaver görsünde ders alsınClick here to enlarge


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Click here to enlarge
Emin ol uğraşıp hazırlayıp sunacak insan çıkmaz Click here to enlarge
Çıksa çıksa Dilaver usta çıkar.Click here to enlarge

A aaa; gökten benim kadar taş düşüyor, dikkat edin kafanıza Click here to enlarge

Yukarıda alıntı yaptığım iki hanım; şu favanın güzelliğine bakın da feyz alın, nasıl meze hazırlanırmış, öğrenin.. Yarın beyleriniz sizden meze isterse, mahçup olmayasınız.. Click here to enlarge
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 15:10   #9
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,733
Ettiği Teşekkür: 20108
Aldığı Teşekkür: 34482
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Sevgili Gülce bu size özel bir tarif olmuş. Sunumda harika sanmıyorum bundan daha güzel bir sunumla sunacak birisiniClick here to enlarge

Dilaver hani bizlere forumda sundun da hatta en ince ayrıntısına kadar tarif ettinde bizmi yapmadık pehClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



Click here to enlargeClick here to enlarge
Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.15, 15:30   #10
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2599
Mesajlar: 29,819
Ettiği Teşekkür: 159790
Aldığı Teşekkür: 176363
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Gülce'nin Mutfağından | Fava

Fotoğraflamada ışık fazla mı gelmiş ne, fava beyaz çıkmış..

Favanın bir de "tekmillisi" var. Kırmızı soğanı ince ince kıyıp, dereoto ile iyice karıştırıp, pişmiş olan favaya eklenir, güzelce karıştırılır. Üzerine bol zeytinyağı olmazsa, olmaz.

Allam ya, diğer konuda kuru fasulye, burada fava. Yutkundumm. Click here to enlarge


* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Gülce, artık diğer maharetlerini de peyder pey görmek isteriz. Click here to enlarge

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakla, fava, gülcenin, mutfağından, veya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.