Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.06.09, 00:27   #11
Üye

gasosağacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2009
Konular: 0
Mesajlar: 44
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 76
Rep Derecesi : gasosağacı Karimasını arttırmak için doğru yerdegasosağacı Karimasını arttırmak için doğru yerdegasosağacı Karimasını arttırmak için doğru yerdegasosağacı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

real abi meze ve sofra hazırlama işinden iyi anlar..
birgün eski bir arkadaşımla kendisine ansızın konuk olduk izmirde...

şıpdanak bize bir sofra kurdu... balıklar mezeler off...

e tabi rakıda... bence herkes ömründe bir kez real abinin rakı masasına oturmalı.. sohbeti de çok iyidir heeee ona göre....

__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
gasosağacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz gasosağacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.09.09, 22:12   #12
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,821
Ettiği Teşekkür: 88449
Aldığı Teşekkür: 127682
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

Nohut Kroket



Malzemeler
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber.

Yapılışı:

Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilıyınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. 1 kahve fincanı un , tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın. Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.



Çökelek Salatası



Malzemeler:

  • 1 çorba kasesi taze çökelek
  • 1 baş orta boy kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet taze nane
  • 2 adet yeşil biber (tatlı veya acı size kalmış)
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 2 adet yeşil taze soğan (isteğe bağlı)
  • Kırmızı toz/pul biber, karabiber, kimyon, tuz (miktarlar ağız tadınıza göre)
  • ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (miktar isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilinir)


Yapılışı:

Domateslerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranacak, soğan, yeşil biber, maydanoz, nane, taze soğan ince doğranılacak. Tüm malzeme baharatlarda katılarak ezmeden karıştırılacak. Servis tabağına yayıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirilecek, tadını alması için bir ½ saat kadar beklemenizi öneririz.





Babagannuş




Malzemeler
  • 3 adet közlenmiş bostan patlıcanı adananın yöresel patlıcanı olsa daha iyi
  • 6 adet közlenmiş sivri biber
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1-2 adet orta boy domateş
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • bir tutam maydanoz
  • tuz karabiber ve olmazsa olmazı sirke istenirse limon
  • ve zeytin yağı

Ön hazırlık
közlenmiş patlıcanları soyun derin bir kapta ezin
közlenmiş biberleri soyup doğrayın
sarımsakları tuzla iyice dövün kremamsı olsun
bir kasede zeytinyağını tuz karabiber ve sirkeyi iyice çırpın
istenirse biberleri acı seçebilirsiniz
pul biberde kullanılabilir

Hazırlanışı
derin bir salata kasesinde hazırladığınız patlıcan ve biberleri koyun sırasıyla soğanı ve sarımsağı ekleyin bir kere harmanlayın domatesleri minik minik doğrayın tekrar tüm malzemeleri harmanlayın ve servis tabağına alın
üzerine ince kıyım maydonozu serpin
ve zeytinyağı tuz karabiber ve sirkeli sosu üzerinde gezdirin
afiyet olsun





Zeytin Salatası



Malzemeler


250 gram salamura yeşil zeytin
1 kuru soğan
Yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı, pul biber, tuz

Hazırlanışı
Çekirdeği ayıklanmış zeytinler 2-3 parçaya bölünür. Soğan ine kıyılır nar ekşisi tuz pul biber ve yeteri kadar zeytinyağı ile karıştırılır. İnce kıyılmış maydonozlar serpilir ve bir kez daha karıştırıp servis yapılır.





Cevizli Kısır



Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze nane
  • 200 gr. ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 limonun suyu
  • 1,2 salata yaprağı
  • 2 domates
  • tuz
  • birkaç dilim kırmızı turp.

Yapılışı

Taze soğan,maydanoz,naneyi yıkayıp incecik kıyın.ceviz içlerini iri parçalar halinde kırın.Bulguru derin bir kaba alın üzerine kaynar suyu döküp kapağını sıkıca kapayın.bulgur kabarana kadar bekleyin.Bulgur kabarıp yumuşayınca biber salçası ve tuzu katıp3 dakika yoğurun.doğranmış soğanı,naneyi maydanozu,cevizi,sıvı yağı, limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.servis tabağına salata yapraklarını dizip üzerine kısırı yayın ve üstünüde turup,domatesle süsleyin.

Afiyet olsun.





Cevizli Tarator



Malzemeler
• 100 gram ceviz içi
• 2 dilim ekmek içi
• 4 diş sarımsak
• 1/2 su bardağı sirke
• 3/4 su bardağı zeytinyağı
• Yeterince tuz

Hazırlanması

Havanda dövdüğümüz cevizleri, kabuklarını çıkarıp, suda ıslattığımız ve suyunu iyice sıktığımız ekmekler ile karıştıralım ve tekrar havanda dövelim.

Dövmeye devam ederken, 5-6 damla sirkeyi ve zeytinyağının tamamını akıtalım.

Yeterince tuzu ve dövdüğümüz sarımsak ile karıştırdığımız kalan sirkeyi koyarak, iyice karıştıralım.




Antep Salatası




Malzemeler:

  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 avuç kadar maydanoz
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Nar ekşisi, sumak ekşisi veya koruk ekşisi (ben 1 y.k.dan biraz eksik nar ekşisi+1 çay kaşığı kadar kuru sumak ekşisi kullandım)
  • 1 çay bardağı su
  • Kuru nane, tuz

Hazırlanması:

  • Malzemeleri olabildiğince küçük olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ezin. Derin bir kaseye tüm doğradığınız malzemeleri alın.
  • Küçük bir kaseye nar ekşisi, sumak ekşisi, tuz, nane ve suyu koyup karıştırarak sosu hazırlayın. Salata kasesinin içine bu sosu döküp tüm malzemeyi iyice karıştırın
Notlar:
1. Çok olmamakla birlikte bu salata biraz sulu oluyor. Koruk ekşisi kullanılırsa su eklemeye gerek olmuyormuş.
2. Bu salatanın tadını veren şey kullanılan ekşiler, ancak eğer bu ekşileri bulamıyorsanız limon tuzu veya suyu kullanabilirsiniz.




Avukma



Malzemeler
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 2 sivri biber
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze nane
  • 50gr. çökelek
  • sızma zeytin yağı-tuz.


Yapılışı
Soğanları soyup ince ince kıyalım sonra tuzla iyice ovalım.domates ve salatalıklarıda yıkayıp küçük küçük doğrayalım.biberleri küçük küçük doğrayalım,maydanoz ve naneyi yıkayıp ince kıyalım.sonra bunların hepsini bir kapta karıştıralım. Üzerine çökelek peyniri ve zeytin yağınıda dökerek harmanlıyalım tuzunu ilave ederek servise hazır duruma getirelim.

Afiyet olsun






LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10.09.09, 22:16   #13
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2599
Mesajlar: 29,809
Ettiği Teşekkür: 159748
Aldığı Teşekkür: 176320
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

Ellerine sağlık LaLe...

Müziği dinlemekten mezelere bakamıyorum ki...


* * *

İşte, içki içmek bu...
İçip içip sağa sola salça olmak değil, güzelleşmek...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.09.09, 22:19   #14
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,821
Ettiği Teşekkür: 88449
Aldığı Teşekkür: 127682
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

O zaman içelim güzelleşelim ReaL.

YarasınUppss...
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 14:01   #15
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2599
Mesajlar: 29,809
Ettiği Teşekkür: 159748
Aldığı Teşekkür: 176320
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

Döndüm dolaştım, yine bu konuda buldum kendimi...

Müzik de çok etkileyici...

Müzği duyunca insanan aklına hemen rakı geliyor...

Bir kez daha teşekkürler LaLe...

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 14:10   #16
Üye

Burcu_BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2009
Konular: 10
Mesajlar: 43
Ettiği Teşekkür: 10
Aldığı Teşekkür: 131
Rep Derecesi : Burcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerdeBurcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerdeBurcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerdeBurcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerdeBurcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerdeBurcu_BJK Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rakılık Mezeler






afiyet olsun bana


Rakı sevmem...
__________________




Sustum!
Tam acılarımı haykıracaktım ki,
sustum
ne kadar susulacaksa o kadar sustum!
bir çığlık kanıyor demedim, en derininde yüreğimin...
içimdeki volkanları boğarak sustum!
açmadım kimselere yüreğimi
hançeri sadece kendime sapladım
sapladım ve sustum!
hüznü yüzümde,
acıları gözlerimde topladım sustum!..

Burcu_BJK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Burcu_BJK'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.10, 19:40   #17
Üye

aydede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Konular: 1
Mesajlar: 24
Ettiği Teşekkür: 18
Aldığı Teşekkür: 65
Rep Derecesi : aydede Karimasını arttırmak için doğru yerdeaydede Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster
Öfff ne lezzetli görünüyolar

Şartmı rakı

bu güzelim yiyeceklerin tadını kaçırmaya ne gerek var yahuu

hepsi başlı başına ziyafet al lokmanı bandır gitsin

Akşamcılar sizi

(Allaahhh ben nasıl yazdım bu yazıyı bu rakıcıların arasında iyi cesaret hee)



e aşkolsun Emel bukadar güzel mezeler rakısız ağlar yahuuuuuuuuuuuu



yani Sayın Lale hanım bu bize yapılırmı yahu neyse genede çok güzel görüntüler ellerinize sağlık.
__________________
aydede isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz aydede'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.07.10, 20:12   #18
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,821
Ettiği Teşekkür: 88449
Aldığı Teşekkür: 127682
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rakılık Mezeler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi aydede Mesajı göster
yani Sayın Lale hanım bu bize yapılırmı yahu neyse genede çok güzel görüntüler ellerinize sağlık.


Nasıl yapılmaz Sayın Aydede, nasıl?

Tam zamanındayız. İster rakı sofrasında, ister soğuk yemek olarak misafir sofrasında
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.10, 09:48   #19
Müdavim

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 616
Mesajlar: 7,992
Ettiği Teşekkür: 27529
Aldığı Teşekkür: 40354
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Türkiye'nin En Ünlü Mezeleri

Türkiye'nin En Ünlü Mezeleri





Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Toraman, Türk mutfağının en ünlü mezelerini belirledi.


Bir yemek şirketinin Ar-Ge departmanı yöneticiliğini de yürüten Toraman, misyonunun, halen bulunduğu yörelerde uygulanan ve o bölgenin dışına pek çıkamamış yemekleri araştırıp, tanıtıp geliştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu, bu nedenle balık tüketiminin yoğunluk taşıdığını ifade eden Toraman, "'Balığın yanında meze olarak ne yenir?' sorusu bu araştırmayı yapmama neden oldu. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında sadece Türkiye'ye özgün olan binlerce ot ve sebze yetişiyor. Bunları yemeğe dönüştürme isteğim sonucunda söz konusu mezeler ve tarifleri ortaya çıktı," diye konuştu.

Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin, klasik Ege ve Akdeniz'e sahili olan ülkelerin mutfaklarıyla oldukça fazla benzerlik gösterdiğini belirten Toraman, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Çukurova bölgesinin yemeklerindeyse Türk-Arap sentezinin belirgin olduğunu söyledi.

Toraman'a göre, Ege'de yeşilliğin bol kullanıldığı salata ve mezelerin, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu mutfağındaysa baharatlı ve sebzeli mezeler ön planda.


Araştırmacının belirlediği, Türkiye'nin en lezzetli ve ünlü mezeleri şöyle:




1- Baharatlı Zeytin Salatası




Malzemeler
  • 250 gram salamura çiziksiz iri yeşil zeytin,
  • yarım çay kaşığı mercan köşk,
  • yarım tutam kekik,
  • 1 çay kaşığı taze biberiye,
  • 1 defne yaprağı,
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber,
  • 2 diş ezilmiş sarmısak,
  • üstlerini örtecek kadar zeytinyağı

Yapılışı

Her zeytin tanesine keskin bir bıçakla uzunlamasına dört çizik atın. Bir kaseye aktarın. Üzerlerine mercan köşk, kekik, biberiye, defne yaprağı, rezene tohumu, kimyon, biber ve sarmısağı koyup iyice karıştırın. Zeytinleri ağzı sıkıca kapanabilecek cam, toprak veya porselen bir kaba alın. Üstlerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Arada bir kabı sallayarak en az üç gün dinlendirin. Afiyet olsun.






2- Cevizli Kısır



Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze nane
  • 200 gr. ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 limonun suyu
  • 1,2 salata yaprağı
  • 2 domates
  • tuz
  • birkaç dilim kırmızı turp.

Yapılışı

Taze soğan,maydanoz,naneyi yıkayıp incecik kıyın.ceviz içlerini iri parçalar halinde kırın.Bulguru derin bir kaba alın üzerine kaynar suyu döküp kapağını sıkıca kapayın.bulgur kabarana kadar bekleyin.Bulgur kabarıp yumuşayınca biber salçası ve tuzu katıp3 dakika yoğurun.doğranmış soğanı,naneyi maydanozu,cevizi,sıvı yağı, limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.servis tabağına salata yapraklarını dizip üzerine kısırı yayın ve üstünüde turup,domatesle süsleyin. Afiyet olsun.






3- Antep Salatası



Malzeme
ler
  • 5 adet domates
  • 3 adet kurusoğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 baş maydanoz
  • 3 adet yeşilbiber
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatalık turşusu
  • Pulbiber, kuru nane, tuz, sumak ekşisi
  • Nar pekmezi

Yapılışı

Domates, kurusoğan, sarımsak, maydanoz ve yeşil biber ince ince doğranır. İçine tuz, limon, biber, nane, sumak ekşisi ve nar pekmezi konarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.






4-Avukma



Malzemeler

  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 2 sivri biber
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze nane
  • 50gr. çökelek
  • sızma zeytin yağı-tuz.

Yapılışı

Soğanları soyup ince ince kıyalım sonra tuzla iyice ovalım.domates ve salatalıklarıda yıkayıp küçük küçük doğrayalım.biberleri küçük küçük doğrayalım,maydanoz ve naneyi yıkayıp ince kıyalım.sonra bunların hepsini bir kapta karıştıralım. Üzerine çökelek peyniri ve zeytin yağınıda dökerek harmanlıyalım tuzunu ilave ederek servise hazır duruma getirelim. Afiyet olsun






5- Babagannuş



Malzemeler
  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • Yarım limonun suyu
  • 250 gr çarliston biber
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 domates
  • Tuz

Yapılışı

Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.

Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.

Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapın. Afiyet olsun




OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.10, 09:51   #20
Müdavim

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 616
Mesajlar: 7,992
Ettiği Teşekkür: 27529
Aldığı Teşekkür: 40354
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Türkiye'nin En Ünlü Mezeleri

6- Çiğ Köfte


Malzemeler
  • 700 gr köftelik ince bulgur
  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça varsa 1 kaşıkta biber salçası
  • 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
  • 100 gr isot
  • 4 adet soyulmuş domates
  • 3 çay bardağı limon suyu,
  • kimyon,karabiber ve köfte otu karışımı baharat
  • 1,5 bağ maydanoz ince ince kıyılmış
  • 6 adet yeşil soğan ince ince kıyılmış
  • 1 baş ezilmiş sarımsak

Yapılışı


Kuru soğan, salça ve isotun yarısını yarım su bardağı su ile islatarak karıştırın. Bulguru ilave ederek bulgurlar yumuşayana kadar domatesleri teker teker ilave ederek yoğurun. Bu işlem yaklaşık 20-30 dk sürecektir. Domatesleri her eklediğinizde iyice ezerek parçalanmasını sağlayınız.

Kıymayı ve kalan isotu 1/2 (yarım) su bardağı su ve 1,5 çay bardağı limon ile ayrı bir yerde yoğurulur ve bulgurla birleştirilir. 1 yemek kaşığı karışık baharat(kimyon,karabiber, köfte otu) eklenerek yaklaşık 20-25 dk yoğurulur.
Son olarak İnce ince kıyılmış olan yeşil soğan, sarımsak, maydanoz ve 1,5 çay bardağı limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve servis yapılır. Yanında salata ve marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..





7- Rokalı Patates Mücver


Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı


Havuç ve patateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Derin bir kâsede; patates, havuç, yumurta, un ve baharatları iyice karıştırın. Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Mücver karışımından 1 yemek kaşığı kadar tavaya ekleyin. Çevirerek her iki tarafını da kızartın.Pişen mücverleri havlu kâğıt üzerine alıp yağını çektirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun..






8- Mısır Mücver



İçi İçin Malzemeler
  • Yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 çorba kâsesi konserve mısır tanesi
  • 25 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Mısır Mücver
Yapılışı

Yumurta, tuz ve karabiberi bir kâsede çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Rendelenmiş kaşarpeyniri ve mısır tanelerini unlu karışıma ilave edip karıştırın. Tereyağı ve sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Mısırlı harçtan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya dökün. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp üzerlerini düzleyin. Her iki tarafını kızartın.

Mücverleri kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Ilık servis yapın. Afiyet olsun..





9- Soğan Kesesinde Piyaz



Malzemeler
  • 250 Gr Kuru Fasulye
  • 8 Adet Soğan
  • 1 Fincan Sirke
  • 1 Kaşık Şeker
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Demet Taze Soğan
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Bezelye
  • 1 Su Bardağı Mısır

Yapılışı


Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Soğanları soyup su, yarım fincan sirke, tozşeker, defne yaprağı ve tuzu ekleyip diri kıvamda haşlayın.Ardından soğanları kevgire alıp iyice süzelim. Üst tarafını kapak şeklinde kesip içini çıkaralım. Elde ettiğimiz iç kısımların yarısını doğrayalım. Kalan sirke, zeytinyağı ve tuzuda bir kapta karıştıralım.

Sonra taze soğanı temizleyip kıyalım. Maydanozun birkaç yaprağını ayırıp kalanını kıyalım. Fasulye, bezelye, mısır, doğranmış soğan, taze soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sosu gezdirelim.Hazırladığımız piyazı harmanlayalım. Soğan kâselerine paylaştırıp maydanoz yapraklarıyla süsleyelim.
Servis tabağına alalım ve 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.Afiyet olsun..






10- Fasulye Mücver



Malzemeler
  • 500 gr fasulye
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)

Yapılışı

Fasulyeler çok ince şekilde doğranıp kaynar suda 3 – 4 dakika haşlanır soğutulur. Suyu süzdürüldükten sonra içine maydanoz, dereotu, taze soğan ince doğranıp karıştırılır. Un, yumurta, peynir, tuz, karabiber ilave edilip akıcı bir hamur haline getirilir. Kızgın yağda kaşık yardımı ile dökülüp pişirilir. Sıcak servis edilir. Yoğurt ile servis edilebilir. Afiyet olsun..



OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
en güzel, en güzel mezeler, en iyi, en iyi mezeler, en ünlü, meze, mezeler, mezeleri, rakılık mezeler, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.