Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.07.2009, 01:03   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Acılı Fasulye Ezmesi




Acılı Fasulye Ezmesi


Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarımsak
yarım çay bardagı zeytin yağı
pul biber
kekik
tuz


Hazırlanışı

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağ, pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.

Alıntıdır

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 20:42   #2
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Bu tadı merak ettim şimdi ben. Teşekkürler...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 21:10   #3
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Bu tadı merak ettim şimdi ben. Teşekkürler...
İyiki merak ettin Cadıı,senin sayende bende görmüş oldum
Teşekkürler Lale
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 21:10   #4
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

uffff !! canım çekti , boş verin ızgarada ekmekleri falan.. Direkt meze olarak rakının yanına koyalım, olma mı
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 21:17   #5
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

favayı tercih ederim , favayla humus arası bişey herhalde zaten
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 22:30   #6
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
favayı tercih ederim , favayla humus arası bişey herhalde zaten
Alakası yok M. Özen...
Bence önce dene, sonra yorum yap istersen..
Haşlanmış fasulyem vardı,üşenmedim yaptım,harika bir tat deneyin derim
Bir kez daha teşekkürler Lale
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 22:38   #7
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

yukarıdaki tarifin yok tabii ama fasülyenin işlenişinin ilgisi var
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 22:46   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Yapın , yapın yiyin.

Benim tarifim sizler için



Dilaver, elbette meze olarak da rakı yanında sunulabilir.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2013, 23:49   #9
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
yukarıdaki tarifin yok tabii ama fasülyenin işlenişinin ilgisi var
Bir tek işlemle sonuca varılmayacağını,mutfak insanı olarak bilmen gerekirdi,M. Özen
Sen yinede bu ablanın sözünü dinle ve dene,hatta benim gibi içine ceviz de koy
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2013, 14:17   #10
Çevrimdışı
Anjelik
☆ hayy-ı meyyit ☆

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acılı Fasulye Ezmesi

Deneyebilirim aslında, humusun, kuru fasulye versiyonu bana kalırsa..

Tesekkürler Lale..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Anjelik'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
acılı, ezmesi, peynir, sarımsak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.