Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.01.10, 06:15   #1
Uzman Üye

LoDoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 361
Mesajlar: 1,842
Ettiği Teşekkür: 3086
Aldığı Teşekkür: 6176
Rep Derecesi : LoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
LoDoS - İCQ üzeri Mesaj gönder LoDoS - MSN üzeri Mesaj gönder LoDoS isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Fava - By LoDoS




Malzemeler
  • İç Bakla............... 250 Gram
  • Havuç................... 1 Adet
  • Soğan................... 1 Adet
  • Dereotu............... ½ Demet
  • Sarımsak............. 2 Diş
  • Limon................... 1 Adet
  • Zeytinyağı.......... 1 KahveFincan

Hazırlanışı

İç baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.

Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.

Doğranmış dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin.

Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun
__________________
LoDoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.10, 10:17   #2
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,374
Ettiği Teşekkür: 37045
Aldığı Teşekkür: 38607
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Fava - By LoDoS

Bizim buralarda favayı sade yaparlar yani içine havuç falan koyulmaz.

Restoranlarda ise sade gelen favayı "tekmil istiyorum" dediğiniz zaman içerisine dereotu ve soğan ilave edip karıştırarak getiriyorlar. Bu şekilde daha lezzetli oluyor.

Havuçlu olarak hiç denemedim ama sanki havuç tadını değiştirir gibi geldi bana.
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 13:40   #3
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 38
Konular: 20
Mesajlar: 471
Ettiği Teşekkür: 3377
Aldığı Teşekkür: 2822
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Fava - By LoDoS

Sebzelerle aram iyi olmasına rağmen, baklaya sevmem.. Yemem mutfağıma sokmam...

Fakat Lodos, sizin nickinizi görünce nedense deniz,balık ve rakı burnumda tütüyor
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tozkoparan Mîr-i Alem Ahmet Ağa Dilaver Türk Tarihinde Yer Alanlar 9 07.07.15 17:51


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.