06.01.2010, 06:15 | #1 |
Çevrimdışı
|
Fava - By LoDoS
Malzemeler
Hazırlanışı İç baklayı yıkayıp bir tencereye alın. Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin. Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin. Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun
|
06.01.2010, 10:17 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fava - By LoDoS
Bizim buralarda favayı sade yaparlar yani içine havuç falan koyulmaz.
Restoranlarda ise sade gelen favayı "tekmil istiyorum" dediğiniz zaman içerisine dereotu ve soğan ilave edip karıştırarak getiriyorlar. Bu şekilde daha lezzetli oluyor. Havuçlu olarak hiç denemedim ama sanki havuç tadını değiştirir gibi geldi bana. |
16.03.2013, 14:40 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fava - By LoDoS
Sebzelerle aram iyi olmasına rağmen, baklaya sevmem.. Yemem mutfağıma sokmam...
Fakat Lodos, sizin nickinizi görünce nedense deniz,balık ve rakı burnumda tütüyor |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
fava |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |