Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.11.10, 00:29   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Zencefilli Patlıcan Ezmesi




Zencefilli Patlıcan Ezmesi



Malzemeler
  • 1 kg patlıcan, sapları alınmış
  • 175 ml yoğurt
  • 1 diş sarmısak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz, süslemek için


Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin.

Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.

Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.Servis etmeden önce maydanozla süsleyin


Afiyet Olsun



LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 00:39   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Alıntı:
  • 1 kg patlıcan, sapları alınmış
  • 175 ml yoğurt
  • 1 diş sarmısak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz, süslemek için

Lale bu tarifi hiç denedin mi yada bundan yedin mi ?
Sarmısak,karabiber,zencefil,kimyon ve maydanoz beşlisinin arasında şeker...öyle böyle şeker de değil hani bir yemek kaşığı...


Tadı nasıl acaba ???

***
Bu arada fonda çalan şarkı ile beni ima ediyorsan etmene gerek yok.Biliyorum ...


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 00:50   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

1 kg patlıcana 1 yemek kaşığı şeker ne ki Başakçam, devede kulak

Kendim yemedim, deneyip midemin bozulup bozulmadığını sana bildireceğim


Fon müziğin seninle alakası yok. Tatlı kadın olduğun malum, ama huysuz değilsin (?). Soru işareti için hemen bir mana çıkartma
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 11:33   #4
Uzman Üye

LoDoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 361
Mesajlar: 1,842
Ettiği Teşekkür: 3086
Aldığı Teşekkür: 6176
Rep Derecesi : LoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
LoDoS - İCQ üzeri Mesaj gönder LoDoS - MSN üzeri Mesaj gönder LoDoS isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Başakça o şeker tat vermekden ziyade ezilen patlıcanın vıcık vıcık olmasını engellemek içindir...
__________________
LoDoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 11:39   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

İşte işin ehli konuştu
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 12:05   #6
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 493
Mesajlar: 11,603
Ettiği Teşekkür: 43948
Aldığı Teşekkür: 75337
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
  • 1 kg patlıcan, sapları alınmış
  • 175 ml yoğurt
  • 1 diş sarmısak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz, süslemek için


Denedim

Ama yiyenler bu yemekte neden patlican değilde saplarını kullandığımı sordular...


Yanlış birşey mi yaptım?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 19.11.10, 12:49   #7
Uzman Üye

LoDoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 361
Mesajlar: 1,842
Ettiği Teşekkür: 3086
Aldığı Teşekkür: 6176
Rep Derecesi : LoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
LoDoS - İCQ üzeri Mesaj gönder LoDoS - MSN üzeri Mesaj gönder LoDoS isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Denedim

Ama yiyenler bu yemekte neden patlican değilde saplarını kullandığımı sordular...


Yanlış birşey mi yaptım?
Banemin Cidden seni imha etmemiz gerekli.
Yahu sapları alınmış derken saplarından arındırıp kullanacağız demek.
Sen misafirlerine saplarınımı yedirdin yoksa.?
__________________
LoDoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ezmesi, zencefilli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyagli Patlıcan Dolması Kartal Dolma | Sarma 0 30.01.09 03:18
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:14
Patlıcan dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:06


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.