Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.05.2012, 20:13   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Bademli Pazı Kavurması




Bademli Pazı Kavurması


Malzemeler


  • 1 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 50 gram çiğ badem
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet közlenmiş kırmız biber
  • 2 adet çarliston biber


Hazirlanış
ı

Pazıları iyice yıkayıp sap kısımlarını kesin. Yaprak kısımlarını irice doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları 3 dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, çarliston biberi ekleyin. Sarımsakları da pazı yapraklarıyla beraber 10 dakika pişirin. Bu arada çiğ bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuğunu soyun ve pişen pazıların üzerine ekleyip servis yapın.

Lezzetler.com
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 21:06   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Bunu bademsiz bibersiz yapıyorum. Bol soğanlı çok güzel oluyor.
Hatta Safranbolu'ya gittiğimde oradaki köylülerden tohum da aldım. Bahçenin bir köşesine ektim. Tam kıvamına gelirlerse eğer manyak kargalardan toplayıp da yapacağım sözde taze taze.


Hatırlattığın iyi oldu Lale. Hafta sonu kargaları korkutmak için bir adet modelimi yapıp tohumları ektiğim yere dikeceğim. Yoksa değil bademli sadesini bile yapıp afiyetle indiremiyeceğim gövdeye.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 21:08   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması




Yok Basakcacigim senden korkmazlar.


Ya ReaL'in, ya da Banemin'in fotografi olan bir model yap ve koy. Degil karga, marti, sivri, sinek... ne kadar kanatli ucan varsa ugramaz
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 21:10   #4
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Melekler dışında...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 21:45   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Pazının tadını bilmiyorum Öncelikle bir pazı sarması yapmalıyım, sonra da kavurmasını.

Tarif kaydedilmiştir teşekkürler LaLe
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 21:59   #6
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Pazının tadını bilmiyorum Öncelikle bir pazı sarması yapmalıyım, sonra da kavurmasını.

Tarif kaydedilmiştir teşekkürler LaLe
Bilmiyormusun tadını?

Çok şey kaçırmışsınız bu zamana kadar Canancığım.

Gel sana nasıl yapılır ve yenir öğreteyim.

Sarmasının üstüne sarmısklı yoğurdu şöyle kaşığın ucuyla inve ince resin yapacaksın her bi tarafına, sonrda bolca dökecen ve dalacan.

Off offf şu pazılarım olsa da tazecik yapsam size de göstersem. Resmini tabi ki




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 22:07   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Bulsam pazıyı nasıl yeneceğini bilirim ben diyecektim, google amcama sordum ki... Bazı marketlerde görüp de almadığım bir yapraklar demetiymiş.

Yarından itibaren ben yapacağımı bilirim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 22:11   #8
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Yaptıklarını bizde görelim Canan.

Ona göre not vereceğim de





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 22:17   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Canan, Almanya'da da var. Orada adi Mangold olarak geciyor.


Üzüm yapragi C vitamini acisindan cok zengin olsa da, damarlarindan dolayi mideyi cok yoruyor, kimine de dokunabiliyor. Pazi ile yapilan dolma da enaz yaprak dolmasi kadar lezzetli. Uzun süre oldu dolmayi pazi ile yapmamiz.

ispanak gibi de pisirebilirsin. Bol sogan ile kavur, biraz salca sonra koy pazilari icine, karabiber ve biraz bulgur serpistir, tamamdir.

saplari yapraklarından biraz daha kalin oldugu icin, onlari daha ince olarak kiy.

Pistikten sonra üzerine sarimsakli yogurt dök, mmmmmm.

Dolmasini yaparsan eger, haslamak yerine üzerine sicak su döküp, cok kisa süre bekletip soguk suya sokman yeterli. Köklerini de dolmanin alt tarafina koy. Onlari da yemek cok güzel oluyor.


Eminim seveceksin.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.05.2012, 22:29   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Pazı Kavurması

Pazı ıspanağın iri kıyımlısı adeta... Tatları hemen hemen aynı...

Bademlere günah valla, buralarda pazıyı pek tutmazlar... Ispanak tercih edilir..

Tarif için teşekkürler LaLe..

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bademli, çarliston biber, közlenmiş kırmız biber, sarımsak, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.