Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.08.12, 15:36   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,035
Ettiği Teşekkür: 107213
Aldığı Teşekkür: 155160
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Evde Ketçap Yapımı









  • 2,5 kg Domates
  • Acılı ketçap için istenilen kadar kırmızı acı süs biberi
  • Tatlı ketçap için üç adet tatlı kırmızı salçalık biber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası(eğer bir haftadan fazla kalacaksa nişasta katmayın kıvamı zamanla sulanır)
  • Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, iki adet karanfil, küçük bir parça tarçın.







Domates,soğan,sarımsak ve biberleri doğrayıp hepsini bir tencereye koyun.

Baharatlarınızı bu şekilde bir tülbent parçasına koyun. sıkıca bağladıktan sonra tencerenin içine yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika harlı ateşte, 1,5 saat kısık ateşte pişirin.
Sebzeler iyice pişince ve suyunu çekince robota koyun püre kıvamına gelene kadar robottan çekin.
Çekirdeklerini ayırmak için tel süzgeçten geçirin.
Sosu tekrar ocağa alın.
Nişastayı çok az sulandırıp sosa ekleyin.
İçine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin.
Eğer sos etrafa sıçrıyorsa ve gözenekler oluşmuşsa ketçabınız olmuş demektir.
Kışa kalmasını istiyorsanız bir konserve şişesine koyun ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bekletin.
Hemen tükecekseniz dolapta bekletin ve bir haftada tüketin.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 21:12   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Evde Ketçap Yapımı

Sağlığını düşünen ketçap severler için bir numaralı tarif denilebilir.

Lakin epey uğraştıran türden.


Teşekkürler Canan.






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 21:23   #3
Tam Üye

Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 25
Mesajlar: 235
Ettiği Teşekkür: 324
Aldığı Teşekkür: 1021
Rep Derecesi : Zümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Olu Gibi
Standart Cevap: Evde Ketçap Yapımı

Ketçap 1830'lu yıllarda ilaç olarak satılırdı. Eline sağlık güzel paylaşım...
__________________





Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim; öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim

Albert Einstein


Zümrüd-ü Anka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Zümrüd-ü Anka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.12, 01:56   #4
- Yalnızların Kraliçesi -

Seval - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 12
Mesajlar: 492
Ettiği Teşekkür: 1627
Aldığı Teşekkür: 2116
Rep Derecesi : Seval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmedeSeval muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Sekercik
Standart Cevap: Evde Ketçap Yapımı

Artık iş, ev, eş, çocuk yetişmek için parçalanan bayanlar için zor ..
En iyisi hazıra devam etmek.

Paylaşım için teşekkürler Canan.
__________________
Seval isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Seval'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.12, 02:03   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Evde Ketçap Yapımı

Hiç sevmedim gitti şu ketçapı.


Tarifeki çok uğraş ister, hazırları da sağlığa zararlı.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 03.08.12, 02:08   #6
Tam Üye

Najwa Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2012
Yaş: 28
Konular: 34
Mesajlar: 479
Ettiği Teşekkür: 686
Aldığı Teşekkür: 1841
Rep Derecesi : Najwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmedeNajwa Mert muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Evde Ketçap Yapımı

Güzelmiş İyi oldu öğrendiğim bi ara yaparım paylaşım süper Teşekkürler
__________________
iyi niyetli ve hoş insansan herkes seninle dalga geçer eder önemli olan şey onların seviyesinde olmamak bunu sakın unutma... Rabbine sadece dua et sonrasını güzel Allahına bırak.
Najwa Mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Najwa Mert'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
evde, ketçap, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmez Nedir? Pekmez Yapımı - Pekmez Türleri - Pekmezin Faydaları ReaL Alternatif Tıp 47 16.03.18 12:45
Motokaravan Yapımı - Seçimi - İç Tasarım - Aksesuarları Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 28 24.11.16 15:37
Gül Reçeli Yapımı Canan Diğer Tatlılar 15 29.08.13 11:56
Bahçeler İçin Pergola Yapımı -Resimli Anlatım Kartal Hobilerim | Fobilerim 10 02.06.10 17:53
Şal modeli ve yapımı Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 16:58


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.