Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.08.12, 23:17   #1
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,374
Ettiği Teşekkür: 85347
Aldığı Teşekkür: 83059
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Hellim Kebabı

Hellim Kebabı



Malzemeler

  • 1 adet yeşilbiber (küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızıbiber (küp doğranmış)
  • 4 adet orta boy mantar (ortadan ikiye kesilmiş)
  • 250 gr. hellim peyniri (16 eşit parçaya bölünmüş, 2x2 cm.)
  • 16 adet kiraz domates

Limonlu sos

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı balzamik sirke


Hazırlanışı


Hellim peynirinin fazla tuzunu almak için 15 dakika suda bekletin. Bambu şişlere sırasıyla domates, yeşilbiber, peynir, mantar ve kırmızıbiberleri dizin. Şişlere dizeceğiniz malzemelerin hepsini aynı büyüklükte kesmeye özen gösterin.

Sos için tüm malzemeyi karıştırın. Mutfak fırçası yardımıyla limonlu sosu şişlerin üzerine sürün. Sağ plakanın pişirme seviyesini 4'e; sol plakanın pişirme seviyesini 3'e getirin.

Şişleri önce sağ plakaya yerleştirip sık sık çevirerek 5 dakika ızgara yapın. Daha sonra sol tarafa alın ve marinasyonu 30 saniyede bir şişlerin üzerine sürerek 10 dakika daha pişirin. Yanında ızgara baget ekmeklerle servis yapın.

Afiyet olsun.





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:28   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,879
Ettiği Teşekkür: 88888
Aldığı Teşekkür: 128298
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Hellim Kebabı

Alıntı:
250 gr. hellim peyniri (16 eşit parçaya bölünmüş, 2x2 cm.)
Tarife bir adet mezura eklemeyi unutmuşsun Başakça




Tarif için teşekkürler.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:31   #3
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 492
Mesajlar: 11,809
Ettiği Teşekkür: 44846
Aldığı Teşekkür: 76343
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hellim Kebabı

Kırmızı biber nasıl küp şeklinde kesilir ki?

Piştikten sonra aralarındaki mantarları birine verir geri kalanı afiyetle götürebilirim.

Başlayın hazırlıklara.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:55   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 794
Mesajlar: 6,565
Ettiği Teşekkür: 29383
Aldığı Teşekkür: 34798
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Hellim Kebabı

Domates olmasa olur sanırım
Severim kahvaltıda değişik lezzetleri. Bunu da alayım yapılacaklar listeme.

Teşekkürler Başakça
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.12, 09:12   #5
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,220
Ettiği Teşekkür: 31204
Aldığı Teşekkür: 18924
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Hellim Kebabı

Sağım,solum,önüm,arkam hellim dolu ve ben ilk kez böyle bir kebap duyuyorum. Oysa tüm sevdiğim besinler burada toplanmış. Genelde hellimi karabiber,kırmızı biber ve kekik ile süsleyip mangalda yapıyoruz etin/tavuğun yanına.

Pazar günü yapar,havamıda atarım

Teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hellim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.