Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Mezeler | Soslar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.12.12, 21:38   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Güneydoğu Bölgesinin Vazgeçilmez Lezzeti | Pirpirim Cacığı

Güneydoğu Bölgesinin Vazgeçilmez Lezzeti
Pirpirim Cacığı




Malzemeler:


  • 1 bağ semizotu (güneydoğu bölgesinde semizotuna pirpirim denir)
  • 1 kg yoğurt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 bardak su (haşlamak için)
  • Tuz
Yapılışı:

Semizotu yıkanır, doğranır. Tencereye 2 bardak su koyulur, kaynayınca semizotu ilave edilir. 2 dakika kaynatılıp, ocaktan alınır. Süzülür, soğutulur. Yoğurt ve tuz karıştırılır, 1 bardak su eklenir. karıştırılır. Sarımsak ezilir, soğuyan semizotları ile beraber yoğurda eklenir. Karıştırılır, soğutulur. Servis yapılır.



Afiyet Olsun.

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.12, 09:48   #2
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 70
Mesajlar: 1,089
Ettiği Teşekkür: 5608
Aldığı Teşekkür: 6833
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Güneydoğu Bölgesinin Vazgeçilmez Lezzeti | Pirpirim Cacığı

Burda sade yapımı anlatılmış, ama yöreye göre
bulgur, yeşil mercimek veya nohutla da yapılır...

Adıyaman' da bulgurlu yapılır...
Önce kalın bulgur pişirilir, içine daha sonra semitozları
eklenir,onlarda biraz pişince yoğurdu ve istenilen ayarda suyu konularak
hazırlanır...

Aileler gurbetteki çocuklarına bidonlara koyarak
yollarlar..

Teşekkürler Başakça Adıyaman günlerimi anımsattın
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 13:31   #3
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 38
Konular: 20
Mesajlar: 471
Ettiği Teşekkür: 3377
Aldığı Teşekkür: 2822
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Güneydoğu Bölgesinin Vazgeçilmez Lezzeti | Pirpirim Cacığı

Bu tarifi semizotlarını haşlamadan sarmısak ve yoğurt, nane ile karıştırıp yenmesi, tansiyona birebir. 2009 yılında sinirsel tansiyonumu bu şekilde tedavi etmiştim.. Üstelik haşlanmasa daha vitaminli olur...

Tesekkürler Başakca
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bölgesinin, cacığı, güneydoğu, pirpirim, vazgeçilmez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.