Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Spor Dünyası > Motor Sporları | Motosiklet Dünyası


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.08.2010, 16:19   #1
Çevrimdışı
Real Love
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hız limitlerinin arttırılmasına itiraz

Tüketiciyi Koruma Derneği bölünmüş yollarda hız sınırlarının arttırılmasını eleştirdi







Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Ankara Şube Başkanı Mustafa Kemal Köseler, bölünmüş yollarda hız sınırının yükseltilmesini eleştirerek, ''Kanunsuzlukların, kanun olduğu ülkedeki rejime demokrasi denemez'' yorumunu yaptı.

Köseler yazılı açıklamasında, Türkiye'de her yıl trafik kazalarında yaşamını kaybedenlerin sayısının, Ortadoğu'da yerel savaşlar nedeniyle ölen insanlardan fazla olduğunu ifade ederek, bunda eğitim kadar ''verilen cezaların yetersizliği ve yasal düzenlemelerin amacına uygun uygulanmamasının'' da etkisi bulunduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in ''hız limitinin yükseltilmesini'' savunmaya yönelik ifadelerini eleştiren Köseler, özetle şu görüşleri dile getirdi:

''Sebepler yetkililerce de bilinmesine rağmen yasal düzenlemelerin ödünsüz uygulanması yerine yasaların kanunsuzluklara uygun duruma getirilmesi, yasalara uymayanların sayısını çoğaltacaktır.

Bakan Mustafa Demir 'biz kültür olarak alışmışız, sınırlamalar, limitlere uymuyoruz. Hız limitini artırarak iyi niyetine rağmen ceza yiyen vatandaşlarımızı korumuş olduk' savunması, akıllara seza bir mantığı ortaya koymaktadır. Sayın Bakan yasa dışı olarak dolmuşlarda, yolcuların can güvenliğini 3 kuruş daha fazla kar için yok sayan zihniyeti de 'zaten ayakta yolcu alıyorlardı, biz sadece gereksiz cezayı kaldırdık' diyerek savunmuştu.

Kanunsuzlukların kanun olduğu ülkedeki rejime demokrasi denemez. Bir kişinin hürriyeti başka birisinin hürriyeti, başka birisinin hürriyetinin başladığı yerde biter. Tüketiciler olarak kendi can ve mal güvenliğimiz için kanunsuzlukların kanun haline gelmesine itirazımız var.''

Yasal düzenlemeyle bölünmüş yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarıldı, çift yönlü karayollarında 90, otoyollarda ise 120 kilometre olarak korundu.
__________________




  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Real Love'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arttırılmasına, itiraz, limitlerinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.