Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Motorlu Araçlar Dünyası > Multimedya Merkezi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.06.2010, 16:09   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kazalı Aracı Sıfır Diye Satmışlar!

Kazalı Aracı Sıfır Diye Satmışlar!






Ankara'da bir otomobil bayisinin sıfır kilometre diye sattığı araç kazalı çıktı. Aracın kazalı olduğu, mahkeme kararıyla da tescillendi. Çanakkale'de yaşayan Ali Yalın isimli mağdur, hatasını kabul eden ancak mağduriyetini gidermeyen firmayı, aracına astığı duyuru ile vatandaşlara şikayet etti.
Yalın, Çanakkale'nin en işlek yerlerinden olan Kordon'a park ettiği aracının ön ve arka camına şu ifadeyi yazdı: "Otomobil bayisi kazalı aracı düzeltip, boyayıp bana 0 kilometre diye sattı." Yazının sonuna da "İşte ıspatı" diyerek bilir kişi raporunu ekledi. Yalın, cadde ve sokaklarda da aynı yazı ile dolaşmaya başladı. Aracın yanına gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında hayrete düşüyor. Yazıyı okuyan vatandaşlardan bazıları "Artık ikinci elde olduğu gibi sıfır kilometre araba alırken de aracı kontrol ettireceğiz. Büyük firma bile olsa güvenilmez." dedi.


Aracın Kazalı Olduğunu Bakımda Ögrendi

Mağdur Ali Yalın, başına gelen olayı aradan geçen 5 yıla rağmen hala inanamadığını söyledi. İkinci el araçlarda hasar olabileceği endişesi ile sıfır kilometre araba almayı tercih ettiğini belirten Yalın, "Bu aracı aldım, uzun süre kullandım. Kilometre bakımı için servise götürdüğümde benden aracın geçmiş döneme ait bakım onarım dökümünü çıkartmamı istediler. Dökümü çıkarttırdım. 2005 yılının dördüncü ayının 11'inde arka bagaj kapağının düzeltilip boyandığını, tamponun ise değiştirilmiş olduğunu belgede gördüm." dedi.


"Belgeler Mahkemeye Geç Gönderildi"

Ali Yalın, aracında böyle bir hasar olamadığını söylediğinde kısa bir araştırma yapılmış, araç satılmazdan 2 ay önce böyle bir onarımın yapıldığı tespit edilmiş. Ali Yalın, aracı aldığı yere gidip konuyu anlatmış. Yapabilecekleri bir şey olmadığını söylemişler. Ali Yalın bu sefer Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuş. Davanın görüşülmesine başlanmış ve yaklaşık 3 yıl sürmüş. Dava nedeniyle bu onarım yazısı firmadan istenmiş. Firma bu yazıyı 18 ay boyunca mahkemeye göndermemiş. Bu oyalama taktikleri Ali Yalın'ın moralini bozmuş, canını sıkmış. Her duruşma öncesinde uykuları kaçmış. Duruşmadan önceki günlerini hep 'Acaba yazı bu duruşmaya gelir mi?" beklentisi ile geçirmiş. Yazı, geçtiğimiz yılın ikinci ayında mahkemeye sunulmuş.


Her İki Mahkeme De Ali Yalın'ı Haklı Buldu

Bilir kişi heyeti, bu yazı ile birlikte araçta yaptıkları incelemede bahse konu onarımların satıştan önce yapıldığını, araçta mevcut ayıbın gizli ayıp olduğunu ve satıcı tarafından hile ile tüketiciden gizlendiğini raporlarına ekleyerek mahkemeye sunmuş. Mahkeme de aracın onarım gördüğünü tespit ederek yenisi ile değiştirilmesine karar vermiş. Davalı, karara itiraz edince dosya Yargıtay'a gönderilmiş. Yargıtay da Ali Yalın lehine karar vermiş.


"Psikolojimi Bozup Yıldırmak İstiyorlar"

Haklı olduğunun mahkeme kararlarıyla ortaya çıktığını kaydeden Ali Yalın, Yargıtay tarafından bütün temyiz taleplerinin reddine ve usule uygun olan hükmün onanmasına karar verildiğini hatırlattı. Mahkeme süresince kendisi ile hiç bir firma yetkilisinin görüşmek istemediğini anlatan Yalın, şöyle davam etti: "Yargıtay kararını verdikten sonra bir firma avukatı benimle görüştü. Mahkeme kararına uyacaklarını; ancak aracı yenisi ile değiştirmeyeceklerini, 2005 model aynı marka aracın kendilerinde olmadığını, bu sebeple firmalarının bilirkişileri tarafından araca bakılacağını, ikinci el olarak benden geri alacaklarını söylediler. Ben bu arabayı uzun süre kullanmak için aldım. Ben bu sürecin psikolojimi bozup 'lanet olsun hiç bir şey istemiyorum' dedirtme yönünde sürdürüldüğünü düşünüyorum.
Otomobil bayisi yetkilileri aracı alacaklarsa alsınlar. Araç, para gibi hiç bir şey istememek zorunda bırakıldığımı düşünüyorum. Ben buna zorlandığımın farkındayım."


"İçimden Arabayı Kullanmak Gelmiyor"

Yaşanan olayı dost ve akrabalarına anlattığında herkesin hayret içerisinde kaldığını belirten Ali Yalın, araba ile ilgili gelişmelerden sonra çok asabi birisi olduğunu, sürekli deniz kenarlarında oturarak bir çıkış yolu bulmaya çalıştığını ifade etti. Yalın, aracın kazalı olduğunu öğrendikten sonra kullanmak istemediğini, bir yere gitmek zorunda kaldığında ise otobüs veya ticari taksiyi kullandığını söyledi.
Hafta sonu olduğunda komşularının, arkadaşlarının ve dostlarının aileleriyle birlikte gezmeye, pikniğe gittiğini vurgulayan Yalın, kazandığı parayla aldığı arabayı kendi arabası gibi görmediği için kullanmak istemediğini söyledi. Aracı işe gelip giderken görmemek için evin iki sokak arkasına park ettiğini vurguladı.
Ali Yalın, 2005 model olan aracın şu anda 55 bin kilometrede olduğunu, ilk alışta piyasa fiyatından ucuz almadığını belirtti.
CİHAN H.A
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kazalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.