Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.08.2013, 08:09   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Korku ve cesaret

KORKU VE CESARET

Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim.
Robert Ingersoll


Tüm ilmi ve fenni çalışmalar, korku ve cesaret üzerine söylenmiş sözler, psikolojik ve sosyolojik incelemelerde ortaya çıkan sonuçlar göstermiştir ki, korku ve cesaret; insanların yaşam süresince değişik olaylar karşısında davranış biçimleri olarak ortaya çıkan, menfi ve müspet yanları olan, kişileri ve toplumları etkisi altında tutan olgular olarak, insanlar hayatında var olmaya devam etmiştir.

Cesaret dendiğinde, bir tehlike karşısında içimizde oluşan korkuyu yenmenin tezahürü olarak beliren davranış biçimi olarak algılamak gerekir.

Korku dendiğinde, tüm canlıların doğal bir refleksi olarak yaşamı yitirmeme yani can korkusu dediğimiz korkudur. Can korkusu dışında sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerin yitirilme korkusudur ki, can korkusundan sonra gelen en çok korkulanların başında gelir. Sürekli korkular içinde yaşayan insanların psikolojik travma içinde olduğu, korkuları atamadıklarında yaşamları süresince benliklerinde onarılması güç tahribatların meydana geleceği konu ile ilgili ilim adamlarının çeşitli platformlarda sundukları tebliğlerden anlaşılmaktadır. Reel de ise yaşamın bi zatihi içinde örnekleri görülmektedir. Cesaret ise tüm hayatı kaplayan korkulara, karşın geliştirilen bir savunma olgusudur.


KORKU VE CESARET ÜZERİNE SÖYLENENLER;

Eski Yunan filozoflarından Eflatun, cesaret tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır diyerek, bize göre akıl ve beyine vurgu yapmak istemiştir.
Akıl, yüce yaratan tarafından insana bahşedilmiş en önemli ögedir. Bunun için yaratıcı yüce Tanrı Kur'an ayetinde "Aklını kullanmayanın üstüne pislik yağdırırım " diyor.


* Cesaret içimizde, korku dışımızda olmalı diyende vardır,
* Servetine değil, cesaretine güven diyende vardır,
* Cesurlar kahraman olmaya, korkaklar zayıf kişiliğe adaydır diyende vardır,
* Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme götürür diyende vardır,
* Haksızlıkları yapanlar kadar, haksızlığa uğrayanlar da en az onlar kadar cesur olmadıkça haksızlıkların önüne geçilemez diyende var.


Cesaret derken hayatımıza gündelik yaşamda ifadesini bulan cahil cesaretini örnek almamamız gerekir diye düşünürüm. Cahilce cesaretlerin insanlık tarihi boyunca insanlığı hangi acılara, hangi toplu ölümlere, hangi dünya savaşlarına, Atom bombası atılmış kentlerin yaşayanlarının ızdırabına mal olduğunu tarih yazıyor.

Dünya insanlığı 1-2 . ci dünya savaşlarını ve sonrasında gelen yıkımları hak etmişmidir? Dünya insanlığı cahil cesareti ile mücehhez güya devlet adamlarının iki dudağı arasından çıkacak savaşları, sebep olacağı yıkımları, ölümleri ağlayan anaları, yetim kalmış çocukları, ırzına geçilmiş kadınların dramını hak ediyormu?

Suriye olayları, dış dünya ve bölgemiz haberleri ile ilgilenen insanların hep odak noktasında idi. ABD'nin emeperyalist yaklaşımları, keza ABD' nin orta doğuda ileri karakolu olan İsrail'in Suriye üzerindeki emelleri ve planları, sanki kendileri çok demokrat ve insan haklarından yanaymışlar gibi, Beşar Esat'ı meşru hükümet saymayarak, kimyasal silahlar kullanıldı gerekçe ve bahanesi ile ABD Suriye'ye bir askeri haraketin arefesinde görünüyor, askeri hazırlıklar yapılmış Barak Obama'nın emri bekleniyor.

Türkiye'de tüm olacakların farkında olmayan cahil cesareti ile hareket eden bir başbakan ABD işbirlikçisi olarak onlara çanak tutuyor bir an önce kendilerini tatmin etme amacına yönelik olarak ABD'nin Suriye'ye girmesini istiyor.

Korku ve cesaretden bahsederken karınca kararınca cahil cesaretinin dünyada nelere mal olduğunu acizane anlatmaya çalışırken, dünyada geçmişde yaşanmışların sebeplerinden birisi devlet adamı olmayı beceremeyen imam Tayyip benzerlerinin zihniyetinden olmuştur.

Olası bir askeri hareketten ve yaşanacak olaylardan elbette Recep Tayyip mesul olacaktır.

26/08/2013
Mustafa Akten

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cesaret, diyende, dünya, korku, olarak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.