Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.10.2013, 20:33   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Güven Bunalımı

GÜVEN BUNALIMI

"Hiç bir zaman, tüm güveninizi karşınızdakine vermeyin! Zayıf zamanınızda silah olarak kullanır. Mertse sizi korur, Namertse çevirir sizi vurur!" Diyen toplum fertlerimiz var.

Toplumumuzda maalesef bu anlayışlar da geçerli. Bu anlayışlar çerçevesi içinde kalıp, a sosyal yaşayan, Apt'da otobüste, Trende, Vapurda, cadde de sokak ta, alış veriş merkezlerinde, sinemada Tiyatroda tribünde, piknikte herkese kuşku ile bakan, güven bunalımı içinde olduğundan sosyal insan statüsüne çıkamayan, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini bir türlü beceremeyen, bu nedenle ne sivil toplum kuruluşlarında ne derneklerde, ne partilerde görev alamayan üye olamayan, azıcık aşım kaygusuz başım deyip, etrafına karşı duyarsız, neler yaşandığının farkında olmayan, olsa bile adam bana ne, dünyayı ben kurtaracağım diyen, milyonlarca sessiz! "

"Ne kadar güveniyorsan o kadar güvenilirsin" İnsanları aslında bu anlayışa mahkûm etmemek lazım. İnsani erdemler ile donanımlı çoğunluk! İş kurarken, ortak alırken, çalışırken çalıştırırken, eş ararken, evlenirken birbirlerine güven duymak zorundadır. Sonsuz güvenleri kötüye kullanıp insanın evini başına yıkanlar yok değil, tıpkı imam Recep Tayyip hazretlerine güven duyulduğu gibi. Güveneceksin ama oto kontrol sistemini de elden bırakmayacaksın.

En büyük hatamız güvenerek Türkiye Cumhuriyeti devletini idare etsin diye oy verdiğimiz ve yürütmenin başına getirdiğimiz adam 11 senedir ev yıkan olmuştur. Niçin? Oto kontrol sistemini bir türlü çalıştıramadığımız için. STK ları layıkı veçhile çalışabilseydi bir oto kontrol sistemi kurulur imam Recep Tayyip canının istediği gibi at oynatamazdı.
Meselenin özü Güven idi. Güven bunalımı yaşandığında her şey tersine döner, ağzınızdan çıkanlar, güvenerek karşıya söylenmiş, halk arasında vurgusu yapılmış olan "söyleme sırrını dostuna söyler dostunun dostuna." Bu ifade güven duygularını aşar dedikodu ve İslam öğretilerinde yerini bulan "GIYBET”E dönüşür. Dedikodu toplumu kemiren toplumsal kanserdir. Gıybet etmek İslam dininde ölü eti çiğnemekle eş tutulmuştur.

Güven duygusu bunalımı, dedikodu, gıybet çok yuvaların yıkılması, çok işyerlerinin çökmesine, çok ocakların sönmesine hatta devletlerin çökmesine neden olmuştur. Güven ve güvensizlik bu iki olumlu ve olumsuz gerçek olarak toplumların kendileri tarafından yaratılmaktadır.

Gıybet başka şey, Recep Tayyip gerçeği başka şey. İşte Recep Tayyip gerçeği ve marifetleri.
Sayıştay diyor ki:

Devlet kontrolden çıktı, harcamalar denetimden kaçırılıyor, hükümet hesap vermiyor. tüm milli bütçeyi adeta örtülü ödenek gibi kullanmaya kalkıyor. Ben bilirim, ben harcarım ben istediğimi yaparım çünkü bana güvenenler oy verdi diyor... İmam hazretleri!

Anayasa ve yasalar gereğince, bütçenin yasalara uygun harcanıp harcanmadığını, harcamaların muhasebe kurallarına uygun bir biçimde kayıtlarının tutulup tutulmadığını, harcamalarda yolsuzluk yapılıp yapılmadığını gösteren raporlarını bütçe kesin hesabıyla birlikte Meclis’e gönderiyor. Sayıştay’ın 2012 yılına ait TBMM" ye gönderdiği raporlarında; Kendilerine mali rapor ve tablolar ile ilgili bilgi ve belgeler verilmediği gerekçesiyle söz konusu kurumların denetlenemediği ifade edildi. AKP Hükümetince; harcamalarının ve faaliyetlerinin incelenmesine izin verilmeyen devlet kuruluşları ve bakanlıklar şunlardır:
 
Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları, GAP, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları, MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Milli Savunma, Sağlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kültür ve Turizm, Dışişleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Milli Eğitim bakanlıkları... Geriye ne kaldı acaba? Bu bütçenin harcama hesapları görülmeyecekse meclise niye gönderiyorsunuz? Kendiniz çalın, kendiniz oynayın!


Aslında meselenin özüne birazda buradan bakalım, bir siyasi heyet geliyor karşınıza siyasi erginliğe henüz ulaşmadığımız için, gelen heyetin hayata dair plan ve projelerini incelemeden gelenlerin siyasi parti tüzüklerini incelemeden, kişilerin kaşı gözü boyu posu, birazda medyatik ise, azıcıkta fotojenik ve iyi resim veriyorsa veriyoruz oyu. Ondan sonra oy vermeyenle birlikte Marmara çırası gibi yanıyor millet bazende çayda çıra oynuyoruz tıpkı imam Recep Tayyip Erdoğan’a verilen toplumsal yanılgı oyları gibi

Büyük Atatürk "TÜRK ÖVÜN, ÇALIŞ GÜVEN" demiştir. Büyük Atatürk aslında kimlere güvenileceğini çeşitli konuşmalarında ve Nutuk kitabında belki 500 kez vurgulamıştır. Başımıza gelenler Atatürk’ün portresini çizdiklerine değil çizmediklerine güven duyduğumuzdan geliyor.


22.10.2013
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.2013, 04:19   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güven Bunalımı

Alıntı:
En büyük hatamız güvenerek Türkiye Cumhuriyeti devletini idare etsin diye oy verdiğimiz ve yürütmenin başına getirdiğimiz adam 11 senedir ev yıkan olmuştur. Niçin? Oto kontrol sistemini bir türlü çalıştıramadığımız için. STK ları layıkı veçhile çalışabilseydi bir oto kontrol sistemi kurulur imam Recep Tayyip canının istediği gibi at oynatamazdı.

Halbuki At oynatamadigi, daha evvel belli olmustu!.

Ispatide burada!.




Burada, Basina carpan Atin Nalindanda, Beyninde hasar görmüs, artik ne yaptigi bile belli degil!.

Din sömürüsü derken, Sapik Salafi Müslüman Kardeslerinin Dini Kitaplarini Türkiyeye getirtip, Okullara Kapak yapmis, Salafi Müslüman Kardesleri gibi Sapik nesil yetistirmeye calisiyorki, burada bunlara karsi kendisini Akilli olarak gösterebilsin!.

Halbuki burada nasil bir Kil oldugu ortada!.

Bir zamanlar, kizi Türban tasiyor diye, Türkiyede okuyamayip, Amerikaya gönderdiginde, Kizinin Puan yetersizligi icin, Üniversiteye giremedigini saklamaya calisti!.

Eee, hadi Amerikaya gittiginde, ne oldu?.

Buradada Puan yetersizligi icin, Koca senesini Amerikada Parklarda gecirdiya!.

Demek, Parklarda, Günes Banyosu alan sahislardan bayagi birseyler ögrenmiski, Babasinin Sag kolu olup, buna Ak Denizin White See, oldugunu Ögretebilmis anca!.

Burada Koordinatlarda bir yanlislik olmus galiba!.

White See, Burada bulunmakta!.



Ak´la Karayida Ögrenememis, Kizindan!.

Halbuki Amerikada, Parklarda hem Ak, Derili, Kara Derili, Üzerinede Kizil Derililer bile Günes Banyosu alirlar.

Halbuki Amerikada bunlar Günes Banyosu alirken Türban bile Kullanmazlar, Nasil Derilerinin Renklerini Ögrenemedi, Koca Sene Parklarda gezerken, bunu Anlatabilecek Kabiliyet daha bulunmamis!.

Bir deneyecegim, yanlis olabilme Pahasina olsa bile, Belkide Sütü Bozuldugundan gelebilir bu dava!.

Yoksa nasil, Sömürdügü Dinini bile terk edipte, 8 ila 9 Yaslarinda Cocuklarin Evlendirilebilir diye, birde Ölülerle bile Cinsel iliskiye girilebilinir diye, Anayasalarina yazdirmaya kalkan, Misirdaki Sapik Salafilerin Dini Kiaplarini Türkiyeye getirtip, bunlari Okullara Kapak Yapar?.

Misirin Askeriyesi, Bu Sapiklari Parlamentodan Kovaladiginda, birde Arkalarindan bu kadar Göz Yasi Döker?.

Yoksa, O zamanlar AKP Millet Vekilinin, Millet Vekili Arabasinda suc Üstü Cocuk Tecavüzcülügünde yakalandiginda, Kosupta, Millet Vekilini hemen Korumasi altina almasinda, Baska Oyunlarmi var?.

Onun icinmi, Sapik Salafi Kardeslerine bu kadar Sempati Besliyor?.

Sayet öyleyse, Bogazinda Kalsin!.

Buna karsin, Camileri yikmaya kalkmasida artik anlasilabiliniyor!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.2013, 05:24   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güven Bunalımı

Üstadım Mustafa bey,
biraz kibaca anlatmaya çalıştığınız tespitlerinizde çok anlam ve gerçekler var.
Ben bu kadar uzun anlatamazdım, anlayana halk dili ile hitap etmek isterim ama maalesefe hepsi suç!
(Otoriteye karşı,yandaşları, yalaka takımını kenara attım, adam sıfatına koymuyorum zaten) kapsamında sayılır.

Ben kısaca anlatmaya kalksam,
cümlelerin araları çok noktalı, virgüllü, soru işaretli olur.
Hitap etmeye çalıştığımız mahlukatlar kelimelerden anlamadıkları gibi, o noktaları, virgürleri koyacak yer bulamazlar, virgül bir derece ama soru işaretlerini hiçbir yerlerine koyamazlar? çengeli var çünkü! (Bir ihtimal belki soru işaretinide biryerlerine sığdırırlar! mezhep meselesi)
saygılar
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.2013, 20:16   #4
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güven Bunalımı

Sayın Kartal 34 ve Sn. İnsanlıkarayan, yaptığınız yorumlardaki güzel değerlendirme ve tespitler ve acizane yazdıklarımı okuyarak paylaşımlarınız için teşekkürler efendim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bunalimi, bunalımı, gibi, güven, recep, tayyip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.