Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.01.2014, 11:54   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lain

Lain

Lain, yaptıkları dinsel, sosyal, siyasal, ahlaki, felsefi, ticari iş eylem ve uygulamaları nedeniyle Tanrı rahmetinden yoksun kılınacak insanlara verilen ad!

İslam akait ve öğretilerine göre hak etsin veya etmesin, insanlara bir isnatlar manzumesi yükleyerek ululamaya çalışmak, Allah emirlerine karşı gelmek ve şirk koşmakla eş değerdedir.

Akılsız müritlerin bazı kişileri şeyh, ve eteğinde namaz kılıncak insanlar olarak olarak tanımlaması, "şeyhler uçmaz müritler uçurur" tanımlaması saniyen aklımıza gelmeketedir. Yahudi'ler Musa'yı, Hırıstıyanlar İsa'yı o kadar ululayıp yüceltmişler ki, Neredeyse Allah'ın oğulları payesine çıkartılarak Allah emirlerine karşı gelinmiş ve Allah'a şirk koşulmuştur.

Mısır firavunlarının kendilerini Tanrı yerine koyarak insanların tapınmasını istediklerini tarih kitapları yazmakta, ayrıca bazı Kur'an ayetleride bundan bahsetmektedir.

Naat, kasideler ile insanlara yüklemeler yaparak yüceltmek ve ululamak başka dinlerde olduğu gibi İslam dininde, dinin var oluşundan günümüze gelinceye dek hep olmuş, tarikat ve cemaat şeyhlerinin nasıl ululandıklarını, keza günümüzde siyaset adamı olduğunu iddia edenlerden bazılarının yandaşları tarafından "Allah'ın tüm vasıfları üzerinde toplanmış" diyerek aslında yaptıklarından dolayı bize göre "lain" olan insanların ululanmaya çalışıldığı görülmektedir.

Bakınız! İslam peygamberi Muhammet; "ben Kureyş'ten kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum, tıpkı sizler gibi bir insanım, sizden farlılığım İslam peygamberi olarak Allah tarafından tebliğ edici olarak görevlendirilmemdir demiştir."

Peygamberin bu sözü ortada dururken, salat ve selamlarlarla, onlardan ve yakınlarından bahsederken "R.A", kendilerinden bahsederken hazret s.a.v kelimesini isim başlarına koymadan zikretmeyiz. Bunun farkında ve bilince olduğum için bende biraz ironik olarak imam Tayyip, ve şürekalarından bahsederken hep isimlerinin başına Hazret ilave ederim.

Herkesin malumu hazreti imam Tayyip Erdoğan'ı kutsamaya çalışanlar, ululamaya çalışanlar o kadar çogaldı ki, kafayı sıyırmış vekillerinden biri Allah'ın tüm vasıflarının hazretin üzerinde toplandığını ifade ederek onu adeta idol haline getirmiş, bize göre lain olan, melun olan zat kutsanmaya çalışılmıştır. Bundan önce yine kafayı sıyırmış olanlardan bazıları ona dokunmak bile ibadettir demiş, eski dönek solcu yeni Akp müslümanlarından Ethem Sancak hazret imam Tayyip için o benim idolümdür diyebilmiştir.

Peki insanların övgüye değer, vurgulanması gereken meziyetleri olmazmı? Olmaz olurmu! Ahlakı, terbiyesi, dürüstlüğü, ülkesine ve milletine kazandırdıkları, iyi aile babası olarak mümtaz şahsiyetlerin kendin sadir olması gibi hasletler, milli kahramanlık payesine ve şehitlik mertebesine erişenler elbette övülür, takdir edilir ama lain ve melun insanların yapıldığı gibi ululanmazlar.

25.01.2014 - Mustafa AKTEN
 


__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.03.2014, 08:53   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lain

Bilmeyerek yanlış konu başlığı yazılmış diye girdiydim. Yazım doğruymuş. Ben bilmiyormuşum. "Lain" in ne olduğunu da öğrenmiş oldum.

Ellrine sağlık, teşekkürler Mustafa abim..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gibi, insanların, islam, lain, olarak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.