Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.04.2014, 12:37   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cumhurbaşkanı Seçimi Görev ve Yetkileri

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ GÖREV VE YETKİLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki Agustos 2014 ayında gerçekleştirilecek, ya şimdiki Çankaya Noteri olan zat, Anayasaya göre ikinci defa seçilebilme hakkını kullanarak, aday olacak, yada artık Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir buhran ve kriz dönemi olmaktan çıkaracağız nitelemesi ile Ren Geyikleri gibi böğürtüleri kilometrelerce uzaktan duyulan imam Recep Tayyip Erdoğan aday olacak ve olduğunda, muhtemelen taassup içinde olan, hem müteasssıp hem muhafazakar hem demokrat olduğunu söyleyen dincilere pirim veren toplumsal yanılgı oyları ile bir kez daha imam Recep Tayyip Erdoğan hazretleri emeline nail olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihinde Atatürk ve İnönü’lerden sonra bir Cumhurbaşkanı daha görmüştü Türk milleti. Türk milletine layık olan bu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer idi. Abdullah Gül gibi ettiği yeminin hakkını vermeyen biri değildi. Ettiği yeminin arkasında duran dürüst namuslu bir Türk vatandaşı idi. Hükümet eden Akp ve onun meclis kanadından gelen kanun ve kararnameleri, atama kararlarını çogu kez imzalamıyor, Türk milleti adına kılı kırk yarıyordu. Bülent Arınç gibiler dindar Cumhurbaşkanından dem vuruyorlardı, dindar diye getirdikleri Cumhurbaşkanı veya onun yerine gelmesi çok olası imam Tayyip Erdoğan acaba aşağıda şeref ve namusları üzerine yemin ettikleri ve edecekleri metin içeriğine uydumu uyacaklarını sanıyormusunuz?

Sn. Ahmet Necdet Sezer varlığı bizim için bir şeref, onlar için bir züldü. Şimdi Abdullah Gül ve onun yerine gelmesi olası Erdoğan bizim için zillet, dinci kesim için yanılgı oyları için belkide şeref telakki edilecektir

Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile nitelikleri, seçimi ve diğer hususlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 101, 102, 103, 104, 105 ve 106'ncı maddelerinde belirtilmiştir. Yetkisizliğinden bahsedenler aşağıdaki görev ve yetki bölümlerine bir bakmalıdır!

Anayasa tarifi ile Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.
Bu amaçlarla Anayasa'nın ilgili maddelerinde gösterilen şartlara uyarak yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler şunlardır:
1-Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış konuşmasını yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gerektiğinde toplantıya çağırmak,
2-Yasaları yayımlamak, yasaları yeniden görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geri göndermek, yani veto etmek,
3-Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak, yani referanduma götürmek,
4-Yasaların, kanun hükmündeki kararnamelerin,Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün, tümünün ya da belirli kurallarının Anayasa'ya biçim ya da esas yönünden aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açmak,
5-Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermek.
6-Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek,
7-Başbakanın önerisi üzerine Bakanları atamak ve görevlerine son vermek,
8-Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak,
9-Yabancı devletlere Türk Devleti'nin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,
10-Uluslararası andlaşmaları onaylamak ve yayımlamak,
11-Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığını temsil etmek,
12-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar vermek,
13-Genelkurmay Başkanı'nı atamak,
14-Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırmak,
15-Milli Güvenlik Kurulu'na Başkanlık etmek,
16-Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan etmek ve kanun hükmünde kararname çıkarmak,
17-Kararnameleri imzalamak,
18-Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak,
19-Devlet Denetleme Kurulu'nun üyelerini ve Başkanını atamak,
20-Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme, araştırma ve denetleme yaptırmak,
21-Yükseköğretim Kurulu üyelerini seçmek, Rektörleri atamak,
23- Anayasa Mahkemesi üyelerini, Danıştay üyelerinin dörtte birini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekilini, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyelerini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini seçmek.
24- Cumhurbaşkanı, ayrıca Anayasada ve kanunlarda verilen seçme ve atama görevleri ile diğer görevleri yerine getirir ve yetkileri kullanır.

Yukarıda 24 başlıkla ifade ettiğimiz görev ve yetkiler Cumhurbaşkanı için zayıf kalıyormuş, başbakan yetki ve görevleri de buna eklenerek imam Tayyip hazretlerinin gönlünü hoş edecek bir başkanlık sistemine geçilmeliymiş. Ne ala memleket, ısmarlama makam, ısmarlama görev, ve sipariş üzerine görev adamı!

Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde aşağıdaki şekilde andiçer :

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü, Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, Milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.” Mevcut Akp Cumhurbaşkanının bu yemin içeriğine uyduğunu söyleyecek bir Allah kulu çıkarmı? Tabi yandaşları ve partidaşları hariç! Olası gelecek imam Tayyip bu yemin içeriğine uyarmı? Ne mümkün!

Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa ve diğer yasalarda Başbakan ve ilgili bakanın imzalarına gerek olmaksızın tek başına yapabileceği belirtilen işlemleri dışındaki bütün kararları, Başbakan ve ilgili bakanlarca imzalanır. Bu kararlardan Başbakan ve ilgili bakan sorumludur. Cumhurbaşkanı'nın resen imzaladığı kararlar ve emirler aleyhine Anayasa Mahkemesi dahil, yargı mercilerine başvurulamaz.
Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte birinin önerisi üzerine, üye tamsayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır.
Cumhurbaşkanı'nın hastalık ve yurt dışına çıkma gibi nedenlerle geçici olarak görevinden ayrılması durumlarında, görevine dönmesine kadar; ölüm, çekilme ya da başka bir nedenle Cumhurbaşkanlığı makamının boşalması durumunda da yenisi seçilinceye kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cumhurbaşkanlığı'na vekillik eder ve Cumhurbaşkanı'na ilişkin yetkileri kullanır.

20.04.2014
Mustafa AKTEN


__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cumhurbaşkani, cumhurbaşkanı, görev, seçimi, yetkileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.