Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.04.2014, 10:20   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Koy Sepete

KOY SEPETE
Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş uluslar, önce haysiyetlerini, sonra özgürlüklerini ve sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar.
M.Kemal ATATÜRK



Yukarıda Atatürk'ün veciz bir sözünü anımsatarak konuya girmek istedim. Malum ülkemiz artık tam anlamı ile milli üretim ve tüketim dengesi gözetilmeden, gelir dağılımındaki adalet gözetilmeden tam bir tüketim toplumu haline dönüştürülmüş, tüketim kişilere, hanelere, aile bireylerine üretmeden tüketmek, sahip olduğun değerler kadar değil sağladığın kirediler, ödemesinde zorlanacağın bulunmuş finans kaynakları kadar sınırsız sorumsuz tüket mesajları halka verilmiş, halk tarafından yanlış anlaşılan mesajlar ile uzun taksitli, kiredi kartlı alış verişler insanların hayatına girmiş, yapılan AVM'leri, toplumun çalışmadığı ve hatta çalıştığı zaman aralarında, boş zamanda faydalı uğraşların yerine bu AVM'lerinde zaman öldürür hale gelmiştir. Toplumsal yanlış davranış biçimlerinden biri olan bu özellik yine insanların sonu hüsran ile biten dram ve trajedi ile biten adına aile faciası denilen üzüntü verici sonlarla biten olayların yaşanmasına neden olan toplumsal yaralar ile karşımızda durmaktadır.


Türkiye maalesef ve üzüntü ile ifade etmek gerekirse son 11 yıldır gelişen sanayinin ve milli üretim tesislerinin ardı ardına açılışlarının yapıldığı ülke değildir. Kalkınma hızımız, dünya gelişmişliğinde 17.ci ekonomi olarak gösterilişimiz, fert başına düşen 10 bin dolar keşke gerçekleri ifade etmiş olsaydı. Zirai ve sınai üretim artık yerini ithal ikamesine dayalı bir sisteme bırakmıştır. Sınai sistem tam olarak ve yerli olarak herşeyi ile tarafımızdan üretilmiş ve ihraç edilen mamuller değildir. İhraç edilenlerin bazen % 50 si bazen % 80 yine ithal edilmiş maddelerin giydirilmesi ile mamul hale gelen üretimler ki, genel ihracat katagörisinde ihracatdan dem vuranlar ısrarla bunlardan söz etmiyorlar, dış ödemeler dengesindeki, 55 milyar dolar açığın nasıl kapatılacağını söylemiyorlar, Rıza Sarraf gibi olanların himayesi ile kapanacağını umut ediyorlar.


İşsizliğin her safhada ve her sektörde diz boyu olduğunu, sadaka kültürü ile yaşatmaya çalıştıkları Akp oydaşlarını, ve hatta 3-5 çocuktan aşağı doğurmayın telkinleri ile kadınları iş hayatından, çarşı pazar hayatından odalara ve kisvelere hapsetmek istediklerini gören gözler, gönül gözü ile görüyor, bakar kör olanlar ise daha henüz olayların ve yaşanılan ekonomik fecaatın farkında değiller. Büyüklere masallar Turgut Özal vari devam ediyor.


İki sarhoş dedikleri, yeri zamanı geldiğinde popilist söylemlerine malzeme kıldıkları Atatürk ve İnönü gibi Cumhuriyeti kuranların, bu Cumhuriyet ile sahip olunan tüm milli tesisleri sata sata bitiremeyenler, yapılmış yolları ortadan ikiye böldük deyip yol yapıldığını iddia edenler, 3-5 metro hattı yapımı ile, arızalı sağlam Marmararay ile Türkiye'yi imar ettiğini sananlar, acaba ülkeye giriş yapan asıl faiz lobilerinin failleri olanlar sıcak paralarını Türkiye'den bir gecede dışarı çıkardıklarında umarım Türkiye Yunanistan, İspanya, İtalya ve hatta Amerika olmaz.


Sınırsız sorumsuz koy sepete diyenler, yedikleriniz afiyet olsun giydikleriniz ipek şal olsun amma günü geldiğinde haram zift katran olsun diyecekleri ve diyenleri unutmayın.


26.04.2014
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
milli, olarak, sepete, tüketim, üretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.