Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.09.2014, 13:50   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tokalaşma Zamanı imiş

Tokalaşma Zamanı imiş
Gücü yetenlerin, gücünün yettiğine çaresiz kaldığı konuların, olumsuzlukların yaşanmışların, yaşanmışlıkların bedelini kendinden daha çaresizlere ödetmeyi hak mı görmüş hep!.. Bazıları, siyasi ve mali açıdan yükselebilme adına aldattığı, kandırdığı, ulvi değerlerini istismar ettiği halkın yüzüne yarınlarda nasıl bakacak? Utanma ve arlanma duyguları körleşmiş olanlar birilerinin sırtına binerek yaptıkları yükselmeyi hinlik cinlik sanmayı ne zaman bırakacak? Aldatılanlar ve kandırılanlar acaba kendilerini aldatan ve kandıranların gerçek yüzlerini ne zaman görecek? Ülkelerinde riya, yalan ve talan üzerine kurulu bir düzen olduğunun ne zaman farkına varacak! Bu düzene dur deme hakkı olanlar ne zaman durumdan vazife çıkaracaklar?

Yozlaşmanın ve hukuk düzenin işlemediği toplumlar, kolay yoldan ve güçlülere yandaş olmakla rahat yaşamı ve çıkarları eş değerde tutanlar, aynı zamanda toplumsal çılgınlık boyutuna varan Tırafik cinayetlerini yaşatan sosyal cinayet ve travmaları beraberinde yaşatanlar ve yaratanlardır. Toplum içinde güçlü olduklarını iddia edenlerin hoyrat ve nobran davranışları, namusun cinsel organlarda olduğunu tanımlayanların erkek egemen toplum algıları, sevdiğini bıçak darbeleri ile lime lime edenlerin cinayetleri, toplumsal cinnetler, cinnetlerin sade vatandaşlara hak etmediği travmaları yaşatması, alışagelmiş medeni yaşama, kadının medeni giyimine tahammülsüzlükler, kadın yaşamına, çalışma hayatına, ne kadar çocuk yapacağına, kiminle hayatını ve cinsel yaşamını paylaşacağına karşı gösterilen hoş görüsüzlükler, hukukun üstünlüğü ilkesinin gıdım gıdım yok oluşu, hukuktan umut kesmişliğin, çaresizliğe gark olmuşluğun sosyal yaşamı, mahalle baskısı, idareci baskısı, erkek egemen toplum isteyenlerin baskısı karşısında birleşip tavır koyamayanların eseri değil mi?

Hep mi böyle olmalı ülkenin hali? Yarınlardan umutsuz, çocukları ve torunları adına gelecekten umutsuz, herkesin tam bölünmüşlükle birbirlerine sevgisiz ve hoş görüsüz, dirliksiz, birliksiz karamsar olması ve bakması! Türk halkı yarınlara nasıl bakmalı? Umutsuz, çaresiz olarak mı?

Hak aramanın taraf olmaktan geçtiğini, taraf olmayanların ber taraf olacaklarını Türk millieti önünde haykıranların yüce makama taşınmasına vesile olanları Türk milleti unutacak mı?

Türk milletini mensup oldukları ırkları, mensup oldukları inanç biçimleri ile bölmeyi başaranlar, sahip oldukları sermaye ve artı değerler ile farklı fraksiyonlarda ve hamisi olanların etrafında birleşenler, sendikası ile kadın erkek ayrımı ile, açık kapalı ayrımı ile, eğitimde kindar ve dindar nesil yetiştirmek kavramı ile Türk milleti içine kin ve nefret tohumlarını 12 yıldan beri ekenler bu uğurda emek sarf edenler, ahkam icra edenler, bu gün Tusiad toplantılarında tüm bölünmüşlüklerin müsebbibi olarak utanmadan sıkılmadan artık tokalaşma zamanı diyebilmektedir.

Türk milleti kiminle tokalaşacaktır? Hangi zihniyet ile tokalaşacaktır? Taraf olmayanlar ber taraf olur diyenlerin safında olanlarlamı tokalaşacaktır? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Ortalık halk deyimi ile ve tabir caiz ise kel Ali’nin bağına dönmüş, yolsuzluk ve bölücülükte sınır tanımayanlar artık tokalaşma zamanı diyebilmekteler. Bizler kiminle tokalaşacağız?

20.09.2014 / Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
imiş, tokalaşma, türk, zamani, zamanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.