Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.11.2014, 11:29   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart (10 kasım) önemine binaen güncelledim.

10 KASIM YAZISI DA BENDEN
(BENDENSİNİZ)


Büyük Atatürk’ün fiilen ve fiziken aramızda olmadığı 75 yıl ama, bizlerin bir gününü bir saniyesini onsuz geçirmediğimiz nice yıllar nice insanlar var. Önemli olan paylaşmak. Vatandaş olarak hepimiz huzur, mutluluk, neş"e içinde, çok fazla ızdırap ve travmalara maruz kalmadan kısacık ömrü yaşayıp, daha temiz, daha güzel, savaşın konuşulmadığı, silahlanmadan bahsedilmeyen, ekolojik ve biyolojik çevrenin olabildiğince korunmuş hali ile dünyayı, bizden sonra gelecek kuşaklara aktarmak değilmidir görevimiz. Bu aktarma ve kanalize etme işinde ne kadar başarılı oluruz bilemem! Atatürkçülük adına çaba göstermeyenlerin yanında bu uğurda çaba gösterenlerde bir hayli var.


Sanki bizler her 10 kasım da buruk olur, içten içe ağlarken, Atatürk’ü anarken, sanki Atatürk’ün kendine özgü sesi kulaklarımızda çınlıyor gibi gelir bana.

“Benim naçiz bedenim bir gün elbette toprak olacak, ama; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak” sözünü her 10 Kasım da yeniden kendisinden işitir gibi olurum.


Her andığımızda, onun için her ağladığımızda hala benim için ağlıyormusunuz? Dediğini duyar gibi olur, bana ağlayacağınıza ilkelerime sahip çıktınız mı? Türkiye ve Türk milleti için ön gördüklerimi hayata geçirdiniz mi? Muasır medeniyet seviyesinin neresine geldiniz? Türk insanına, Türkiye Cumhuriyetinin içinden devlete ve millete düşman olanları ayıklayabildiniz mi? En büyük düşman gördüğümüz irtica halen yaşıyor yaşatılıyor mu? Eğitim de, sağlık ta, savunma da medeni milletler seviyesine çıkabildiniz mi? Üretim de tüketim de sosyal adaleti sağlayabildiniz mi? Demokratik, hukuk üstünlüğü ilkesini devrimlerim ilkesinde topluma irca edebildiniz mi?
Demokrasi, insan hakları ülküsü, kadın erkek eşitliği, milli ve manevi değerlerin korunmasında dinci taifeyi Türkiye sırtından silkeleyebildiniz mi? Dediğini duyar gibi olurum!


Bir ses daha duyar gibi olurum, ilkelerim ve devrimlerime sahip çıkılamadıysa, benim için 10 Kasım’larda ağlamayın, sizden sonra gelecek çocukların yaşayacakları kötülüklere, maruz kalacakları travmalara ağlayın! Dediğini duyar gibi olurum.


İrkilirim! Atam beni affet çok çaba harcamama rağmen birey olarak tüm ilkelerinin hayata geçirilmesinde başarılı ve muvaffak olamadım.

”Bir Türk Dünya’ya bedeldir” sözünü anımsayamadım, “Türk Övün, Çalış , Güven” sözünün içeriğini çabalarıma rağmen geniş katmanlara taşımaya muvaffak olamadım.


“Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” sözünden hareketle hareket edecek mayışmış, groke olmuş, afyonlanmış geniş halk yığınlarını harekete geçiremedim, oldu olacak kırıldı nacak misali şimdi senin için değil torunlarımın, Türk milleti torunlarının gelecekte irtica sultasında yaşayacağına ağlıyorum dediğimi hayal eder gibi oluyorum.


Her şeye rağmen Atam, büyük Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin ülküde, öngördüğün devrim ve ilkelerinde yaşamaya, yaşatmaya adıma and içiyor seni silah arkadaşlarını, Cumhuriyet kurucularını, şehitleri, gazileri minnetle şükranla, yad ediyor rahat uyuyun bünyemize tesir etmiş olan arazlar geçicidir bu arazların hakkından Cumhuriyet çocukları gelecektir diyorum, büyük Atatürk önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

10 KASIM 2013
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.11.2014, 14:04   #2
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: (10 kasım) önemine binaen güncelledim.

Bam telimize basıyorsunuz yine Mustafa Bey...

Dileklerinize tüm içtenliğimle katılmakla beraber, temenni ediyorum ki çok geç olmadan bu gafletten kurtuluruz.

Minnet ve şükranla anıyoruz...
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
binaen, güncelledim, kasim, kasım, önemine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.