Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.02.2015, 18:20   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hayat Akarken

Hayat Akarken
Doğdunuz henüz benliğiniz yerinde değil, sıkıntı ve isteklerinizi içgüdülerinizin verdiği ağlamak ile dillendirir, ağlamayan çocuğa meme yok dedirircesine ağlarsınız.. Sevgi ve şevkatin doruk noktasında olanlar istem ve dileklerinizi anlar ve yerine getirir. Kemik gelişimi ve karakter gelişiminin henüz tam oluşmadığı zamanlarda, bebeklikten sonraki ileri yaşlarda, sıkıntı ve isteklerinizi artık konuşarak belirtir, bazen ve belli hallerde istekleri konuşma yanında ağlamakla pekiştirir sonuca varmaya çalışırsınız. Bu hal ve hareketler ergenlik çağı dediğimiz, insan yaşamında bir dönüm noktası olan yaşa kadar devam eder.

Ergenlik çağı ile birlikte arzu ve isteklerin çeşitleri artar, bazen en hayati, en elzem istek ve talepleriniz, aileniz, çalışıyorsanız işvereniniz, vatandaş iseniz idarecileriniz tarafından görülmez yerine getirilmez, duygulanır, hüzünlenir ve hatta öfkelenirsiniz.. Çünkü haklı talep ve istekleriniz kabul görmemiştir. Hayat akarken, mensubu olduğunuz toplum içinden, idarecisinden sade vatandaşa kadar doyma bilmeyen, oburlukta ün salmış ruhen haris olan insanlar görür yadırgarsınız ama elden bir şey gelmeyebilir.

Ruhunda ve bedeninde egoist duygular tavan yapmış ülke idarecileri, işverenler, sanayiciler, tüccarlar bankacılar görürsünüz biteviye en çoğu benim olsun, en güzeli benim olsun, en iyisi benim olsun tarzında ve bitmeyen enler ile erkeklerde andropoz, kadınlarda menopoz çağına kadar gelir dayanırsınız. Bu çağa gelenler sanırlar ki, hayatın sonu gelmiş asla hayır! Sadece bedende fizyolojik ve biyolojik değişimler olmuştur, ama hayat akmaya devam etmektedir. Bu çağdan sonra arzu ve isteklerde azalmalar olur, hayat akarken biraz daha tevekkül içinde olunur, kendiniz için talep ve istedikleriniz de azalmalar olur, istek ve arzularınızı artık çocuklar ve çocukların çocuğu için talep etmeye başlarsınız.

Hayat akarken bazen yorulmuş, bazen hazan yaprakları gibi hayatın sürüklemesine tabi olmuş savrulmuş, bazen incinmiş kırılmış, bazen ezilmiş, bazen hayat ve geleceğiniz için yaptığınız planlar yerli yerine oturmamış öngörüleriniz hedefi bulmamıştır. Önce devletim, sonra milletim, sonra ekmeğimi kazandığım iş yerim, sonra ailem çocuklarım, anam babam demişsiniz ama evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymamıştır. Şahsınız hedef alınarak beklemediklerinizden gördüğünüz davranışlar ve biçimleri sizleri ileri küskünlüğe varan bir yargı ile, hayat akışından koparmaya kadar götürmüştür. Hayat akarken, bazen çok sevdikleriniz, sevgili saydıklarınız, onsuz yaşayamam dedikleriniz sizi bırakarak bazen başka ufuklara yelken açmışsa, bazen ömrü vefa etmeyerek ahret hayatına kavuşmuşsa, bitkinlik ve bedbinlik bünyenize sadir olmuşsa, çok zor, hayat devam ediyor ama deyip yeni sayfa ya açarsınız, ya büyük küskünlük ile başa gelenleri kabullenir çeker inzivaya koyulursunuz.

Hayat akarken tüm kötülere, kötülüklere, birey olarak size, mensubu olduğunuz topluluklara zarar verenler, içinde yaşadığınız ekolojik ve biyolojik çevreyi fütursuzca tahrip edip katledenler, sevgi ve saygı sözcüğünden icazet almayanlar, hep bana Rab bana diyenler, paylaşım ve bölüşüm sözcüklerinden nasip almayanlar, hırsızlar, vurguncular, talancılar, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmek ideal ve ülküsünden ve andından nasip almayanlar, inanın hayatın her evresinde bizim göremeyeceğimiz her çağda 2025 de, 2035 de, 2045 de, 2075 de hep olacak, hep olacaktır.

Olacaktır deyip altını çizmediğim tarihler de olacakları asgariye indirmek benim sizin onların elinde. Gençlik ve çocuklar eğer bu ülkenin geleceği ise, devlet ve millet olarak istikbalimiz ise, geleceğin alt yapısını oluşturmak, sağlam temeller üzerine oturtmak bu gün bizlerin ellerindedir. Kim ister? Koyun sürüsü yerine konulup güdülmeyi.. Kim ister? Büyükbaş hayvan çobanlarının elindeki “meses” ile dürtülüp ohaaa komutu ile idare edilmeyi. İnsan, insanlığını bilecek, insan gibi yaşayacak, hayat akarken geleceğe de her hali ile güzel insanlar bırakacak. Kim ister? lanetle anılmayı.. Hayat akarken herkes ister rahmetle anılmayı….

Hayat akıyor.. O zaman rahmetle anılmak için ne duruyoruz? Hayat su gibi akıyor zamanı durdurmak mümkün değil menfileri müspete çevirmenin tam zamanı değil mi?

05.02.2015 - Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.02.2015, 19:04   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hayat Akarken

Güzel yazıydı.

Ellerine sağlık, teşekkürler Mustafa ağabey.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2015, 00:55   #3
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hayat Akarken

Bu kez duygulandirdiniz. Hayatin akisini cok güzel anlatmissiniz
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
Asena'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akarken, bazen, benim, hayat, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.