Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.03.2015, 13:21   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sevgi Yoksunluğu, Meydana Getirdiği Travmalar

SEVGİ YOKSUNLUĞU, MEYDANA GETİRDİĞİ TARAVMALAR
Siz hiç bölüşümden nasiplenmeyen, aksırıncaya tıksırıncaya, midesini 2 katı kadar doldurup masasındaki bir dilim ekmeğe dahi ihtiyacı olan insanlara bön bön bakan insan gördünüz mü? Acıdan kıvranan ve sokakta kıvranarak debelenen insan gördünüz mü? İnsanlar boş ve aç mide sancısı ile kıvranırken yanından şen şakrak gülerek ve irkinti ile geçen insanlar gördünüz mü? Fırından ekmek, baklavacıdan baklava çalan çocuklara 6-10 yıl arasında hapis cezası veren hâkim gördünüz mü? Maaşına ev eşyalarına haciz işlemi başlatılan madalyalı ama yurt uğruna uzvunu kaybetmiş protezli Kahraman ve Gaziler gördünüz mü? Ötelenen sorunların doğurduğu yumaklar ve garabetin hüküm sürdüğü bir ülke, bölünmüş, ayrılmış, vatandaşlarının, mensup olduğu dernek, tarikatlara göre, cemaatlere göre, siyasi parti üyeliğine göre muamele gören insanlar topluluğu gördünüz mü? Görmediyseniz Türkiye’ye bakınız lütfen... Toplumun bir şekilde bu hale gelmesi için çalışanlar el hak büyük nispette başardılar.


Sanırım birçok insan yaşadığı beldelerde yukarıda sadece örneklerini vermeye çalıştığım bu kabil manzaraları görmüş şahit olmuş, insanlığından utanmıştır. Hani Yunus Emre yaradılanı severim yaratandan ötürü demişti, demişti ama bu sadece siyasi nutuklarda hamaset eylemcilerine cümlelerini süslemek için konuşma malzemesi olmuştu.

Hani Yunus Emre gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz demişti, ama ancak bu sözü o saat için duyanlar biz nasıl insanız dediler ama arkalarını dönüp giderken bildikleri kötülükten bir parmak geri kalmadılar.

Hani Hacı Bektaşi Veli düşünürün, düşmanının dahi insan olduğunu unutma sözünü bilenler, dost düşman tefrikinde o kadar gaflet o kadar delalet içinde kaldılar ki, milletinin varlığına birliğine, bayrağına, dinine, vatanının bölünmez bütünlüğüne kurşun sıkan ayrılıkçı, bölücü teröristlere mühimmat ve silah yardımı yapanları dost edindiler, sahte dostluklarına güvendiler, dostluktan öte stratejik dost ilan ettiler. Türkiye için vah vah..

Bölüşümden nasiplenmeyenler çarşıda pazarda elindeki bir lokma ekmeği kırk kişi ile, kurtla kuşla paylaşan nesilleri azalmış nev’i şahsına münhasır insanları hiç görmediler mi? Hazreti Mevlana Celalettin Rumi’nin cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol, merhamette güneş gibi ol sözünü hiç mi duymadılarmı?

İnsanlar neden ve niçin bir arada yaşar? Milyon artı milyon nüfuslu beldelerde birlikte niçin beraber yaşar? Bütün mesele üretim ve tüketim dengesi ve dengenin adaletini sağlamak değilmidir? Türkiye’de adalet simgesi terazi! Ama bu terazinin ayarı bozuk kefe’nin bir tarafı daima birilerinden yana ağır basıyor.

Toplumları ulus yapan milli ve manevi değerlerinin yanında birlik, birlik içindeki ahenk, hak, hukuk, insanı yok varsaymadan bir yaşam! Yaşamda evrensel kalite, sağlıklı ve mutlu bir hayat değilmidir? İşte demokrasi, insanın kendi kendini idare ettiği idari sistem! Sosyal devlet! İdari sistemler içinde demokrasi ve sosyal devlet tam anlamı, oluşumları ve kurumları ile mahsurlarına karşın demokrasi en iyi idare tarzı!

Acaba günümüz Türkiye’si ülkemizde yüreğimiz titreyerek vurgulamaya çalıştığımız, bütün bu ulvi, milli ve hatta dini değerler yerli yerindemidir? Bu değerleri muasır medeniyet seviyesine çıkarmakla görev verilenler bu görevlerinin bilincindemidir? İdare de olanlar kazanılan değerleri tırpanlayıp geriye götürmenin telaşı heyecanı, arzusu, isteği ile yanıp tutuşmaktamıdır?
İnsan olalım, insanlığın vasıflarından vazgeçmeyelim. İnsanlık ve güzellikleri yine insanın kendisi yaratır, yarattığını paylaşır bölüşür..
Siz hiç gözü yükseklerde ve çoklarda olmayan küçük küçük güzellikler ile mutlu olmasını bilen, haset ve kindarlık içinde olmayan idareci ve idare edilen insan toplulukları gördünüz mü?

16.03.2015
Mustafa AKTEN


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2015, 15:34   #2
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sevgi Yoksunluğu, Meydana Getirdiği Travmalar

Çok güzel bir yazı, teşekkür ederim
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2015, 15:59   #3
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sevgi Yoksunluğu, Meydana Getirdiği Travmalar

Bakar olduk ama görmez olduk.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2015, 17:01   #4
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sevgi Yoksunluğu, Meydana Getirdiği Travmalar

Her geçen gün artmakta..

Güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.03.2015, 17:54   #5
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sevgi Yoksunluğu, Meydana Getirdiği Travmalar

Beğeni ve paylaşım için ben teşekkür ederim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
getirdiği, meydana, sevgi, travmalar, yoksunluğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.