Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.04.2015, 16:23   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadın tarifi

KADIN TARİFİ



U
ğur Işılak bir müzisyen. Orta Asya’dan Dombra türküsünü alıp sözlerini değiştirerek AKP’ye seçim şarkısı yapmış. Bu arada hazret zat-ı şahaneleri TAYYİP ERDOĞAN'IN' da kalbini kazanmış olmalı ki, İSTANBUL üçüncü bölgeden 9. sıradan yani seçilebilecek bir yerden aday gösterilmiş. Uğur Işılak’ın YANDAŞ bir tv kanalında yayınlanan bir konuşması, şu sıralarda herkesin dilinde, yazısında sosyal medyada, paylaşım sitelerinde dolaşıp duruyor.. Malum Akp isimli parti 7 Haziran seçimlerinde aday olmak için kendilerine başvuran vekil adayları ile mülakat yaptıklarını beyan ediyorlar.. Bu mülakatların büyük bölümü Çömez ve daldan sürme emanetçi başbakan Davut’un oğlu Ahmet’in içinde bulunduğu bir komisyon tarafından yapılıyor..



Çok merak etmi
şimdir acaba bu kadar ki, sayılarının binleri bulduğu söyleniyor .. Bu vekil adaylarında mülakatlarda kriter olarak ne arandı?



Bu partinin en üst sviyede yöneticilerinin kad
ın üzerine söyledikleri, kadın ile erkeğin fıtrat gereği eşit olamayacağı, kadını sosyal yaşamdan, iş hayatından alıkoyarak eve kapatmanın her yolunu deneyen, "örtüsüz kadın perdesiz eve benzer" diyerek kadın toplumu adeta dönüştürmeye tabi tuttukları, başı kapalı olmayan kadınların önemli bölümünün başını yarım metre çaputla kapatmaya muavfak oldukları daha unutulmadı desem galiba yanılırım.

Maalesef aşağıda şair dizesinden göreceğimiz gibi hafızamız unutkanlık ile engelli, özürlüdür.


Kad
ına taarruz eden, tarizde bulunan, aşağılayan, tecavüz eden, hak ve hukukta ikinci sınıf sayan sadece erkekler değil aynı zamanda kadınlar! Kadınların hemcinsleri. Tüm bunlarla mücadele etmesi gereken kadın, bir lokma bir hırka uğruna, tevekkül içinde ekonomik özgürlükten, sosyal ve medeni özgürlükten yoksun olarak mücadele etmiyor edemiyor.. İstisna olanları ve kurumları muaf tutarım.


Şair diyor ki;

"Haf
ızay-ı Beşer Nisyan ile Maluldür"



Ülkemiz nufusu 78 milyon kabul ediliyor. Bunun 39 milyonu kad
ın! Şu aşağıda ki söylemlere karşın şimdi çoktan Türkiye kadınları ayağa kalkmış olmalı idi.



Bu Akp'nin vekil aday
ı Uğur Işılak diyor ki; konuşmasında:


“Her feministin gönlünde bir kocaya meftun olmak, onun kölesi olmak, onun bireyi olmak, ona ait olmak gibi bir hissiyat yoksa gelsin kar
şıma çıksın. Her kadının içinde fıtri olarak bu var. Bu yokmuş gibi hareket etmek fıtrata aykırı hareket etmektir ki, onlar kesinlikle mutlu değiller. Ben o feministlerin mutlu olduğunu zannetmiyorum. Kadının tabiatı bağlanmaktır, ait olmaktır. Erkeğinki öyle değildir. Erkek kadına ait olmaz, sahip olur.”
Bu anlayışa göre kadın ait olur erkek sahip olur. Kadın adeta bir mal muamelesi görür. Bu anlayış, Akp'nin 300 milletvekili içinde ne kadar yaygındı. Sadece bu düşünceden dolayı tüm Türk kadınları aslında şimdiye kadar Akp ve yöneticilerini boykot etmesi gerekirdi nerdeee?



Kad
ına yönelik şiddetin, ayrımcılığın, tecavüzün cinayetlerin tavan yaptığı 13 yıllık bir Akp dönemi geride kaldı. Bundan bir ders alınamadı mı? Uğur Işılak'ın bu düşüncelerle meclise girmesi bir meczup sayısını daha artırır, kadınlar buna izin verecek mi?
 


12.04.2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadın, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.