Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.06.2015, 11:34   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hayatı Dizayn Etmek

HAYATI DİZAYN ETMEK



Yaşam, uzun görünmesine rağmen kısa, insan için öngörülen ömrün yarısı uykuda, uyanık olunduğu sanılırken ayakta uyumaya çalışırken geçen zaman heba! Tesadüfen uyanık olunduğunda kotarılacak çocukluğu aşmış eğitim, iş, aşk, evlilik, üreme, yaşam alanlarını tertemiz ve kirlenmeden, insanlardan sâdir olacak çocuklara bırakma uğraşı, çoğu zaman hayatın siyah beyazlarını görme, hayatın içinde gri, pembe, kırmızı, sarı ve hatta ebruli olduğunun farkına varamama, birileri tarafından insanlara dayatılan renklerin tamamının gösterilmeme çabasına gösterilen direnç ve karşı koyuşların hayatdan çaldığı çok kıymetli zamanlar! Algılanan renk cümbüşü içinde kısa olan hayatın hazzına varılmasının çoğu kez üçüncü kişi ve idareciler tarafından engellenmesi, engellere karşı koyuşlarda boşa geçen yaşanması gereken ebruli dolu kayıp zamanlar, bu uğraş içinde çoğu kez ve daima (istisnalar hariç) dizayn edilemeyen hayat!
 


Dizayn edilemeyen hayatın menfilerinin insana gülmeyi unutturduğu, komediler karşısında dahi ancak müstehzi ve zoraki gülücüklerin atılması, alışılagelmiş kanıksanmış ve toplumlar içinde çok görülen insan manzaralarından biridir. Sevmek sevilmek, her güzelliği aşk tutkusu ile karşılamak, yaşanacak hazların tümünün mutluluk denilen endorfin çokluğuna dönüşmesi insan özünde ve yaratılış fıtratında vardır. Aşk ve mutluluk üzerine şiirler yazan şairler, insanları yaşadıkları ve dizayn edilemeyen hayatın menfilerinden kısa aralıklarla alıkoyar, beden, beyin, ve ruh; güzellikleri görmek renk cümbüşünü yaşamak üzere geniş ufuklara yelken açar.. Kim bilir belki aranan huzur, yaşanmayan güzellikler açılan afaki ufuklar içinde yaşanmaya çalışılır.



Siyasi idareciler ve toplum mühendisleri sosyal hayatın dizayn edilmesini koydukları ilkeler, kıstaslar ve yönergeler hatta zecri ve zorlayıcı tedbirlerle fasit daire içinde kalınması kuralı ile başarabilirler, despotizim ile toplumlara hükmediyor gibi görünmelere rağmen, benliklerinde ve ruhlarında fırtınalar kopan, özgürlük yaratılış fıtratında olan bireylerin hayatlarını isteseler de dizayn edemezler.



Özgürlük benim karakterimdir
diyen milli önder Atatürk, çok büyük basiretler ile adeta bu günleri görmüş, büyük bir tarihi yaşamışlık ile adeta 18 asır istibdatlarını yaşamış derebeyleri hegemonyasını görmüş ve Türk milletine sosyal ve bireysel olarak hürriyet içinde hayatın ebrulilerini yaşamaları için her tür baskıcı ve zorba kıstasları, yönergeleri bir tarafa bırakarak özgürlüğün kıymetini bilen insan olarak Türk insanının insanca yaşayacağı ortamın alt yapısını oluşturmuş ilkelerini belirleyerek öngörülerini sıralamış fasit daire içinde bocalayıp kaybedilecek zamanları asgariye indirmiş gerisini insanların hayatlarını dizayn ederken, sosyal hayatında dizayn edilmesini bireylere bırakmıştır.



Hayatın dizaynında başarı sağlamış, kişi ve toplumların varlıkları, başarıyı bir türlü yakalayamamış kişi ve toplumlarca gıpta ile izlenir olmuştur. Ekonomik açıdan kişi başına 80.000-90.000 dolarları yakalamış gelir düzeylerini bireylerin ferdi mutluluk ve özgürlüğüne kanalize ederek hayatın dizayn edilmesini kolaylaştıran idareciler acaba yaratıcı yüce Tanrı tarafından o toplumlara hediye olarakmı gönderilmiş?



Türk toplumu sosyal ve bireysel olarak hayatın dizaynı konusunda Cumhuriyet dönemi boyunca ne kadar başarılı olmuştur? Doğrusu ve kanımca irdeleme konusudur. Umarım renk cümbüşü ve özgürlükler içinde yaşanacak ve bu minval üzere dizayn edilecek bireysel ve sosyal hayat yakındadır.



Bir kez daha özgürlük ve mutluluk adına hayatı, sosyal yaşamı medeni insana yakışır şekilde yaşamı dizayn etme adına;



Yunus söylemi ile:
Gelin tanış olalım,
işi kolay kılalım,
sevelim sevilelim,
bu dünya kimseye kalmaz.



07/06/2015
Mustafa AKTEN

 
 
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.06.2015, 12:11   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hayatı dizayn etmek

Güzel ve anlamlı yazınız için teşekkürler.

Kaleminize,ellerinize,emeklerinize sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dizayn, etmek, hayatı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.