Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.07.2015, 11:52   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mhp Daha Ne Yapsın?

Mhp Daha Ne Yapsın?

İlkeleri olduğundan söz edenler, kırmızı çizgilerden dem vuranların ne kadar ilkesiz oldukları görüldü. Söyledikleri ve söylemleri ile ters düşmekte imam hazreti Tayyip'den geri kalır yanı olmayan, dün söylediğinin bu gün tersini yapan adına siyaset bile denmeyecek, çadır tiyatrosu tuluatını andıran, Karagöz Hacivat atışmalarının günümüz Tophane yüksek kaldırım bıçkınlarının kullandığı Jargon'a dönüşmüş hali ile atışıp, şu aşağıda vereceğimiz veciz bıçkın söylemlerin sahibi olan Devlet Bahçeli, adına yaraşır DEVLET ve siyaset adamı imajı ve görüntüsü asla vermemiştir.

İşte seçim meydanlarında ifade edilen ve basınada çok yönlü yansıyan manisiz atışma örneklerinin Bahçeli yanı:

Behey densizler, behey gafiller, Besmele ile soygun yapıp haram havuzunda ıslananlar, Erdoğan siyasetin dibindedir, Davutoğlu yetersiz, yeteneksiz, kifayetsizdir, akıllı olun yoksa Türk milleti sizin aklınızı başınıza getirecektir, bozgunculuk AKP'nin ham maddesidir, baskı ve zülümde rekorlar kıran başbakan gönülleri nasıl tamir edecektir?

Bunlar çifte standartlıdır, bir öyle bir böyle, Erdoğan millet ile dalga geçmektedir, başbakan ve partisi başarısızlığa mahkum olmuştur, Tomacı hükümet gitmeli, gazcı Erdoğan istifa etmelidir, MHP'ye yavru diyorlar, siz kısa pantolon ile gezerken bu parti milletin hizmetindeydi, mehter marşı ile geldin İzmir marşı ile gideceksin, Davutoğlu sen git saraydaki abin gelsin, biz küp yapıp içini haramla doldurmadık, geldiğin gibi gideceksin Recep ağa Abbas yolcudur, siyasetin defolu imalatı Davutoğlu...

Bu söylemler sadece örnek olarak alınmış, meydanlarda AKP ve idarecileri için Devlet Bahçeli tarafından söylenmiş yığınla hakaret içeren cümleler var! Bu cümleleri sarf eden Bahçeli ve onun partisi MHP, ayak oyunlarının daniskasını yaparak, son turda geçersiz oy kullanarak AKP'ye dolaylı destek vermiş, bu kadar küfrettiği hakaret ettiği partinin bir üyesini TBMM si başkanlığına seçtirmiştir.


MHP ve Devlet Bahçeli literatürde muhafazakar olarak nitelenen bir parti ve onun genel başkanıdır. Muhafazakarlık adı üstünde muhafaza etmekten kaynaklı bir terim bu anlam ile de siyasi literatüre böyle geçmiştir.

Aslında muhafaza etmekten kasıt muhafaza etmekten ne anladığınıza bağlıdır. Nedir muhafaza edilen? sosyal ilkeler, milli ve manevi değerlermidir? Bu değerleri solcu, sosyal demokrat olanlarda muhafaza ediyor ülkemizde..Nedir muhafaza edilen? Din! Bağlı olarak örf adet gelenekler ise bunları solcu ve sosyal demokrat olduğunu söyleyen partilerde muhafaza ediyor ülkemizde?


Önemli olan vatan millet bayrak ise, bunlara solcu sosyal demokrat olanlar daha çok sahip çıkıyor.. Bunun edebiyatı ile siyaset yaptığını, muhafazakar olduğunu söyleyen partiler, solcu ve sosyal demokratlardan farklı olarak neyi muhafaza etmekten yanalar? Tek kelime ile dinde olmayan, dinciliği?


MHP'nin, dinciliği, din ve Allah ile aldatması tescilli bir parti olan, bu yüzden Anayasa mahkemesi tarafından mahkum edilen AKP'den geri kalır hangi yanı vardır?

İşte dinci dinbaz AKP'ye, muhafazakar parti olan MHP tarafından buram buram dincilik konusunda verilen desteklerin ana başlıkları:

Abdullah Gül, laik Türkiye Cumhuriyeti devletinde Cumhurbaşkanı olacak şahsiyetmiydi? MHP katkısı ile Cumhurbaşkanı oldu.

4+4+4 eğitim sistemi Laik Türkiye'de dinciliğin hakim olmasını isteyen ve halen uygulanan bir sistemdir.. MHP katkısı ile yürürlüktedir.

Siyasi partilerin kapatılmaması konusunda AKP'ye verdikleri destek..

Türbanın bir siyasi simge ve dinde yeri olmayan bir ritüel olduğunu bilmeyen var mı? Dinciler dışında hayır! Ama din emri olduğu için taktığını ifade edenlerin üniversiteye giremedikleri, öğrenim özgürlüklerinin kısıtlandığını, bu nedenle din ve inanç özgürlüklerinin eğitim özgürlüklerinin kıstlandığını ifade edenlerin en büyük savunucusu, dinci olduğu tescilli ve mahkum olmuş AKP ve onun yöneticileri idi. MHP burada da adeta dincilikte AKP' den geri kalır yanı yokçasına ve AKP'ye destekle bu gün ülkede türban, çarşaf rezaletinin hamisi olmuş, türban çarşaf sadece üniversitede kalmamış ilkokullara kadar inmiştir.

Yeni Anayasa yazımında MHP, AKP ile uyum içinde olmuş hatta komisyonda kabul edilen 48 maddenin hemen yasalaşmasını ve destek vereceklerini söylemiştir.

Yurt dışına asker gönderme teskereleri MHP, AKP uyumu ile çıkmış Irak ve Suriye'de olanların, ölenlerin, sınırın kevgire dönmesinin 2.5 milyon Suriye'linin Türkiye içinde olmasının sebep'lerinden biridir MHP! En az AKP kadar sorumludur vebali vardır.

02.07.2015 - Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 11:57   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp daha ne yapsın?

Değerli görüşleriniz için teşekkürler Mustafa Bey...

Devlet Bahçeli siyasatten hemen acilen çekilsin zaten yeteri kadar zarar verdi daha fazlasına gerek yok...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 13:53   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp daha ne yapsın?

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler Mustafa Bey, (@Mustafa Akten)
Kaleminize, yüreğinize sağlık.
Umarım, MHP'ye oy veren milliyetçi kesim de (artık) MHP'nin (gerçek milliyetçilikten) uzak siyasetini görür ve yolunu veya safını tekrar gözden geçirir.


Daha önceki bir çok yorumumda, MHP'nin gerçek milliyetçilikten uzak oluşuna vurgular yapmıştım.
(MHP'nin Açmazı Milliyetçilik - Ümmetçilik)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster


(MHP’nin, gerçek milliyetçinin savunması gereken)
*Ülkesinde yabancı asker istememe (Türkiye’deki Amerikan üsleri veya füze kalkanı gibi),
*Ordusunu başka ülke hizmetinde kullandırmama (NATO,Kore, Afganistan,Libya, Somali)
* Milliyetçilerin Türkiye’nin yabancı mal cenneti olmasına sessiz kalması, (Yerli malını savunması, kullanması gerekirken)
*Türkiye’nin yer altı ve yerüstü kaynaklarının (başta ezeli düşmanlarımız olan İsrail ve Yunanlılara ) satışına yeterli tepki göstermeme,
*Fabrikaların ve bankaların yabancılara satılması sonucu, Türk insanının yabancıların hizmetinde (açlık sınırı altındaki bir asgari ücretle) çalışır duruma gelmesine sessiz kalması,
gibi durumlarda karşı durması gereken MHP’nin ,Milliyetçi bir Parti davranışı göstermeyip,
*sadece PKK üzerinden milliyetçilik yapması,

Ayrıca, Milliyetçi gençlik (yıllar içinde şartlandırılmış) Sol grup ve kişilere düşman edilmiştir.

Günümüzde;
Türklük değerleri, Vatan toprakları haraç mezat paylaşılırken bile yeterli tepkiyi göstermeyen milliyetçi tabanda,
sol bir grubun yaptığı masum bir gösteri bile
(kendilerini ülkücü-milliyetçi olarak niteleyen kesimde) kırmızı pelerin görmüş boğa etkisi yaratmakta, sol grubun yaptığı gösteri kendi milliyetçi tezleriyle örtüşse bile (PKK bölücülüğüne karşı, Bağımsızlık, Amerika aleyhtarı, HES ve toprak satılamasın vb konulu gösteriler ) bu gösterilere katılmamakta, katılıp desteklemek şöyle dursun, gösteri yapan solculara saldırma gereksinimi hissetmektedirler.
Bunun temel nedeni de solcularla (sadece) dini konuda farklı düşünmeleridir. Bu saldırılarla bilerek veya bilmeyerek (şeriat heveslisi) dinciler saflarında yer almakta ve AKP'nin amacına hizmet etmektedirler.

Yakın Tarihimizde yapılan, Maraş, Malatya, Sivas gibi (din bahaneli) katliamlara da dinci sağ ile birlikte katılmışlardır.

Dışarıdan bakılınca MHP ile AKP arasında pek fazla bir fark olmadığı görülebilir.
Gözlenebilen tek fark, MHP’nin PKK’nın ülkemizi bölme emeline ve yaptığı katliamlara gösterdiği tepki vardır.

AKP seçim zamanları yaklaşınca (milliyetçi oyları alabilmek için) HDP’yi ve PKK’yi eleştirici nutuklar atmakta. (Sanki Milliyetçi bir partiymiş havasına bürünerek) MHP ile AKP arasında fark yokmuş havası yaratarak MHP’nin tabanının AKP’ye kaymasını sağlamaktadır.



Bugün AKP’ye oy veren seçmenin büyük çoğunluğu geçmişte MHP’ye oy vermiş, Milliyetçi tabanlı kişilerdir.


MHP, AKP'nin olumsuz politikalarını sözlü veya yazılı tepki ile geçiştirmekte, olumsuz gidişi durdurabilecek hiç bir toplu eyleme destek vermemekte, tabanını bu gibi eylemlere katılmasını da engellemektedir.
Mesela (geçen yıllarda gündeme gelen) Yalova’da yapılmakta olan Dünya’nın en büyük kimyasal atık (zehir) deposuna yeterli tepki göstermemiştir. ALINTI

Hangi Milliyetçi şehitlerin kanıyla yoğrulmuş TÜRKİYE topraklarının, yabancı devletlerin fabrikalarının kimyasal (zehirli) artıklarına çöplük olmasına sessiz kalır?
Hangi ülkenin milliyetçisi, Ülkesinin topraklarında bir başka ülke
(Amerika) askeri üsleri bulunmasına, bu ülkenin füze rampalarının kendi ülkesinin topraklarına yerleştirilmesine yeterli tepki göstermez?

Bu nasıl milliyetçilik?


Bir milliyetçi, kahraman ordusunun Amerika’nın çıkarına; Afganistan’da, Libya’da,Somali'de, (geçmişte) Kore'de savaşmasına, binlerce şehit ve gazi (!) vermesine, Irak, Afganistan,Somali, Libya ve Suriye'de Amerika politikalarına destek vermesine, nasıl tepkisiz kalır?

Böyle milliyetçilik olur mu?

Bu nasıl milliyetçiliktir ki?
PKK’ya topraklarımızı vermemek, böldürmemek için canla başla çalışır mücadele eder de,
Yine aynı toprakların
(başta İsrail ve Yunanlılara) satılmasına neden yeteri kadar (hamasi nutuktan öte) ses çıkarmaz?

Savaşarak vermeyiz ama parası ödenirse, toprak verilebilir mi?
Vatan toprakları satılabilir mi?
Hangi ülkenin milliyetçisi (HES benzeri projelerle) ülkesinin akarsularının satılmasını görmezden gelir.
Hangi milliyetçi, vatan topraklarının (birtaraftan) bölünmekte olduğunu, diğer taraftan da (başta yabancılar olmak üzere) parsel parsel satıldığını, Milli (Türk) isminin ve değerlerinin teker teker silindiğini, (ayaklar altına alındığını) görür de,
laftan öte tepki göstermez.

Bu nasıl bir çelişkidir?
Böyle milliyetçilik mi olur?

Bu eleştirilerime tepki gösterecekler çıkabilir.
Benim ( MHP konusundaki) yorumumun içerisinde zerre kadar hakaret yoktur.
Ülkücü hareket ne yapmak istiyorsa (bence kendileri bile bilmiyor) engelleme, karalama gibi bir niyetim de yoktur.

Tek emelim, (Milliyetçi kardeşlerimin) TİTREYİP ATATÜRKÇÜ ÇİZGİYE DÖNMELERİ, (Başta Laiklik olmak üzere) ATATÜRK İLKELERİNE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKANLARLA OMUZ OMUZA OLMALILARIDIR.

Laiklik taraftarlarının unutmaması gerek konu da;
Önümüzdeki yıllarda, Laiklik temelinde saflaşma (ayrışma) olursa, MHP’yi (çoğunluğunu) Laiklerin safında saymak yanılgı olur.

Mediter

Ve Koalisyon Seçenekleri ve CHP'nin Tutumu Ne Olmalıdır?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

4- AKP + MHP KOALİSYONU
Daha önce (özetleyerek ve basite indirgeyerek) SAĞ-SOL akımlarını tanımladığım ( SAĞ - SOL ve GOL)
Konusunda şöyle yazmıştım:

Görüldüğü gibi SAĞ ve SOL (partiler ve fikirler) arasında, gerek ekonomik, gerek yaşamsal alanda, gerekse de özgürlükler arasından (dağlar kadar) çok büyük farklar vardır.
Ne yazık ki, gerek egemen kapitalist iç ve dış güçler tarafından propaganda ve karalamalar, gerekse de , her türlü karanlık yollar izlenerek solun '' taşlanması gereken öcü'' gibi tanıtılması sonucu
ülkemizde:

(yaklaşık) %60-65 SAĞ,
(yaklaşık) %30-35 SOL seçmen vardır.

Madem ki, bu ülkenin büyük çoğunluğu %60-65'i sağ seçmendir.
O zaman sağ iki parti olan AKP + MHP koalisyonu yapılmalıdır.

Yapılmalıdır ki, sağın gerçek anlamda ne olduğunu Türk halkı da görsün ve SAĞ - SOL arasındaki ayrımın farkına varabilsin.

Ülkemizde, yıllardan beridir aynı oyun sergilenmektedir.
Şöyle ki:

Bir sağ parti iktidardayken (AP-MSP-ANAP-MHP-DYP-AKP)
diğer bir sağ parti muhalefette olur (MSP-DYP-ANAP-MHP) iktidardaki sağ partinin yanlış seçim olduğunu gören seçmen (muhalefetteki sağ partinin aslında aynı olduğunu bilmez) tekrar başka bir sağ partiyi iktidara getirir.
Bir süre sonra iktidardaki sağ partinin yanlış seçim olduğu fark edilince tekrar muhalefette bekleyen sağ parti iktidara taşınır.


Öyle ki, 1950'den günümüze; 65 yılın (yaklaşık) 58 yılını (DP-AP-MSP-MHP-ANAP-RP-DYP-AKP) sağ partiler yönetmiş üstelik bunlardan,
10 yıl kadar Menderes, (SAĞ)
10 yıldan fazla Turgut Özal ve ANAP, (SAĞ)
15 yıl kadar da, Tayyip Erdoğan ve AKP (SAĞ)
35 yılını (ezici bir milletvekili çoğunluğuyla) yönetmişlerdir.(!) (Yönetmeyip batırmışlardır).

Sol ya kısa süreler içinde , az bir milletvekili çoğunluğu ile (1980 öncesi CHP) veyahut da bir sağ parti kısa süreli koalisyonlarda bulunmuşlar (CHP-MSP, DYP-SHP,DSP-ANAP-MHP) Sağ bir ortak ile koalisyon kurdukları içinde ,istedikleri değişiklikleri yapamamışlar ve yıpranmışlardır.
Bu nedenle sol bir parti (CHP) sağ partiler ile koalisyondan kaçınmalıdır ki,
iki sağ parti (AKP + MHP) iktidarında aralarında pek fazla fark olmadığını Türk seçmeni görebilsin.


''Çünkü Türk Halkı sola yatkındır'' ama bunu kendisi dahi bilmez ,farketmez.
Mesela;
(Sağa oy verir ama) Sol görüşlüymüş (hatta komünistmiş) gibi;
(Sağa oy verir ama) Sağlık ve eğitimin ücretsiz olmasını ister.
(Sağa oy verir ama) Deprem, sel gibi felaketlerde, zararının devletçe karşılanmasını ister.
(Sağa oy verir ama) Herkesin, dini inancında veya inançsızlığında özgür olmasını ister.
(Sağa oy verir ama) Fakirlerin ve kimsesizlerin korunup kollanmasını ister.
Eğer bu seçmene, yedekte bekleyenin de sağ parti olduğu, iktidardakinden (büyük bir) farkı olmadığı anlatılabilirse, solun tek seçenek olduğunun farkedilebilmesi olasıdır.

(MHP'nin Açmazı Milliyetçilik - Ümmetçilik)

Konusunda da yazdığım gibi;

Yazmıştım.
Sonuç olarak;
AKP ile MHP arasında çok büyük bir fark yoktur. Bu farkın olmadığını seçmen de görmelidir.

Bu nedenle ( MHP, CHP ve HDP ile aynı koalisyon içerisinde olmak istemezse) AKP + MHP koalisyonu kurulmalıdır.

Kurulmalıdır ki, yıllardır değişik isimlerle kendisine kurtarıcı gibi tanıtılan (sağ) partilerin birbirinden farkları olmadığını seçmen görebilsin.


Mediter
Sonuç olarak,
MHP' ülkemizde, (sadece) bayrak-toprak edebiyatıyla gerçek milliyetçiliği çarpıtmak, yozlaştırmak amacıyla kurulmuş, gerçek milliyetçilikten uzak, Amerika karşıtı, ülkesinin tam bağımsızlığını ve sömürülmesini istemeyen (sol) grublara karşı (Amerikancı kapitalist) devlet güçlerinin yanında, milis güç olarak kurulmuş ve bu amaçla çalışmaktadır.
Bütün değerlerimiz ve topraklarımız satılırken, miliyetçilik ayaklar altına alınırken, ülkemiz yabancı mallar cenneti olurken (parmağını kıpırdatmayan) ses çıkarmayan MHP ve (yönlendirdiği) tabanı,
Sol bir grubun en masumane (doğa, eğitim ücretsiz olsun gibi) gösterisine palalar, döner bıçakları ile saldırma gereksini hissetmekte,
böylece ülkesinin daha güzel yarınları için gösteri yapanları engellemekte, gözlerini korkutarak gençlerin bu gruplara katılmasını engellemektedir.
Ayrıca bünyesine aldığı milliyetçi gençliği, gerçek nillliyetçilikten uzaklaştırrarak yozlaştırmaktadır.
Sonuç olarak;
AKP ile MHP arasında fark yoktur.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 14:23   #4
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp daha ne yapsın?

Devlet Bahçelinin ne yapmak istediği belli değil.. Atıp tutar ama yine gider onların dediklerine onay verir..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 14:53   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp Daha Ne Yapsın?

Tutturulmuş bir Milliyetçilik gidiyor.

MHP sözde milliyetçi bir parti. Sorun bakalım MHP lilere milliyetçiliğin ne olduğundan haberleri var mı?

Atatürk milliyetçiliğini öğrensinler önce.


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 22:48   #6
Çevrimdışı
Mezarkabul
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp Daha Ne Yapsın?

HDP'nin içerden yada dışardan desteklediği bir koalisyonda bulunmaması konusunda MHP'ye hak veriyorum. Çünkü HDP, PKK terör örgütünün siyasi uzantısıdır. Kim ne derse desin, güneydoğuda HDP'ye oy verenlerin yarısına yakını PKK korkusu ile oy veriyor. HDP barajı aştığı için AKP'nin tek başına iktidar çoğunluğunu elde edememesi, HDP'yi melaike yapmaz. Bence CHP de HDP'ye karşı mesafeli olmalıdır.

Yalnız iş meclis başkanlığı seçimine gelince MHP'nin tavrını hatalı buluyorum. Farz edelim ki ben A partisine oy veriyorum. X kişisinden de nefret ediyorum. X kişisi A partisine oy veriyor diye A partisine oy vermekten vazgeçmem çok saçma olur. Sen Deniz Baykal'ın meclisi iyi idare edeceğini düşünüyorsan; HDP ona oy veriyor diye neden geçersiz oy kullanıyorsun? Çok saçma buluyorum.
__________________
Kaç para, kaç yalan; bedeli nedir yaşamanın?

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mezarkabul'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2015, 23:45   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mhp Daha Ne Yapsın?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Almora Mesajı göster
HDP'nin içerden yada dışardan desteklediği bir koalisyonda bulunmaması konusunda MHP'ye hak veriyorum. Çünkü HDP, PKK terör örgütünün siyasi uzantısıdır. Kim ne derse desin, güneydoğuda HDP'ye oy verenlerin yarısına yakını PKK korkusu ile oy veriyor. HDP barajı aştığı için AKP'nin tek başına iktidar çoğunluğunu elde edememesi, HDP'yi melaike yapmaz. Bence CHP de HDP'ye karşı mesafeli olmalıdır.

Yalnız iş meclis başkanlığı seçimine gelince MHP'nin tavrını hatalı buluyorum. Farz edelim ki ben A partisine oy veriyorum. X kişisinden de nefret ediyorum. X kişisi A partisine oy veriyor diye A partisine oy vermekten vazgeçmem çok saçma olur. Sen Deniz Baykal'ın meclisi iyi idare edeceğini düşünüyorsan; HDP ona oy veriyor diye neden geçersiz oy kullanıyorsun? Çok saçma buluyorum.
Oslo'da görüşen kimdi peki?

Görüştükten sonra açılım diyerek Öcalan'a sayın denilmeye başlanmasına kim önayak oldu? Sorunun yanıtını senin de bildiğine eminim.

Bunlar algı operasyonu. (Seni tenzih ediyorum elbette) MHP, HDP ye mesafeli olsun, CHP, HDP ye mesafeli olsun, meydan akp ye kalsın.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
daha, yapsın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.