Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.10.2015, 15:07   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Eğitimde Seviye Düşüklüğü

EĞİTİMDE SEVİYE DÜŞÜKLÜĞÜ


Yıllardan beri söyler dururuz, eğitimin ne kadar önemli olduğundan, yarının anneleri olacak kız çocuklarının okutulmasından, eğitim ve öğretim camiasındaki, öğretimle görevli olanların, bünyelerinde olması gereken niteliklerinden, pedegojik formasyona dayalı niteliklerin yanında, ilmi konularda dersine hakim, okuldan aldığı bilgiler ile yetinmemiş, değişen ve gelişen dünya düzeyinde yeni bilgiler ve fikirler ile kendini modernize etmiş, eğitim gönüllüsü eğitim elamalarından ve bunların yetiştirilmesinden hep söz ettik, vurguladık, ilmi hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek, milli ilkelerimiz olan değerler ile harman olmuş bir eğitim ve öğretim kadrosunun oluşmasının ne kadar gerekli olduğunu hep vurguladık yazdık, yazıyorlar, anlatıyorlar...Olumsuzluklar adına ilgili ve yetkili olduğunu sananlara göndermeler yaptık, eğitim dedik, her konuda eğitim,eğitim, eğitim dedik ama birde geriye dönüp baktık ki, 13 yıldan beri ancak bir arpa boyu yol almışız!


Bir bakarmısınız lütfen!

Son 12 yılda 13 defa değiştirilen bir eğitim sistemi, AKP iktidarının kafalarının arkasındaki görüş ve düşüncelerin eğitim sistemine ve eğitim kadrolarının içinde etkin kılınması için ne gerekirse yapıldı. 4+4+4 sistemi, akıl ve bilinç yerine biat ve din faktörünün eğitimde etkin kılınabilmesi adına bilimden olabildiğince uzaklaşma ve nihayet icazetli güya eğitimli, bilimden ham kalmış bir nesil, bilimle haşır neşir olmak isteyenlerin özel dershane ve ders verenlere muhtaç edilmesi ve sonuç olarak icazetli güya eğitimli cehalet ile yaftalanmış gençlik kesimi!

4+4+4 sisteminin getirdiği, eğitim bakanlığının uygulamaya koyduğu sitem ve yönergeler.... Kötü uygulamalar ile yoksul aile çocukları niteliği daha düşük okullarda yoğunlaşıyor, eğitim alanında eğitim bakanlığı uygulamaları, zaten temelde var olan eşitsizlikleri gideremiyor, sistemleri ile sorunları dahada içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bir veriye göre 2014 yılında orta okuldan mezun olan 36 bin 401 kız çocuğu açık liseler dahil hiç bir kuruma kayıt yaptıramıyor... Sorun sadece okullaşmada değil, eğitim camiası içinde yuvalanmış ve kadrolaşmış, imamdan bozma öğretmenlerin eğitim camiası ve okullar içinde etkin olmaları. Ayrıca çeşitli sebepler ile bazı okulların İHL ne dönüştürülmesi!

Ve lütfen bakarmısınız!

Cumhurbaşkancılığı oynayıp Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat, 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılış konuşmasında çocuklara hitaben her kişinin ölü yıkamasını bilmesi gerektiği vugusu ile eğitimin hangi anlayışa endekslendiğini anlayınız..

Sadece eğitim konusunda değil ekonomik konularda seviye düşüklüğümüz uluslararası kurumlar tarafından tescil ediliyor.. Örneğin; hep yorumlarız, yazarız, vurgularız.. Bir gelir dağılımı adaletsizliğinden söz eder ama bir türlü gerçekleştiğini göremeyiz..Tescillenmiş durumumuz OECD de beşinci, Avrupa'da birinci sırada gelir dağılımı adaletsizliğinde dereceye girererek tescillenmişiz..

Bir şey ve bir veri daha; Küresel rekabet denilen bir kavram var.. Bu olguda 145 ülke içinde 45. sırada iken 51. sıraya gerilemişiz. Ne Gam...

Bir veri daha; son OECD raporuna göre önümüzdeki 80 yıl içinde gelişmekte olan ülkelerde her çocuğun eğitime erişebilmesi, toplumsal yaşam için gerekli bilgi ve becerilerin kazanılması için ülkelerin GSMH sını % 28 artıracak. Hedeflenen eğitim nedir? Eleştirel düşünme, proplem çözme, yaratıcılık ve dijital okuryazarlık.

Bir veri daha;

İLO'ya göre ki uluslar arası çalışma örgütünün kısa adıdır; küresel istihdam açığının frenlenebilmesi için 280 milyon yeni iş yaratılması gerekiyor.. Türkiye'de bundan nasibini alacak, luzumsuz ve gereksiz ve niteliksiz nufus artışı öngören, eğitim ve devlet adamlığından habersiz olanların, güya idareci geçinenlerin nelere dikkat etmeleri gereği bir kez daha ortaya çıkıyor...


Sonuç olarak din ve vicdan anlayışını kul ile yaratıcı Tanrı arasında bırakmak, ahlaktan söz ederken ahlakı şekilciliğe, saçı sakalı kutsamaya, kadında tesettüre endekslemeyi artık unutup medeni dünyanın medeni fertleri olmanın zamanı çoktan geldi geçiyor. İslam adına ritüel ve ahkam her şeyi ile tamam amenna.. Ama İslam medeniyet önünde bilim ve ilim önünde engel değildir.


03.10.2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.10.2015, 15:26   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eğitimde seviye düşüklüğü



Kaleminize sağlık Mustafa Bey.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 03.10.2015, 15:48   #3
Çevrimdışı
skymount
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eğitimde seviye düşüklüğü

Eğitimsiz toplumlari yonetmek kolaydir.
Neden yuz liraya muhtac kaldigini sorgulamaz da
Yuz lira verenin kolesi olur.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz skymount'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
düşüklüğü, eğitimde, seviye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.