Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.10.2015, 10:38   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Terk Edilme - Dışlanma Korkusu


18.10.2015

Terk Edilme Dışlanma Korkusu

Siyasi, idari, mali, ve sosyal başlıklarda kazandıkları güç, şan, şöhreti kaybetme korkusu içlerine işledikçe; yalanla, iftirayla, hakaretle, küfürle, tehditle, farklı düşünenleri, muhalif olanları, hoşlarına gitmeyen yazılar yazanları, bunları bünyelerinde çalıştıran basın kuruluşlarını ber taraf etmeye çalışmak, siyasi sayıları, kadroları dahil, kazandıklarının çoğunun hak edilmeyen şekilde kazanılmış olması, haksız kazandıklarını muhafaza etmeye çalışırken, ayıplarını kusurlarını örtmeye ve bastırmaya ilişkin yaptıkları, idari açıdan sergiledikleri faşizan uygulamalar, aslında diktatorya hevesinde olanların tümünde vardı. Şimdilerde öykünenlerin hepsinde var bu nedenle; güç ve sahip oldukları imkanı kaybetme korkusu ile daima devlet güçlerini ve çıkarcı yandaşlarınıda yanlarına alarak akıl almaz uygulamalar sergiledikleri görülüyor..

Güç ve sahip olduklarını kaybetme korkularının yaşanmasına vesile olan olaylar vuku bulmaya başlamışsa, zaten fıtratları itibarı ile hem kibirli hem korkak olanların bedenlerinde ve ruhi durumlarında depresyon, kızgınlık, öfke, suçluluk duygusunu içinden atamama, hesap verme korkusu, çaresiz kaldığında pasiflik, pasifliğin verdiği ürkeklik ve korku ile etrafına yığdığı koruma ordusu, yağdanlık misali her halini alkışlayan, bravo ne güzel yaptınız diyen ve yiyici takımından oluşan alkışçı şaklabanlar görülür, ve padişahın soytarısı gibi eğlendiren, bozulmuş maneviyati ve ruh halini düzeltmeye çalışan sözüm ona akıldaneler görülür... Ülkemizde görülüyor da.

Son yaşadığımız 7 Haziran seçimleri sonucu ortaya çıkan tablo ile yukarıda ifade etmeye çalıştığımız haleti ruhiyesi alt üst olmuş idarecilerin, idari, sosyal, siyasal, diplomasi ve ekonomik açıdan Türkiye'ye verdikleri zararlar akli selim olanların ve Türkiye gidişatını takip edenlerin belleklerindedir.

Görülen ve yığınla eleştiri alan uygulamalar, söylem, hal ve haraketler, sebep oldukları can ve mal kayıpları, her gün evlere düşen evlat, eş, baba, kardeş, bacı, akraba kayıplarının verdiği feryad-ı fiğanlar, kibirli, kendini beğenmiş, tepeden bakmalar ile acılı bu insanlara dahi hakaret etmekten çekinmeyen, sahip oldukları gücün, siyasi ve mali, ikbal ve çıkarların ellerinden uçacağı korkusu ve endişesinden kaynaklanan tezahürleridir. Vatandaşa yapılan hakaretlerin temelinde bu korkular yatmaktadır.. Eyyy diye başlayan babalanmaların efelenmelerin sebebi budur. "Kaybetme ve dışlanma korkusu".


Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dişlanma, dışlanma, edilme, korkusu, terk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.