Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.10.2015, 13:01   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Küba'da Yasaklar



15.02.2013

KÜBA’DA YASAKLAR

Aşağıdaki yasaklar listesine bakınca, saniyen Metin Akpınar, Zeki Alasya'nın bir dönem kapalı gişe oynanan "Devekuşu Kabare" tiyatrosundaki yasaklar oyununda komedi= kara mizah aklıma geldi. Bu gün hazreti imam Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümran olduğu ülke Türkiye'de, sosyal hayatın, yaşam alanlarının içine konulmuş olan yasaklar ile o kadar örtüşüyor ki ,sanki o günlerde oynanan oyunların anlatımı bu günün Türkiye'sini işaret ediyor gibi.

Öbür taraftan son Kominist ülke gibi lanse edilmeye çalışılan Küba'da ise sosyal yaşamda, yaşam alanlarının içine konulmuş bazı yasaklar listesi var ki, insan şaşırıyor bunlar özgürlüğü kıstlayan unsurlarmı? Yoksa hepsi başlıbaşına insani, bireysel ve sosyal erdem mi diye afallıyor.

Bir dönem dünya ve Rusya'ya bakış açısı. Kuş uçsa yaprak oynasa altında Kominizim arayan dünya.

Dünya'daki sosyal hareket ve hak arama gösterilerinin Rusya'da uygulanan Stalin tarzı idareye övgü ve yandaşlık sayıldığı günler. Hay Allah, Ne iştir!

Toplantılarda atılan nutukların altında behamehal aranan Kominist havası, azıcık ilerici, hak ve hürriyetlerden yana olanların yediği Kominist yaftası, Rusya'da Kömün= Kollektif üretim çiftlikleri, birde bakıyorsunuz İsrail 1948 sonrasında ve de KÜBULTS dedikleri Rusya vari üretim çiftlikleri, ama o da ne İsrail demokrasi değerleri olmayan tipik dini teokratik düzende bir ülke! Bir de bakıyorsunuz benzer bir iktisadi ve idari 9 ışık doktrini ile Alparslan Türkeş, birde bakıyorsunuz su kullananın, toprak ekenin, işleyenin sloğanı ile Bülent Ecevit ve Köy Kent projeleri... Hay Allah..

Ne Marks ve Engels teoremleri ne de dünya ülkeleri içinde Türkiye dahil sosyal iktisadi ve idari projlerin hiç biri hayata geçirilemedi, sonunda insanlar hürriyetlerinden fedakarlık ederek Keynes gibi teorisyenlerin rotasını çizdiği, adil bölüşümün ve tüketimin olmadığı vahşi kapitalizme mahkum oldular. Olmayan nadir ülkelerden biri olan Küba ve Küba'da yasaklar listesinden bazıları: Sakın kömün, Kübbults propağandası yapıyorum anlaşılmasın..

Küba'da Yasaklar listesi:

• Sömürücü ülkelerin bayraklarının yakılması yasak; çünkü onlar yöneticileri değil o ülkenin halklarını temsil ediyor.

• Karalamacılardan dahi olsa birisinin ölümüne sevinmek yasak; çünkü ailesinin acısına saygı duyulur.

• Birilerinin karşısında diz çökmek yasak.

• Onuru kaybetmek yasak.

• Gerçekten özgür olmanın gücünü kaybetmek yasak.

• Tartışmasız bir kahraman olan Fidel Castro"nun heykelini yapmak veya adına anıtlar dikmek yasak. Ona tapmak yasak, o yaptığı işleri insanlığın çıkarı için yaptığını, kişisel olarak çıkar sağlamak veya yücelmek için yapmadığını söyler.

• Zaten hak olan bir şey için yalvarmak, dilemek onu bir mükafat gibi görmek yasak.

• Tarihsel düşmanların özel hayatından konuşmak. Bu sebeple meşhur “Clinton ve Monica Lewinsky” meselesi hakkında bir tek Kübalının bile konuştuğu duyulmadı.

• Halkın iktidarına ve yaşayış şekline karşı işler çevirmek veya ona karşı çalışmak yasak.

• Cehalet yasak.

• Marjinallik yasak.

• Kültürel yozlaşma yasak.

• Çocukların kaderine terkedilmiş bir şekilde sokaklarda uyuması yasak.

• Az sayıda zenginin çok varlığının olması ve çok sayıda insanın az varlığının olmasını oluşturacak durumlara devletin göz yumması yasak.

• Dünya üzerinde herhangi bir yerde üniversite okuma şansı olmayan gençlerin, hayallerine ulaşmak için ne yapacağını bilmeden çaresiz kalması yasaktır bu yüzden ELAM (Latin Amerika Tıp Okulları) kurulmuştur...

• Muayene ve ameliyat parası olanağından yoksun olduğu için doktora gitme imkânını kaybetmiş insanların olması. Bu sağlık alanındaki problemler sadece Kübalıların problemi olarak değerlendirilmesi kabul edilemez. Bu sadece Kübalıların problemi değildir dünyada yaşayan kadın erkek yoksul halkların problemidir (Küba"nın yaklaşık 30,000 doktoru dünyanın yoksul ülkelerinde hizmet vermektedir.)

• Beslenmede yetersiz düzeyin varlığı yasak.

• Çocuk ölümlerinin olması yasak. Dünyadaki Katolik kilisesinin, dünya üzerinde kurbanlar almaya devam eden, kondom kullanılarak kaçınılabilecek hastalıkların, okullarda ve gençlik çevrelerinde konuşulmasını ve bunun önlemlerinin uygulanmasını yüzsüzce engellemektedir.

• Dayanışma eksikliği yasak.

• Duyarsızlık yasak.

• İnsanların topluma karşı sevgi ve saygı duymaması yasak.

• Dayanışma ihtiyacı olanlarla dayanışma eksikliği yasak.

• İki yüzlülük yasak.

• Başkalarının alınteriyle birkaç kişinin zenginleşmesi yasak. ... Ve yasaklar listesi böyle devam edip gidiyor.... Ve deniyor ki, Küba son Köminist ülkelerden biri hadi ya!

Yukarıdaki yazıyı aşağıda belirttiğim tarihte değerli FG üyeleri ile paylaşmışım, çokça beğenildiğinide çok okunmuş sayı olarak gördüğümden bu günlerde yaşananlar doğrultusunda yeniden güncellemiş bulunuyorum..


Mustafa Akten
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.10.2015, 13:10   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Küba'da yasaklar

Ahhhh ahhhh diyorum ve iç geçiriyorum.

Kaleminize sağlık Mustafa Bey.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.10.2015, 15:01   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Küba'da Yasaklar

Böyle yasaklara can kurban.

Yine güzel bir makale... Ellerine sağlık Mustafa abim..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.10.2015, 16:26   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Küba'da Yasaklar

Kız kardeşim ve eşi birkaç ay evvel 10 günlüğüne Küba'ya gitmişlerdi.Doğal güzellikleri ve Denizi'ni anlata anlata bitiremediler.Ama tam bir hürriyetin olduğu söylenemez.Turistik yerlere Kübalı'ların girmesi yasak.Havana'da halkın önemli bir kısmı sabah'dan alkol'e başlıyor.Herşey çok pozitif de değil orada.Ama gidilip görülmesi gerekir diyorlar;lakin çok uzun uçak yolculuğu var.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kübada, yasaklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.