Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.11.2015, 14:14   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kanıksamak

KANIKSAMAK


Kanıksamak;
"bıkkınlık duyarak cefakâr bir yaşamın sürüp gitmesine etkisiz ve tepkisiz kalmak, veya yeterli tepki koyamamak, koymamak, olumsuz gördüklerine alışmak!"

Oysa bakınız lütfen! 1800 lü yıllarda yaşamış sivil itaatsizliğin önemli isimlerinden, tarihçi, kölelik karşıtı, vergi direnişcisi, kalkınma eleştirmeni olan bir yazar ve düşünür olan "Henry David Thoreau, en iyi hükümet, en az hükmedendir" demektedir. Çok hükmedildiğinde yumurta misali işin çılkı çıkmaktadır.

Tüm dünyada yaşayan insanların sanırım yaratılış fıtratlarından kaynaklanan, sahip oldukları değerleri koruma, koruma ötesinde kıskanma, bunun yanında "en iyisi, en güzeli, en çoğu benim olsun istemi benliğidir." Bu fıtrat varken, insan teknoloji ve haklarda aşama kaydetmeye başlayıp demokrasi denilen nimetin farkına varmaya başlamasıyla, idareci olarak seçtiklerinden, yaşam hakkı, mal mülk hakkı, düşünce ve düşünceyi yayma hakkı, toplantı ve gösteri yapma hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkı, mülkün temeli olan adalet hakkı, kanun ve hukuk önünde eşit olma hakkı ve insan olarak doğuştan var olan değer ve haklarının korunması hakkını ister!

Yukarıdaki istem ve düşünceler genelde gelmiş geçmiş idari düzenler içinde en iyi rejim olan demokrasilerde olur, istemler yer bulur, uygulama alanı bulur. İdareye gelenler demokrat değillerse, demokrasiden söz edip demokrasicilik oynayıp, anti demokratik emellerini hayata geçirmek için insanların en ûlvi ve değer verdiklerini istismar edip aldatıyor, hedeflerine varmak için değer verilen manevi ve ûlvi değerler cilalanmak süretiyle hedefe varmanın yolları ve yöntemi kanıksatılıyorsa, bu durumda yukarıda ifade etmeye çalıştığımız hakların çoğu, idarecilerin bulundukları noktada kalabilmeleri için ve onlar lehine askıda demektir. bu haklardan yoksun ve yoksun kalacaksınız demektir. İçinde bulunduğunuz durumu kanıksıyorsunuz demektir.

Kanıksama olayında kimler en başta gelir? Okuma yazma, anlama ve algılama benliğinde seviye düşüklüğü olanlar, doğru kanallardan verilen bilgileri okuma yoksunluğu ve fukaralığından müzdarip olanlar! Öyle zaman olur ki aydın geçinen, hayatın tüm gerçeklerine karşı duyarsız olmadığını gösterme adına paylaşım sitelerinde boy gösterip paylaşması gerekenleri paylaşmayanlardır. Tepki veremezler, eğer serde kadercilik varsa, herkes ne yaşarsa banada o olur deyip, adil ve hukuki olmayan bir yaşamı idari makbul sistemmiş gibi gösterenleri kanıksamış olurlar.

Müşteki olanlar ise hep aynı dıuyarlı insanlar olur, olur ama netice olarak onlarda insandır ben söyleyeceğimi söyledim sözün bittiği yerdeyiz deyip Cüneyt Ülsever misali yazarlığı bırakmaya kalkarsa yandı gülüm keten helvası demektir.


Son söz, hiç bir kanunsuzluğu, meşruiyetini yitirmiş parlamento çogunluğu sağlamış olanları, halkın üzerine gazla copla, kanunlarla yürüyenleri, kendilerini muhalif olanların eleştirilerinden kanunlarla izole edip korunmaya çalışanları kanıksamamak gerekir.


11.11.2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaniksamak, kanıksamak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.