Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.11.2015, 14:48   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnsan Hakkı, Kul Hakkı

İNSAN HAKKI, KUL HAKKI


Bakınız lütfen! Yüce yaratıcı Tanrı, tüm semavi dinlerin kitabında, sadece kendi haklarından ve yarattığı insanlardan istediği haklarının yanında kul hakkından da söz eder.. İslam ritüelleri, yetim hakkından, şehit hakkından, dul hakkından netice itibarı ile kul hakkından söz eder. Tanrı'ya kul olanlar bilirlerki, kul hakkı önemlidir ve her koşulda bir birinden her vesile ile helallik isterler.. Dünya değiştirirken bir saltanatlık namaz, er kişi veya hatun kişi niyetine kılınır, namaz kıldıran imam, teneşirde yatan kişi için nasıl bilirsiniz? Cemaat el cevap iyi biliriz! 3 kez ardı ardına sorar, haklarınızı helal ediyormusunuz? El cevap helal olsundur!


Kul, yaratan Tanrı nazarında haklarından ötürü bu kadar titizlikle korunurken, bireylerin meydana getirdiği uluslar ve devletleri, devletlerin en geçerli olan idari sistemleri insan haklarından, ulusların 195 adedinin bir araya gelip üye olduğu BM'ler ise evrensel insan haklarından manzumeler ve fırkalar halinde söz eder, insanlar yaratandan dolayı sevdikleri korudukları hayvanlar için dahi hayvan haklarından söz eder kanunlarına koyarlar!


Peki ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti hukukun üstünlüğüne dayalı, insan haklarının pek çoğunu anayasal ve yasal olarak hükmi şahsiyetine bend etmiş iken, düşünceden basın özgürlüğüne kadar bir çok hak ve hürriyetler idari rejimimiz olan laik Cumhuriyet içinde ve anayasamızda kayıtlı iken son 13 yıldır ülkemiz idaresinde olanların kul hakkı adına insan hakkı adına yaşattığı olumsuzluklar ve aykırılıklar nedir?


Elin oğlu boş durmuyor!!

AB, Türkiye ile ilgili bir deklarasyon, bir rapor, bir tutanak hazırlamışlar, kul hakkı ve insan hakları konusunda neler yapılıyormuş tün dünyaya ilan edip Türkiye'ye tebliğ ettiler... Bir şekilde rezil ettiler.

Nelermiş?
Haziran ve Kasım ayları seçim öncesinde haklarında rapor tanzim edilen idare ne istiyordu? 400 vekil ve istikrar sürsün! İstikrar ne demek? Mevcut durumun sürdürülmesini istemek! Mevcut durum ne idi?
Cumhurbaşkanını eleştirenleri hapse atmak, eleştirileri küfür saymak, hakaret saymak, idarede olanları olmadıkları halde devlet büyüğü saymak, çıkarılan izole kanunları ile kendilerini korumaya almak, insanların haklarını hiçe saymak..

Toplantı ve kınama yürüyüşlerinde insanların üzerine gazla suyla, copla saldırtmak, gazetelere tv kanallarına el koymak, kayyum atayarak yayın akışlarını kendilerine yanlı hale getirmek.. Sosyal medyada sövgü timleri, meydanlarda dayak timleri oluşturmak, Gazetecilere saldırtmak, saldırıları teşvik etmek, Gazete binalarına saldırtmak açık ve aleni tehditler savurmak..
Güya tarafsızlık ve bağımsızlık için yapılan yasalar ile yasama, yürütme, yargı erki tek erk haline getirilip yasama ve yarğı yürütme erki emrine evet emrine verilmiştir..

Düşünce ve ifade özgürlüğü, hükümetin ve devlet büyüğü sayılanların manevi şahsiyetine hakaret gibi algılandığından olabildiğince tırpanlanmış sıfıra yakın hale getirilmiştir..
Sosyal yaşamın her alanına müdahale edilmiş, her şey istenilen şekilde olabilmesi için izin ve icazete bağlanmıştır..

Sahi neydi insan hakkı kul hakkı? İnsan haklarından insan olanlar, kul hakkından kul olanlar yararlanır. İnsan hakkından ve kul hakkından sadece kendilerine devlet büyüğü payesi çıkaranlar yararlanıyor, diğerleri ise Osmanlı tebasında olduğu gibi verilen ile yetinmek zorunda kalınıyor..Bunun adı ne insan olmak nede kul olmak!

Bir fıkra ile bağlamak istiyorum..
Günlerden Ramazan, Osmanlı Hidiv'i iftar veriyor.. O zaman gelenek yoldan geçen kim varsa gönüllü gönülsüz çeviriyorlar sofra başına oturtuyorlar.. Çevrilenler içinde bir de Bektaşi var. Oturulan yerin kapısı önünde yemekten iyi seğirmiş, ipek kaftanlar ve kürkler içinde birisi beliriyor oturanlara şöyle bir göz atıyor.. Bu meyanda Bektaşi dirseği ile yanındaki dürtüyor Hidiv bu mu diyor, yanındaki hayır bu Hidiv'in kulu diyor.. Beş on dakika zaman içinde aynı kılık kıyafet içinde başkaları beliriyor onlarıda soruyor Bektaşi Hidiv'in kulu deniyor. Bektaşi bir kendi hırpani kılığına birde Hidiv'in kullarının kıyafetine bakıyor, iki elini açıp yukarıya bakarak Tanrı'ya bak bak! Bir hidiv'in kullarına bir de kendi kuluna bak deyip serzenişte bulunuyor..
Öteden beri bilinir kula kulluk etmek namertlik ile, yalakalık ile eş değerdedir..

14.11.2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hakki, hakkı, insan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.